Huur een vakantiehuis in Lyby Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Lyby Strand, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Aan de zuidoostelijke kust van Salling, aan het Limfjord, ligt het rustige en gezellige vakantiegebied Lyby Strand.

 

Gastenbeoordelingen van Lyby Strand

 
 

11 gasten hebben Lyby Strand een gemiddelde beoordeling van 4,45 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Aan de ongerepte kust van Lyby Strand kun je heerlijk zwemmen, surfen, vissen of zeilen. Het plaatsje heeft zijn eigen aanloopbrug en in de omgeving liggen er meerdere jachthavens. Het gebied bestaat uit een heerlijke natuur, goede Limfjordstranden, kalkmijnen, heidegebieden, een bloemenpark, waterland enz. Natuurlijk vind je hier ook diverse culturele bezienswaardigheden zoals bijv. hereboerderijen en kerken. In Lyby Strand kun je de dagelijkse boodschappen doen of eens uit gaan eten. In Skive, ca. 12 km ten zuiden van Lyby Strand, vinden jullie een groot aanbod aan cultuur, goede inkoopmogelijkheden, bezienswaardigheden en meerdere eetgelegenheden.

 
Gezellige vakantiehuizen in Lyby, direct aan het zandstrand van de Limfjord Heerlijk zandstrand met zwemsteiger vlak bij de vakantiehuizen van Lyby Strand Mooi en kindvriendelijk badstrand bij Lyby Strand Loop het ondiepe zwemwater in of spring vanaf de zwemsteiger in de Limfjord bij Lyby Strand
 

Strande

Het strand van Lyby is ca. 15 meter breed en 1 km lang. Het bestaat hoofdzakelijk uit zand en kleine steentjes. Het water is hier schoon, en zoals haast alle Limfjordstranden bijzonder kindvriendelijk vanwege het slechts langzaam dieper wordende water. In de zomer wordt er in het water, aan het strand, een zwemsteiger geplaatst.

Natuur

Het landschap rond Lyby Strand is zeer gevarieerd met fjorden, velden, bossen en heidegebieden. Er heerst een druk vogelleven en vaak kun je in het fjord zeehonden zien zwemmen. Ca. 20 km ten noorden van Lyby Strand liggen de natuurschone gebieden Urhøjene en Junget Krat. Hier kunnen jullie, vanaf het hoogste punt, 56 meter, genieten van een fantastisch uitzicht over Salling, Fur, Livø, Himmerland en Mors.

Activiteiten

Het is bijzonder prettig windsurfen in het schone Limfjord. Visliefhebbers kunnen direct vanaf de kust in het Limfjord vissen of eens een bootje huren en zelf het fjord opvaren om een hengeltje uit te gooien. In het gebied staan er meerdere wandelroutes tot jullie beschikking, die garant staan voor mooie natuurbelevenissen. Golfliefhebbers vinden de dichtstbijzijnde baan bij Harre Vig Golfklub in Roslev (9 km). Verder zijn er in de omgeving nog de volgende golfbanen; Skive Golfklub (12 km) en Hjarbæk Fjord Golf Klub in Skals (41 km).

Bezienswaardigheden

Bezoek in Breum het huis 'Jenle'. Hier woonde de dichter Jeppe Aakjærs en hier kun je zijn werkkamer en diverse tentoonstellingen bezichtigen (10 km). Het mooi gelegen Skive is zeker een bezoekje waard. Hier vind je vele galerieën, musea, een charmerende jachthaven, een gezellige winkelstraat en meerdere eetgelegenheden (12 km). Ongeveer 18 km ten noorden van Lyby Strand, bij Sundsøre Odde ligt het Sundsøre Pakhus, een gerestaureerd pakhuis met wisselende tentoonstellingen.

Uitstapjes

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Lyby Strand kun je een uitstapje maken naar Mors en Jesperhus. De kinderen vermaken zich op de speelplaatsen en in het zwemparadijs en het hele gezin zal genieten van de mooie, tropische dieren in de junglezoo, de shows op het toneel en de vele bloemen in het park (20 km). Geniet op het eiland Fur van de bijzondere eilandsfeer en het prachtige landschap, dat gekenmerkt wordt door heuvels, een steile kust, bossen en molergroeves (23 km). Ontdek een totaal andere wereld in het labyrint van ondergrondse gangen in Monsted Kalkgruber bij Stoholm (27 km). Maak ook kennis met een totaal andere wereld in het Hjerl Hede Frilandsmuseum, waar je een dorp van ongeveer 200 jaar geleden kunt bekijken met dieren, mensen, huizen, winkels en werkplaatsen (32 km). Kom meer te weten over het stenen tijdperk in Stenaldercenter in Ertebolle. Bekijk tentoonstellingen over de natuur, de vondsten en de gereconstrueerde woningen uit de steentijd (37 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lyby Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Lyby Strand Vakantiehuis, Lyby Strand

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 32-7011

    
   1 week van EUR 244,-
    
  •  

   Lyby Strand Vakantiehuis, Lyby Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 32-7015

    
   1 week van EUR 428,-