Huur een vakantiehuis in Lundo - Boek hier

Vakantiehuizen in Lundo, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Op Lundø vind je een zee aan water, frisse lucht en een mooie natuur met een rijk vogelleven.

 

Gastenbeoordelingen van Lundo

 
 

gasten hebben Lundo een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het schiereilandje Lundø is een smalle, vlakke landtong in het zuidoostelijke deel van het Limfjord. Het schiereilandje eindigt in een lange uitloper met een rijk vogelleven. Op Lundø staan nog steeds oude gekalkte huisjes met strodaken. Het is een ideaal vakantiegebied voor jullie die graag willen surfen, vissen of genieten van de natuur en de vogels. De dagelijkse boodschappen kun je in Lundø doen. Ca. 15 km ten zuidwesten van Lundø ligt Skive met een groot aanbod aan cultuur, meerdere eetgelegenheden en inkoopmogelijkheden.

 
Aanlegsteiger bij het strand van het vakantiepark Lundø Heerlijk zandstrand bij het vakantiepark Lundø Zwemsteiger bij het groene gedeelte van het strand van Lundø Vakantiehuis in de bosrijke omgeving van het vakantiegebied Lundø
 

Strande

Aan beide zijden van het schiereiland vind je strand. Het strand is ca. 20 m breed en 10 km lang. Het strand bestaat uit zand en kleine steentjes en het water is helder en wordt slechts langzaam diep, waardoor het geschikt is voor de kleintjes. Voor jullie die graag in het water willen springen is er een zwemsteiger aangelegd.

Natuur

Op Lundø vind je meerdere kleine plantages met naaldbomen. Het schiereiland eindigt in een kilometerlang steenrif 'Jelse Odde' waar je bij laag water over kunt wandelen en zo dus de kusten van het Limfjord vanuit zee kunt bekijken. Op het buitenste deel van het rif wonen vogels en vaak zie je hier ook zeehonden. Vanaf Jelse Odde heb je een mooi uitzicht over de baaien en inhammen van het Limfjord zoals Salling, Astrup Vig en Lovns. Naar het oosten toe grenst Lundø aan een groot, door de Europese Unie beschermd, vogelgebied met o.a. watervogels, zwanen en eenden.

Activiteiten

Op het fjord kun je uitstekend windsurfen. Sportvissers kunnen zowel direct vanaf de Limfjordkust als in het Limfjord vissen. Golfliefhebbers kunnen in de omgeving terecht op de volgende golfbanen: Skive Golfklub (15 km), Hjarbæk Fjord Golf Klub in Skals (23 km) of Harre Vig Golfklub in Roslev (31 km). In de unieke natuur tussen Lovens Bredning en Skive Fjord kun je heerlijk, te voet of per fiets, van al dit natuurschoon genieten.

Bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan het mooi gelegen Skive dat rijk is aan musea en galerieën, een gezellige jachthaven heeft en een leuke winkelstraat met diverse inkoopmogelijkheden en meerdere goede restaurantjes (15 km). Ook een bezoekje waard zijn de oude hereboerderij Stårupgaard en het klooster Ørslev Kloster.

Uitstapjes

Monsted Kalkgruber bij Stoholm is een ondergronds labyrint van 2 km mijngangen met grote open ruimtes en smalle doorgangen (25 km). Bezoek het huis van de dichter Jeppe Aakjar, Jenle geheten, bij Breum. Bekijk de werkkamer van de dichter en de wisselende exposities (29 km). Bezoek een dorpje van vroeger en zie hoe het openluchtmuseum Hjerl Hede tot leven wordt gewekt. De huizen, boerderijen, weilanden, winkels en werkplaatsen bruisen van de activiteiten en dit alles is een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin (37 km). Stenaldercentret in Ertebolle presenteert een tentoonstelling over de natuur en de steentijdmensen die hier duizenden jaren geleden leefden. In de zomerperiode kun je er met pijl en boog schieten, varen in een boomstamboot en nog veel meer (43 km). Jesperhus op Mors biedt geurende bloementuinen, shows voor het hele gezin, speelplaatsen en tropische dieren in een junglezoo (43 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lundo

Zoek vakantiehuis