Huur een vakantiehuis in Osterild - Boek hier

Vakantiehuizen in Osterild, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Østerild is een rustig natuurgebied aan de noordkant van de Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Osterild

 
 

gasten hebben Osterild een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Østerild ligt vlak bij het stadje Thisted, het Nationale Park Thy, de Noordzee en Vejlerne, het grootste vogelreservaat van Noord-Europa. Bij Østerild bevindt zich het fraaie duingebied Østerild Klitplantage, waar u heerlijk kunt wandelen of de hond kunt uitlaten in het hondenbos. Østerild is de ideale vakantiebestemming als u van rust en natuur houdt en geïnteresseerd bent in vogels. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de nabije omgeving of in Thisted, waar u winkels en restaurants vindt (13 km).

 

Strande

Bij Amtoft, op 11 km van Østerild, kunt u zwemmen aan een mooi Limfjordstrand met grof zand en stenen, dat ook voorzien is van een zwemsteiger. 14 km verderop ligt het vakantiepark Vigsø, vlak bij de badstranden en duinen van de Noordzee. Het brede zandstrand biedt alle ruimte om te zwemmen, te surfen en andere strandactiviteiten te doen. Voor de ideale surfomgeving kunt u naar Klitmøller, ook wel Cold Hawaii genoemd, waar u surfwinkels, instructeurs en mooie golven zult aantreffen (27 km).

Natuur

Aan de rand van Østerild ligt het fraaie duingebied Østerild Klitplantage met heel veel paden, een bosspeelplaats, een hondenbos, uitkijktorens, een meer en een vuurplaats. Iets ten zuiden van Østerild vindt u het plaatsje Hovsør, met een steile helling die afloopt naar de fjord. Vanaf de helling heeft u een fraai uitzicht over de fjord. Vlak bij Østerild ligt Vejlerne, het grootste wildvogelreservaat van Noord-Europa, waar u de vogels vanaf de paden of vanuit een van de uitkijktorens kunt bekijken. 19 km naar het noorden ligt de enige vogelrots van Denemarken, het 47 meter hoge klif Bulbjerg, dat een verblijfplaats is voor een groot aantal zeevogels.

Activiteiten

Het Limfjordgebied is ideaal voor sportvissers, die hun hengel kunnen uitwerpen in de fjord, de rivieren, de meren en de Put & Take-vismeren in de omgeving. U kunt ook zeevissen met een kotter vanuit de haven in Hanstholm (20 km). Golfers kunnen de nabijgelegen banen van de Nordvestjysk Golfclub bij Klitmøller en Vigsø Bugt Golf uitproberen. Surfers kunnen hun hart ophalen op de Limfjord en langs de Noordzeekust. Het gebied rond Østerild en het natuurgebied Østerild Plantage zijn zeer geschikt voor wandel- en fietstochten in de rustige natuur.

Bezienswaardigheden

In het gezellige dorpje Vesløs, 10 km ten oosten van Østerild, kunt u het ouderlijk huis van de schrijver en dichter Johan Skjoldborg bezoeken, dat tegenwoordig is ingericht als museum. Bij Frøstrup kunt u een begraafplaats uit de Vikingtijd bekijken, met vele grafheuvels en bautastenen. De Tømmerby Vikingbegraafplaats "Højstrup Gravpladsen" dateert uit het jaar 800 en is sinds 1881 beschermd. Het Nationale Museum heeft bij opgravingen ter plaatse verschillende soorten graven ontdekt (12 km). Bezoek Thisted, met zijn vele winkels, restaurants, galerieën, ambachtelijke kunstenaars, de Thisted Kerk en het Thisted Museum. In het museum is een gedenkzaal ingericht voor de schrijver J.P. Jacobsen en komt u meer te weten over de boerencultuur van Thy en de geschiedenis van Thisted (13 km).

Dagje uit

Geniet in Hanstholm van het uitzicht vanaf de vuurtoren en bezoek het Museumscenter Hanstholm, waar u een bunker uit de Tweede Wereldoorlog en een aantal kanonnen kunt zien (20 km). In het handelsstadje Fjerritslev vindt u winkels en restaurants en op elke zaterdag in de zomer een uitgebreide markt. Bekijk de klederdrachtcollectie en het oude brouwershuis van het Fjerritslev Brouwerij- en Streekmuseum en kom meer te weten over de bierbrouwerij. In Fjerritslev kunt u ook het Planetenpad volgen, waar de 9 planeten van ons zonnestelsel een miljard keer zijn verkleind (29 km). Bezoek het Noordzeeaquarium in Vorupør en ontdek de vissen en zeedieren die door de vissers van Vorupør zijn gevangen. Het Vorupør Museum, dat gevestigd is in een oude scheepswerf, vertelt u meer over de geschiedenis van Vorupør en de kustbevolking (35 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Osterild

Zoek vakantiehuis