Huur een vakantiehuis in Sennels - Boek hier

Vakantiehuizen in Sennels, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Sennels is een klein gezellig dorpje aan het Limfjord en de oevers van Thisted Bredning.

 

Gastenbeoordelingen van Sennels

 
 

1 gasten hebben Sennels een gemiddelde beoordeling van 5,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De zomerhuizen bij Sennels liggen in een gebied dat omgeven wordt door het fjord, velden en bossen. Dit natuurschone en glooiende gebied ligt 7 km ten noorden van de handelsstad Thisted. In het dorpje ligt een kerk, een gezellig dorpsplein, een speelplaats en een groen gebied met oude vruchtbomen. Hier kun je ook je dagelijkse boodschappen doen. In Thisted vind je een groter aanbod aan winkels en eetgelegenheden. In de omgeving zijn meerdere oudheidkundige bezienswaardigheden zoals, hunebedden, grafkamers en nederzettingen uit het steentijdperk. Sennels is het ideale vakantiegebied voor jullie die graag vissen, van cultuur houden, of willen genieten van de mooie natuur en de vele vogels.

 
Een dam, vogelrijk water en een heuvelachtig natuurlandschap bij Sennels Zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Sennels Uitzicht op de door bos omzoomde kust bij Sennels Vakantiehuizen in de groene omgeving van de kust bij Sennels
 

Strande

Je kunt zwemmen in Thisted Bredning net buiten Sennels. Ca. 14 km naar het noorden, via twee dammen, ligt bij Amtoft het bijzonder goede Limfjordstrand met grof zand en stenen alsmede een zwemsteiger. Willen jullie liever zwemmen in de Noordzee, dan is de kust en het Klitmøller Strand slechts 23 km van Sennels. Het heerlijke witte zandstrand van Klitmøller is ongeveer 50 m breed en enkele kilometers lang. Een heerlijke plek om eens een duik te nemen, te zonnebaden of te surfen. Het water is helder en de zeebodem bestaat uit zand, het wordt hier echter snel diep en regelmatig zijn er hoge golven en een sterke stroom. Het is niet toegestaan om met je auto op het strand te komen.

Natuur

Sennels wordt omgeven door het Limfjord en een heuvelachtig terrein met Hov Dås als het hoogste punt (46 m). Sennels Plantage uit 1884 ligt in het bos Sennels Skov, net ten noorden van het zomerhuisgebied. Arup Vejle, een ingedamd gebied met rietbossen, strandweilanden en veel vogels, maakt deel uit van het natuurreservaat 'Vejlerne'. 'Vejlerne' is het grootste vogelreservaat van Noord-Europa en in het waadgebied kun je via de paden en vanuit de observatieposten de vele vogels observeren. Enkele kilometers ten noorden van Sennels, vind je bij Hovsør aan het fjord de steile hellingen met een prachtig uitzicht over het fjord en de Hovdam. Knudsbjerg Plantage ligt helemaal tot aan het water en heeft een speciale vegetatie. In Østerild Plantage kun je vanaf de diverse vogeltorens genieten van het mooie uitzicht over Tømmerby Fjord en Vesløs Vejle.

Activiteiten

Sportvissers kunnen hun hengels uitgooien in het fjord, in de meren en beken van deze omgeving of in de diverse Put & Take vismeren. Voor golfliefhebbers zijn de dichtstbijzijnde golfbanen: Nordvestjysk Golfklub in Thisted (7 km), Han Herred Golfklub bij Fjerritslev (38 km) en Åbybro Golfklub (69 km). Windsurfers hebben goede surfcondities aan de kust van Sennels.

Bezienswaardigheden

Het gebied rond Sennels is rijk aan culturele oudheidkundige bezienswaardigheden. Bij Hov kun je bijvoorbeeld nog sporen zien van vuursteenmijnen en bij Hov Dås ligt een 'langhøj' (oud graf). Bij Sennels Dås kun je een hunebed bewonderen, zelve grafkamer is echter verwijderd. Een oude nederzetting uit de steentijd vind je op Knudsbjerg. Bij Vesløs, ca. 20 km oostwaarts, ligt 'voldstedet' Helledis (soort vesting). Enkele kilometers ten noorden hiervan, nabij Højstrup, ligt een vikingbegraafplaats bestaande uit 37 kleine, ronde heuveltjes met daaromheen 70 opstaande stenen. In Thisted vinden jullie winkels, restaurants, galerieën, keramiekateliers, Thisted Kirke en Thisted Museum. Deze laatste is ingericht in een oude villa met oa. tentoonstellingen over de schrijven J.P. Jacobsen en de boerencultuur en geschiedenis van Thisted (7 km).

Uitstapjes

In het gezellige dorp Oslos staan goed bewaard gebleven vissershuisjes uit de 19e eeuw, waaronder het ouderlijk huis van de schrijver Johan Skjoldborg, dat nu dienstdoet als museum (21 km). Bezoek de Hanstholm Fyr en het bunkermuseum in Hanstholm met tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog (27 km). In Nordsoakvariet in Vorupor zie je vissen en zeedieren die door de vissers van Vorupor zijn gevangen. Het Vorupor Museum is gevestigd in een oude scheepswerf en vertelt over de geschiedenis van Vorupør en de kustbevolking (30 km). In Jesperhus geniet je met het hele gezin van de kleurrijke bloemen, speelplaatsen, tropische dieren en shows op het toneel (44 km). Of maak een langer dagtochtje naar Stenaldercentret in Ertebolle, waar je tentoonstellingen ziet en kennismaakt met de mensen uit de steentijd (68 km), of naar het openluchtmuseum Hjerl Hede, waar je rondloopt in een authentiek oud dorpje en de mensen bezig ziet in de werkplaatsen, de huizen en op de velden (82 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sennels

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Sennels Vakantiehuis, Sennels

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 30-2501

    
   1 week van EUR 385,-