Huur een vakantiehuis in Nykobing Mors - Boek hier

Vakantiehuizen in Nykobing Mors, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het zomerhuisgebied van Nykøbing Mors is rustig gelegen aan het Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Nykobing Mors

 
 

3 gasten hebben Nykobing Mors een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De handelsstad Nykøbing is de 'hoofdstad' van Mors. Slenter door de smalle gezellige straatjes in het havenkwartier met de oude arbeiderswoningen. Nykøbing Havn ligt in het verlengde van de sfeervolle winkelstraat. De haven heeft een gezellig sfeertje en diverse eetgelegenheden. Ørødde is een uitloper bij de bocht van Nykøbing en is het meest recreatieve gebied van Nykøbing, met een strand, groene gebieden en een sportveld.

 

Strande

Op Ørodde ligt het Nykøbing Østerstrand, een goed kindvriendelijk strand met zwemsteiger en de Europese Blauwe Vlag. Het 20 meter brede en 20 km lange strand met zand en stenen heeft ondiep, helder water en een prettige zandzeebodem. Een populaire activiteit alhier is het beachvolleyen.

Natuur

Op de uitloper Ørodde ligt een groen gebied met een plantage en een strand. Dit is een geliefd ontspanningsgebied bij de plaatselijke bevolking. Het bos Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage is een bijzonder gevarieerd en mooi bos met dalen, meren en hoge, oude bomen uit het noordwesten van Amerika. Op Noord-Mors liggen de uitzichtspunten Salgerhøj en Hanklit, de laatste is het hoogste punt van Mors, 87 m boven de zeespiegel. Het Limfjordeiland wordt omgeven door prachtige kusten met hoge hellingen en vlakke strandweilanden met een druk vogelleven. Mors en het buureiland Fur zijn de enigste plaatsen ter wereld waar er in de bodem moler voorkomt. Moler zijn kiezelalgen.

Activiteiten

Visliefhebbers hebben ideale vismogelijkheden langs de mooie Limfjordkust van Mors. In de omgeving liggen er bovendien meerdere Put & Take vismeren. De dichtstbijzijnde is Morsø Fiskepark bij Nykøbing. Op de uitloper Ørodde liggen tennisbanen waar iedereen gebruik van kan maken. Ook golfliefhebbers komen niets tekort. Bij Nykøbing ligt de golfbaan van Morsø Golfklub. De mooie baan is aangelegd op een strandweilandgebied met eigen beeksysteem. In Gatten vinden jullie echter de grootste golfbaan van Noord-Europa nl. Himmerland Golf & Country Club. Een uitdaging voor zowel de beginnende als geoefende golfer (61 km). Mors is geschikt voor een actieve vakantie. Je kunt eens een fiets huren en de Solskinsrute volgen die helemaal rond Mors loopt (totaal 120 km).

Bezienswaardigheden

Mors is een inspirerend eiland voor kunstenaars en overal zie je galerieën, ateliers, tentoonstellingen en musea. Het oudste gebouw van Nykøbing is het Dueholm Kloster, in 1371 gebouwd door de Johanitterorde. In de vijf historische gebouwen zijn wisselende tentoonstellingen. Het sprookjesachtige slot Højriis Slot, nabij Nykøbing, is het oudste landgoed van Denemarken en open voor publiek. Het slot is een hit bij kinderen aangezien het thema hier Doornroosje is. Jesperhus Blomsterpark, het grootste bloemenpark van Scandinavië, heeft kleurrijke bloemen, een speelland, junglezoo, tropische vogels een waterland en veel meer leuks (5 km). Skarregaard is een oude familieboerderij, gelegen in een natuurschone omgeving, thans ingericht als landbouwmuseum (17 km). In het Molermuseet in Hesselbjerg kun je 55 miljoen jaar oude fossielen, die hier in de molerafgravingen gevonden zijn, bewonderen (18 km). Het Morsø Traktormuseum heeft een unieke verzameling van 70 oude tractoren.

Dagje uit

Op het beschermde schiereiland Louns bij Hvalpsund, ligt de enigste hereboerderij van Denemarken met een rieten dak. Hier kun je zien hoe de eigenaren en hun dienstpersoneel in vroegere dagen geleefd hebben (31 km). Op het eilandje Fur kun je genieten van uniek landschappen met vlakke weilanden, meren, velden, hoge heuvels, steile klippen, bossen en molergrave (33 km). In Vinderup ligt het leuke en interessante openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum. Hier kun je meemaken hoe de mensen 150 jaar geleden op het platteland leefden (44 km). Het mooie Stenaldercenter in Ertebølle toont de natuur en het leven van de mensen ca. 6-7000 jaar geleden. Hier kun je o.a. een keukenafvalhoop en een gereconstrueerde nederzetting met hutten uit de steentijd bewonderen. Ca. 48 km.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Nykobing Mors

Zoek vakantiehuis