Huur een vakantiehuis in Logstor - Boek hier

Vakantiehuizen in Logstor, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Vanwege de unieke ligging aan het Limfjord is de vroegere vissersplaats Løgstør een attractieve vakantiebestemming.

 

Gastenbeoordelingen van Logstor

 
 

gasten hebben Logstor een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De 'mosselstad' Løgstør is een charmerende handelsstad met zowel een visserij- en een jachthaven, een rijk kunstenaarsmilieu, kleine sfeervolle huizen, een interessant maritiem museum en goede inkoopmogelijkheden. Løgstør wordt omgeven door een mooie ongerepte natuur, het fjord, beschermde vogelgebieden, heidegebieden, heuvels en bossen. Vele kunstenaars voelen zich tot dit gebied aangetrokken vanwege de frisse natuur en het speciale licht. Bezoek de kunstenaars eens in hun ateliers of op de kunstenaarsmarkt aan de haven. In Løgstør en omgeving vind je meerdere goede stranden, beschermde natuurgebieden, activiteiten, culturele bezienswaardigheden en attracties voor de hele familie.

 

Strande

In de nabijheid van het kanaal van Løgstør ligt een prima en zeer kindvriendelijk strand, dit vanwege de lage golven. In de omgeving zijn er aan het Limfjord meerdere goede stranden te vinden waar je allerlei watersportactiviteiten kunt ondernemen zoals bijvoorbeeld zeilen en surfen. Aan te bevelen zijn de stranden bij Lendrup en Trend. Willen jullie graag eens gaan zwemmen in de Noordzee, bezoek dan één van de stranden aan de Jammerbocht, ca. 22 km van Løgstør.

Natuur

Het Frederik de 8e kanaal, dat door Løgstør stroomt, is 4 km lang en met handkracht uitgegraven. Het kanaal valt onder de natuurbescherming en aan de oevers vind je een uitgebreide flora en fauna. Løgstør wordt omgeven door het Limfjord en heuvelachtige natuurschone gebieden. Aan de oostzijde van Løgstør ligt het beschermde bos Christiansminde Skov. Het unieke Løgstør Bredning Vildtreservaat bestaat uit waadgebieden, rietbossen en ondiepe meren en is een internationaal beschermd vogelgebied. Hier leven allerlei eendensoorten en andere waadvogels. In het mooie bos, Trend Skov, dat net achter het plaatsje Trend ligt, bevindt zich de koninklijke jachthut. Het bos heeft vele goede wandelpaden (16 km zuidwaarts).

Activiteiten

Aan de sfeervolle haven van Løgstør wordt de kunstenaarmarkt gehouden. Hier ontmoeten de plaatselijke kunstenaars elkaar en verkopen zij hun producten. Behoefte aan een beetje verwennerij en ontspanning, geniet dan van een wellnessbehandeling in het Løgstør Park Hotel. Golfen kun je op de 18 holes baan van Løgstør Golf Klub welke eveneens een par 3 baan met 9 holes heeft. In Gatten ligt het grootste golfcomplex van Noord-Europa, Himmerland Golf & Country Club, met golfuitdagingen op alle niveaus (15 km). Bij het Rønbjerg Feriecenter hebben jullie, tegen betaling, toegang tot het subtropische zwemparadijs, een wellnesscenter en ontelbare activiteiten voor zowel groot als klein (12 km). Visliefhebbers kunnen vissen in het Limfjord of in één van de vele beken of Put & Take vismeren. Het Limfjordgebied is geschapen voor een actieve vakantie. Hier kun je zeilen, zwemmen, vissen, surfen en kitesurfen op het Limfjord en wandelen, paardrijden of fietsen door het afwisselende natuurlandschap.

Bezienswaardigheden

Het maritieme Limfjordsmuseum is gelegen aan de haven, en heeft verzamelingen met betrekking tot de zeevaart, visserij, veerdiensten en botenbouw. Buiten liggen oude vissersboten. De vesting Aggersborg bij Aggersund, uit 980, is strategisch gelegen aan het smalste stuk van het Limfjord. De burcht is één van de grootste ringburchten van Denemarken met sporen van 48 langhuizen. Bij de ringburcht is een tentoonstelling over de opbouw van de burcht (5 km). Het Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum is de best bewaard gebleven landbrouwerij van Noord-Europa, met 100 jaar oude brouwketels, gistbaden en olietonnen. De bryggergården, thans ingericht als museum, bevat ook een malterij en een taphal (15 km). In Fjerritslev ligt ook het Han Herred Naturcenter met van alles over de natuur en het dierenleven in deze omgeving. Bij Bjørnholms Bugt, 16 km zuidwaarts, ligt het indrukwekkende middeleeuwse klooster Vitskøl uit 1157 met kerkruïnes, een kruidentuin en de binnenplaats met de mooie gebouwen.

Dagje uit

Vanuit Rønbjerg kun je met de veerboot over varen naar het natuurschone en autovrije eilandje Livø, dat een rijk dierenleven heeft, o.a. zeehonden, goede stranden en uitgezette wandelroutes. Het Stenaldercenter in Ertebølle geeft de natuur weer zoals deze er in en rond Ertebølle ca. 6-7000 jaar geleden uit heeft gezien. Er worden diverse vondsten uit de steentijd getoond, o.a. een keukenafvalhoop. Een gereconstrueerde nederzetting toont de hutten uit die tijd (ca. 21 km). Vanaf de 47 m hoge kalkrots bij Bulbjerg (de enigste vogelrots van Denemarken) heb je uitzicht over de hele Jammerbocht. Op de top van de rots is in een bunker een kleine tentoonstelling ingericht (34 km). In het Fårup Sommerland & Aquapark zijn maar liefst 50 attracties voor groot en klein, o.a. het grootste zwemparadijs en de grootste achtbaan (Falken) van Denemarken (62 km). Op het Limfjord eiland Mors ligt Jesperhus Blomsterpark, het grootste bloemenpark van het noorden, met junglezoo en speelland (64 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Logstor

Zoek vakantiehuis