Huur een vakantiehuis in Sillerslev - Boek hier

Vakantiehuizen in Sillerslev, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het vredige vakantiegebied Sillerslev is gelegen in het zuidwestelijke deel van Mors aan het Sallingsund en Kås Bredning.

 

Gastenbeoordelingen van Sillerslev

 
 

7 gasten hebben Sillerslev een gemiddelde beoordeling van 4,29 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vissersplaatsje Sillerslev is omgeven door een open landschap. Hier kun je heerlijk vissen, surfen, zeilen, wandelen, fietsen, ontspannen en van de natuur genieten. In de gezellige visserij- en jachthaven kunnen jullie uit gaan eten, de activiteiten van de vissers bekijken of vers gevangen vis kopen. Bij de haven ligt een strand en een speelplaats. Dicht bij de haven staan twee vuurtorens, wat normaal gesproken een zeldzaamheid is aan de kusten van het Limfjord. Het zomerhuisgebied Sillerslevøre is een ideaal uitgangspunt voor een actieve vakantie, gelijktijdig ligt het gebied dicht bij de vele bezienswaardigheden en uitstapjes voor de hele familie. De dagelijkse boodschappen kun je in Sillerslev doen, wil je een grotere keus aan winkels, eetgelegenheden e.d. dan is Nykøbing Mors slechts 18 km van Sillerslev.

 
Helder zwemwater bij het strand van het vakantiepark Sillerslev Uitzicht op de kust bij het vakantiepark Sillerslev Gezellig haventje met vissersbootjes, motor- en zeilboten bij Sillerslev Vakantiehuis in het prachtige bos bij de kust van Sillerslev
 

Strande

Sillerslev Strand ligt bij Sillerslev Havn en is het beste strand van het eiland. Hier is het water ondiep en schoon, waardoor het geschikt is voor de kleintjes. Het strand heeft een zwemsteiger, een beachvolleybaan en de Europese Blauwe Vlag. Er staan tafels en stoelen waarvan je gebruik kunt maken. Bovendien kunnen surfers hier echt goed surfen.

Natuur

De zomerhuizen bij Sillerslevøre liggen in een mooie, vredige natuur met velden, meren, strandweilanden en strand. Het landschap is vlak met hier en daar een heuvel met steile kleihellingen. Op de weg tussen het zomerhuisgebied en Sillerslev Havn kun je genieten van het mooie uitzicht over het Limfjord en de omgeving. Bij het zomerhuisgebied en bij Hesterørodde liggen enkele kleine bossen, alsmede plantages en kreupelhout met een rijk vogelbestand. Het bos Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, dicht bij Jesperhus Blomsterpark, is een prachtig bos met dalen, meren, heuvels en oude bomen uit het noordwesten van Amerika (14 km). Mors wordt omgeven door mooie kusten met afwisselend hoge steile hellingen en strandweilanden met veel vogels. Op Noord-Mors liggen de uitzichtspunten Hanklit en Salgerhøj. Hanklit, 87 m boven de zeespiegel is het hoogste punt van Mors. Mors en het buureiland Fur zijn de enige plaatsen in de wereld waar in de bodem moler voorkomt. Moler is kiezelalg.

Activiteiten

Net buiten Sillerslev ligt Kås Bredning, een goede stek voor windsurfers. Tennissen of petanque spelen is ook mogelijk in Sillerslev. Aan de haven ligt de speelplaats met een rolschaatsbaan, fietsbaan en een kampvuurplaats met barbeque. Vanaf de speelplaats kun je een pad volgen door het Øster Assels Kær. Het spoor 'Gåsevad' bestaat uit twee wandelroutes, met een verschillende afstand, die jullie langs de interessante plekjes in de omgeving leidt. Visliefhebbers hebben ideale vismogelijkheden langs de gehele Limfjordkust op Mors of in een van de Put & Take vismeren zoals het vismeer Morsø Fiskepark bij Nykøbing. Golfers kunnen terecht op de baan van Morsø Golfklub in Nykøbing. De baan is aangelegd op een strandweiland met een systeem aan beekjes. Mors is geschapen voor een actieve vakantie. Echt aan te bevelen is: een fiets huren en de uitgezette Solskinsrute volgen, die rond het hele eiland loopt over totale afstand van 120 kilometer.

Bezienswaardigheden

Het grootste bloemenpark van Scandinavië is Jesperhus Blomsterpark. Geniet van de bloemen, de tropische vogels, de junglezoo, het water-, speel- en piratenland met diverse activiteiten (14 km). De handelsstad Nykøbing is de 'hoofdstad' van Mors. Slenter door de smalle gezellige straatjes in het havenkwartier met de oude arbeiderswoningen. In het verlengde van de gezellige winkelstraat ligt Nykøbing Havn met een heerlijk havensfeertje en meerdere eetgelegenheden (18 km). In Nykøbing ligt het klooster Dueholm Kloster, het oudste gebouw van de stad, in 1371 gesticht door de Johanitterorden. In de 5 historische gebouwen zijn diverse tentoonstellingen. Mors is een inspirerend eiland voor kunstenaars en je ziet dan ook overal galerieën, ateliers, verzamelingen en musea.

Uitstapjes

Ontdek het sprookjesachtige Hojriis Slot bij Nykobing, een van de oudste landhuizen van Denemarken. In het Morso Traktormuseum bij Outrup vind je een unieke collectie van 70 tractors (23 km). Skarregaard is een van de oudste familielandgoederen op Mors en doet tegenwoordig dienst als landbouwmuseum (33 km). In het Molermuseet in Hesselbjerg kun je ongelooflijke vondsten van 55 miljoen jaar oude fossielen bekijken die uit de moleraarde zijn opgegraven (35 km). Of maak een uitstapje naar het openluchtmuseum Hjerl Hede, waar een oud, idyllisch dorpje tot leven wordt gewekt. Bekijk de authentieke omgeving met mensen, dieren, huizen, werkplaatsen, een kerk, een watermolen en een dorpsvijver (57 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sillerslev

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Sillerslev Vakantiehuis, Sillerslev

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 33-1026

    
   1 week van EUR 399,-
    
  •  

   Sillerslev Vakantiehuis op het platteland, Sillerslev

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 33-1024

    
   1 week van EUR 421,-
    
  •  

   Sillerslev Vakantiehuis, Sillerslev

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 33-1025

    
   1 week van EUR 275,-
    
  •  

   Sillerslev Vakantiehuis op het platteland, Sillerslev

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 33-1027

    
   1 week van EUR 246,-