Huur een vakantiehuis in Lyngs - Boek hier

Vakantiehuizen in Lyngs, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Lyngs is gelegen in een natuurschone omgeving op het westelijke deel van Thyholm aan het Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Lyngs

 
 

13 gasten hebben Lyngs een gemiddelde beoordeling van 3,31 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Peter, Apeldoorn bezocht het gebiet van
 
14-08-2021 aan 28-08-2021

-Struer spoorwegmuseum eventueel in combinatie kaart met het Struermuseum is echt een aanrader. -Het Jylland akvariet in Thyboron is erg leuk voor kinderen. Eventueel met een zeehonden Safari! En de bijzondere Sneglehuset -Oddesundbroen (de beide torens aan beide zijden van de brug) is de moeite waard. Daar is ook veel informatie over de omgeving. -Een dagje met de veerboot naar Veno -Een wandeling naar Oddesund klint -National park Thy, oa Lodbjerg Fur is een prachtige omgeving Penbjergrute (blauwe wandelroute daar) -Bovbjerg Klint aan de noordzee zijde is de moeite waard -Legohouse! Maar dat is wel 1,5u rijden.


 

Omgeving

Het kleine, vredige en gezellige vakantiegebied bij Lyngs wordt omgeven door water, in het zuiden door Nissum Bredning en in het noorden door het Skibsted Fjord. Met het water op de achtergrond heb je haast overal in deze omgeving de meest fantastische uitzichten. Op Thyholm is de lucht fris en de natuur schoon. Hier kun je vissen, wandelen, fietsen of gewoon ontspannen in deze rustige omgeving. In de kerken en musea van Thyholm kun je meer te weten komen over het vroegere vissers- en boerenleven op Thyholm. In Lyngs kun je je dagelijkse boodschappen doen. Van Lyngs is het 5 km naar Hvidbjerg met een groter aanbod aan winkels en eetgelegenheden en slechts 24 km naar Struer met bezienswaardigheden, restaurants, winkels en de grootste jachthaven van het Limfjord.

 
Het strand bij het vakantiepark Lyngs aan de Limfjord De kust bij de vakantiehuizen in het vakantiegebied Lyngs Vakantiehuizen in de groene omgeving van Lyngs De Lyngs Mølle in het centrum van het vakantiegebied Lyngs
 

Strande

Het strand 'Lyngs Drag' is een heerlijk Limfjordstrand met grof zand, ietwat stenen en schoon water. Het water is ondiep waardoor het hier geschikt is voor de kleintjes. Ga je liever zwemmen en zonnebaden aan de brede zandstranden van de Noordzee, dan is Agger Tange Strand slechts 24 km van Lyngs. Hier aan Agger Tange Strand wappert de Europese Blauwe Vlag. Het strand is ongeveer 100 meter breed en bestaat, evenals de zeebodem, uit zand en stenen met helder water. In de luwte van de vele golfbrekers kun je goed zwemmen, maar hier wordt het water snel dieper en vaak zijn er golfen en een sterke stroom.

Natuur

Lyngs ligt tussen de velden en groene recreatieve gebieden. Ca. 2 km ten noorden van Lyngs ligt Munkholm Odde, een groot, beschermd natuurgebied met strandweilanden en een zeer veelzijdig vogelleven. Hvidbjerg Plantage is een 40 ha grote plantage met loof- en dennebomen (5 km). Ydby Hede is een mooi natuurgebied met ontelbare wandel- en fietspaden, ongeveer 7 km ten westen van Lyngs. Bij Odby, 9 km ten zuidwesten van Lyngs ligt een zeer markant kustduin dat zich lang naar het noorden uitstrekt. 13 km ten noorden van Lyngs ligt het mooie gebied Dover Odde en Dover Plantage. De nabijgelegen Lodbjerg Klitplantage is een 1050 ha groot gebied met bossen, meren, heide- en duinlandschappen. Op Venø kun je heerlijk genieten van de afwisselende natuur. Venø heeft een zeldzame flora en fauna en het eiland is vooral bekend vanwege de speciale vlindersoorten die hier voorkomen (27 km).

Activiteiten

De heerlijk afwisselende natuur is zeer geschikt voor het maken van lange wandel- en fietstochten. Langs de kusten van Thyholm en in de vele meren en beekjes kun je bovendien uitstekend vissen. Op meerdere plaatsen kun je boten huren om zelf eens te gaan vissen of varen op het Limfjord. Golfliefhebbers kunnen de golfbanen van Struer Golfklub eens proberen, een mooie licht glooiende 18-holes sea-side baan en de 9-holes Pay & Play baan (24 km).

Bezienswaardigheden

Een Hollandse windmolen van 1867 is de mascotte van Lyngs. De molen is open voor publiek. Op Ydby Hede ligt een kerkhof uit de oudheid met reusachtige grafheuvels de zogenaamde Kæmpehøjen (7 km). In het stadje Helligkilde ligt 'Den hellige Kilde', een bron die het gehele jaar door grote hoeveelheden ijskoud helder water uit de aarde naar boven laat komen (9 km). Een dam verbindt Thyholm met het eilandje Jegindø. Het strand, Jeging Tap, is een lange smalle uitloop met goede zwemmogelijkheden en een unieke natuur en zeker een bezoekje waard (9 km tot aan de dam). Het streeksmuseum Thyholm Egnsmuseum in Søndbjerg is een klein museum ingericht in de oude apotheek, met tentoonstellingen over de streekcultuur en -geschiedenis (13 km). In Doverodde ligt het Limfjordscentret een 150 jaar oud koopmanshuis alwaar je een idee krijgt van de belangrijke rol van de 'købmandsgården' in vroegere tijden. Op de tweede verdieping zijn verschillende, wisselende, tentoonstellingen (13 km).

Dagje uit

Bezoek de grafkamer van de jættestue Lundehøj bij Heltborg (14 km). In het Kutter- og Bunkermuseet bij Oddesund getuigen grote bunkers en een tentoonstelling van de bezetting van Denemarken door de Duitsers gedurende W.O. II (14 km). Bezoek Struer met de grootste jachthaven van het Limfjord, het gezellige stadssfeertje, de vele galerieën en bezienswaardigheden. Het Streur Museum is ingericht in het oudste gebouw van de stad, Torngård, met o.a. een oude boerenwoonkamer, een flaskeskibs tentoonstelling en een oudheidkundige tentoonstelling (24 km). In Thyborøn vind je volgende attracties: Jyllands Akvariet, waar je bijv. een haai over zijn kop kan aaien, Kystcentret een leuk en interessant doe- en beleefcenter, het Sneglehuset, een huis dat, zowel van binnen als van buiten gedecoreerd is met miljoenen schelpen (33 km). Jesperhus Blomsterpark bij Nykøbing Mors heeft kleurige bloemen, een junglezoo met tropische vogels, een piraat-, speel- en waterland (39 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lyngs

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Lyngs Vakantiehuis, Lyngs

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 31-0025

    
   1 week van EUR 396,-
    
  •  

   Lyngs Vakantiehuis, Lyngs

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   2000 m tot water
   Reg. nr.: 31-0020

    
   1 week van EUR 633,-
    
  •  

   Lyngs Vakantieappartement op het platteland, Lyngs

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 31-0024

    
   1 week van EUR 279,-
    
  •  

   Lyngs Vakantiehuis, Lyngs

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 31-0018

    
   1 week van EUR 262,-
    
  •  

   Lyngs Vakantiehuis op het platteland, Lyngs

    

   Slaapplaatsen: 16   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 2   •   2000 m tot water
   Reg. nr.: 31-0021

    
   1 week van EUR 693,-
    
  •  

   Lyngs Vakantiehuis op het platteland, Lyngs

    

   Slaapplaatsen: 14   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 2   •   3000 m tot water
   Reg. nr.: 31-0023

    
   1 week van EUR 692,-