Huur een vakantiehuis in Oddesund - Boek hier

Vakantiehuizen in Oddesund, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Rustig vakantiegebied met stranden, ongerepte natuur en landelijke dorpjes.

 

Gastenbeoordelingen van Oddesund

 
 

gasten hebben Oddesund een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Oddesund Noord ligt op de zuidspits van Thyholm, direct aan het Limfjord. De Oddesundbrug, aangelegd in 1938, verbindt het schiereilandje met het vaste land en Oddesund Zuid. Het zuidelijkste plaatsje op Thyholm bestaat uit rode bakstenen huisjes, de oude gezellige Oddesund Færgekro (herberg) en de charmerende jachthaven. Ten zuiden van de Oddesundbrug ligt de vuurtoren op Gristå Odde. In Struer vind je winkels, restaurant, bezienswaardigheden en de grootste jachthaven aan het Limjord (12 km). Oddesund is een ideaal vakantiegebied voor o.a. vis- en natuurliefhebbers.

 
De vuurtoren op Grisetå Odde in het vakantiepark Oddesund Het badstrand bij de vakantiehuizen in Oddesund Gezellige haven met vissersbootjes en plezierjachten in het vakantiegebied Oddesund De roodwitgestreepte vuurtoren op Grisetå Odde in Oddesund
 

Strande

Het Limfjordsstrand Oddesund Strand is een prima zandstrand met kleine kiezels en ondiep, kindvriendelijk water. Dit strand is ook bijzonder geschikt voor windsurfers, auto''s zijn aan het strand toegestaan. Bij Søndbjerg Strand ligt een goed, kindvriendelijk strand met grof zand en ondiep helder water. Voor jullie die graag willen zwemmen in dieper water, is er een zwemsteiger aangelegd, welke eindigt in diep water. Achter het strand liggen duinen (9 km).

Natuur

Oddesund is een waterrijk, natuurschoon gebied met zand- en steenstranden, groene gebieden, lage duinen, bos, meren en veel vogels. Bij Odby ligt een indrukwekkende kusthelling die zich ver naar het noorden toe uitstrekt (4 km). Vanaf de, 50 m hoge, kusthellingen bij Toftum Bjerge heb je een prachtig uitzicht over het Limfjord, richting Thyborøn, Thy, Thyholm en Oddesund (8 km). De bron ''Den hellige Kilde'' nabij Helligkilde haalt jaarlijks grote hoeveelheden koud, helder water uit de diepte der aarde omhoog (9 km). Hvidbjerg Plantage is een 40 ha groot, plantagegebied met zowel loof- en naaldbomen (10 km). Op Venø ontmoet je een mooi en gevarieerd natuurlandschap, bestaande uit velden, heide, bossen en steile kusthellingen. Hier vind je een veelzijdige fauna. Het eilandje is bekend vanwege de vele unieke vlindersoorten die hier voorkomen (11 km naar het veerbootje). Munkholm Odde Bij Lyngs is een groot, beschermd gebied met strandweilanden en een veelzijdig vogelleven ( 16 km).

Activiteiten

Bij Oddesund heb je een goede kans om haring en hoornvis te vangen. Op meerdere plaatsen op Thyholm kun je bovendien boten huren. Wil je graag eens vissen in een Put & Take vismeer, bezoek dan Humlum Lystfisker Sø bij Toftum Bjerge (6 km). Het vaarwater van Oddesund Syd is bijzonder geschikt voor windsurfing. Duiken kun je bij Grisetå Odde, en bekijk het leven op de bodem van het Limfjord. Struer Golfklub heeft een uitdagende, licht glooiende 18-holes seaside baan alsmede een 9-holes Pay & Play baan met zandbunkers, meren en beken (10 km).

Bezienswaardigheden

Het Bunkermuseum maakt deel uit van de oude vestingaanleg aan het Oddesund Nord. De tentoonstellingsbunker, met de intact zijnde pantserdeuren en 2 m dikke muren, heeft een tentoonstelling over de aanleg, de Atlantische Muur, het verzet en de bevolking. Het streekmuseum, Thyholm Egnsmuseum in Søndbjerg is ingericht in de oude apothekerij (9 km). Breng een bezoekje aan Struer, hier vind je de grootste jachthaven aan het Limfjord, een gezellig stadssfeertje, diverse galerieën en bezienswaardigheden. Het Struer Museum is ingericht in het oudste gebouw van de stad, Torngård. Bekijk de oude boerenwoonkamer, de scheepjesflessententoonstelling, de oudheidkundige tentoonstelling en de tentoonstelling over B&O (10 km). In het Kunst en Kulturcenter Gimsinghoved bij Struer kun je interessante wisselende tentoonstelling bekijken.

Dagje uit

Bezoek Jegindø, met o.a. Jegind Tap - een smalle landtong met goede zwemplaatsen en een unieke natuur ( 11 km ¿ tot aan de dam). Het Lemvig Museum is een ouderwets, plaatselijk historisch museum met sculpturen en schilderijen (20 km). Het openlucht museum Hjerl Hede Frilandsmuseum nabij Vinderup is een interessant en levendig museum voor het hele gezin, dat het leven op het platteland, 150 jaar geleden, illustreert (34 km). Vejlby Sommerpark een pretpark met paardenverhuur, vismeer, mini-cross, huifkartochtjes, mini-zoo, moto-cross en midgetgolf (39 km). In Thyborøn vind je Jyllands Akvariet, alwaar je een haai en aai over zijn kop kan geven, of een krab vast kunt pakken. Het Kystcentret ¿ een leuk leer-doe-en-beleef center voor de hele familie, en het slakkenhuis Sneglehuset dat gedecoreerd is med miljoenen schelpen, zowel binnen als buiten (46 km). Jesperhus Blomsterpark in Nykøbing Mors is het grootste bloemenpark in het Noorden, met junglezoo, speelland en waterland (52 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Oddesund

Zoek vakantiehuis