Huur een vakantiehuis in Lihme - Boek hier

Vakantiehuizen in Lihme, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Tegenover het eilandje Venø, op het zuidwestelijke deel van het schiereiland Salling, ligt Lihme een kleine gezellige plattelandsplaats.

 

Gastenbeoordelingen van Lihme

 
 

20 gasten hebben Lihme een gemiddelde beoordeling van 4,60 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Wil je graag vakantie houden in een vredige, rustige en een natuurschone omgeving dan is Lihme op Salling een goede keus. Hier vind je stranden, een gevarieerde natuur, goede vismogelijkheden en interessante wandelroutes. In Lihme ligt een kleine supermarkt voor de dagelijkse inkopen. Ca. 20 km verder ligt Skive met een groter aanbod aan winkels en eetgelegenheden. Aan de kust net buiten Lihme ligt de gezellige jachthaven Gyldendal.

 
Uitzicht op het strand en de zwemsteiger bij het vakantiepark Lihme Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Lihme Bootjes op het water bij het strand van het vakantiepark Lihme Fraai gelegen vakantiehuis met uitzicht op zee in het vakantiegebied Lihme
 

Strande

Zowel ten noorden als ten zuiden van Lihme, in Kås Bredning, vind je goede kindvriendelijke stranden met ondiep water en kleine golfjes. Enkele kilometers naar het zuiden ligt één van de beste stranden van Salling, namelijk Blaabjerg Houstrup Strand. Het 3 km lange zandstrand heeft duinen, helder water en een zeebodem van zand. Naar het noorden, bij Spøttrup, ligt Gyldendal Strand. Ook dit is een goed strand. Aan beide stranden wappert de Europese Blauwe Vlag. Ca. 11 km ten zuiden van Lihme ligt Ejsingholm Strand, een strand met goede surfcondities. Hier vind je dan ook een surfcenter.

Natuur

Het natuurlandschap van Salling biedt vele belevenissen. Geniet bijv. eens van de wandeltocht langs het grootste heidemeer van Denemarken, Flyndersø. Rond het 8 km lange meer groeit heide, kreupelhout en naaldboomplantages. In dit gebied leven, het gehele jaar door, vele vogelsoorten. Hetzelfde geldt voor het gebied rond Spøttrup Sø, waar je bovendien als je geluk hebt otters kunt zien zwemmen. Beide meren hebben uitgezette wandelroutes die je door het mooie gebied brengen. Bij Spøttrup ligt de 3500 jaar oude grafheuvel 'Vendal Høj'. De grafheuvel uit het bronstijdperk ligt in een mooi landschap en vanaf de top heb je een mooi uitzicht over het Limfjord, Thyholm en Venøbugt.

Activiteiten

Net ten noorden van Vinderup ligt Ejsingholm met ondiep water en rustige golven waardoor het zeer geschikt is om te windsurfen. Hier ligt dan ook een Surfcenter en een surfschool. Salling heeft bijzonder goede visstekkies of het nu gaat om kustvissen of het vissen in een van de vismeren. Golfliefhebbers vinden op Salling twee golfbanen, Skive Golfklub en Harre Vig Golfklub bij Vile. In de omgeving vind je ook meerdere kortere fiets- en wandelroutes.

Bezienswaardigheden

In Spøttrup ligt de best bewaard gebleven middeleeuwse burcht van Denemarken, Spøttrup Borg. In het Spøttrup Borgmuseum kun je zien hoe de mensen binnen de muren van deze burcht geleefd hebben. Wandel ook eens door de prachtige medicijn-, kruiden- en rozentuinen die bij de burcht horen. Hier worden vaak braderieën, concerten en allerlei activiteiten georganiseerd.

Dagje uit

Bezoek het mooi gelegen Skive met ontelbare galerieën en musea, een gezellige jachthaven, een winkelstraat en meerdere goede eetgelegenheden (20 km). In Vinderup ligt het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum, een leuk en interessant museum voor de hele familie. Hier kun je beleven hoe de mensen 150 jaar geleden op het platteland geleefd hebben (22 km). Bij Stoholm liggen de Daugbjerg Kalkgruber, grotten met een 2 km lang labyrint van holen en verlichte gangen (34 km). Op het schiereiland Mors ligt het grootste bloemenpark van Scandinavië, Jesperhus Blomsterpark. Geniet hier van de vele bloemen, tropische vogels, het waterland, speelland en piratenland. Een leuk dagje uit met voor elk wat wils (39 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lihme

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Lihme Vakantiehuis, Lihme

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 32-2039

    
   1 week van EUR 306,-
    
  •  

   Lihme Vakantiehuis, Lihme

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 32-2033

    
   1 week van EUR 266,-
    
  •  

   Lihme Vakantiehuis, Lihme

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 32-2030

    
   1 week van EUR 315,-
    
  •  

   Lihme Vakantiehuis, Lihme

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 32-2038

    
   1 week van EUR 298,-
    
  •  

   Lihme Vakantiehuis, Lihme

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   600 m tot water
   Reg. nr.: 32-2037

    
   1 week van EUR 259,-