Huur een vakantiehuis in Klitgaard - Boek hier

Vakantiehuizen in Klitgaard, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het gezellige sfeervolle zomerhuisgebied bij Klitgaard Fiskerleje ligt in een vredige en charmante omgeving aan het Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Klitgaard

 
 

gasten hebben Klitgaard een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Klitgaard is een rustig en gezellig zomerhuisvakantiegebied, gelegen aan de zuidelijke oever van het Limfjord, tussen Nibe en Nørholm. Het is een oud zomerhuisgebied met hoge bomen en dichte struiken die voor afscherming en luwte zorgen rond de perceelgronden. Geniet hier van het frisse zeebriesje, de rust, het ruizen van de wind door de bomen en het gezang van de vogels. Het zomerhuisgebied wordt omgeven door het Limfjord, kronkelige weggetjes, korenvelden, grazend vee op de groene weilanden en op de achtergrond het Limfjord. Maak 's-avonds een wandeling naar het fjord en geniet van de mooie zonsondergang, die hemel en fjord een warme oranje gloed geeft. Op ca. 6 km afstand ligt het grotere plaatsje Nibe, met winkels, eetgelegenheden en een gezellige jachthaven. Aalborgs City Syd met winkels en een mega winkelcentrum ligt op ca. 17 km. Naar het centrum van Aalborg is het ca. 20 km. Aalborg heeft een groot aanbod aan winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

 

Strande

De kust bij Klitgaard bestaat uit steen en grof zand. Het water is schoon, maar toch meer geschikt voor vissen en zeilen als om te zwemmen. Wil je graag zwemmen in het water aan de westkust, met de lange zandstranden en duinen, dan zijn de stranden van Torup, Kollerup, Slettestrand en Tranum (ca. 50 km) of het populaire strand bij de badplaats Blokhus (67 km) absoluut aan te raden.

Natuur

Klitgaard wordt omgeven door het blauwe Limfjord, de vlakke graaslanden, korenvelden, heuvels en bossen. Bijna overal kun je genieten van het uitzicht over het fjord - tot aan de dam bij Gjøl. Ca. 18 km van Klitgaard liggen de De Himmerlandske Heder, nabij St. Ajstrup. Dit grote en mooie heidegebied heeft o.a. het Kyø dal - een natuurgebied met steile heuvels, begroeit met heide en jeneverbesstruiken, veengronden en de beek Vidkær Å.

Activiteiten

Op het rustige water van het Limfjord kun je heerlijk vissen en zeilen. Langs de gezellige wegen en paden rond Klitgaard kun je, al wandelend of fietsend, genieten van de idyllische natuur. Slechts 7 km van Klitgaard ligt de mooie, glooiende 27-holes golfbaan van Aalborg Golfklub. Het parcours heeft meren en bos, en gasten zijn hier altijd welkom.

Bezienswaardigheden

Op de Vildtfarm Nord, op de weg naar Nibe, leven wasberen, varkens, herten, Schots hooglandvee, ezels, ganzen en pauwen. De dieren leven vrij in de natuur rond de farm (3 km). Breng een bezoekje aan Nibe met de sfeervolle haven, cafeetjes, winkels en de brouwerij Nibe Bryghus, waar je kunt genieten van een vers gebrouwen biertje (6 km). In de kalkgroeve Vokslev Kalkgrav vind je sporen van het dierenleven van miljoenen jaren geleden, met enig geluk vind je een fossiel van een zeeegel (9 km). De mooie hereboerderij St. Restrup Herregaard heeft o.a. een winkel met gebruikskunst en een wijnkelder, welke elke zaterdag geopend zijn (10 km).

Dagje uit

In Aalborg, de hoofdstad van Noord-Jutland, vind je het interessante Utzon-huis, het gezellige havenfront, de interessante musea, galerieën, culturele activiteiten, diverse bezienswaardigheden, winkelstraten, een charmant oud centrum, de uitgaansstraat Jomfru Ane Gade en vele eetgelegenheden. Aalborg Zoologiske Have is een heerlijke groene, kindvriendelijke oase met maar liefst 800 verschillende dieren afkomstig uit de gehele wereld (20 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Klitgaard

Zoek vakantiehuis