Huur een vakantiehuis in Skive - Boek hier

Vakantiehuizen in Skive, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het Limfjordstadje Skive heeft een gezellig centrum, een aantrekkelijke jachthaven, een mooi badstrand en fraai gelegen vakantieappartementen met uitzicht op de haven. Boek een vakantie in een maritieme omgeving en geniet van de mooie natuur rond de haven en de vakantiewoning.

 

Gastenbeoordelingen van Skive

 
 

gasten hebben Skive een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

In de streek Skive kun je zeilen met oude houten schepen, kalkgrotten ontdekken, kerken, landgoederen, burchten en musea bezoeken. Genieten van de unieke natuur met de steile molerkusten, bestaande uit kiezelaarde, 190 km kust, fjord, bos en heide. Hier vind je een charmerende jachthaven, een gezellige winkelstraat, een goed cultureel aabod en meerdere eetgelegenheden. Skive City heeft een zee aan inspirerende speciale winkeltjes, een gezellig ontspannend sfeertje, en op het Posthustorv (plein) worden marktdagen gehouden alwaar de lokale producenten hun waren verkopen. In Skive vind je ook 'Skives 11 Stjerner', 11 grote sculpturen geplaatst op de rotondes van Skive. De sculpturen zijn ontworpen door Jacob Jensen Design, welke 40 jaar lang zijn domicilie heeft in Hejlskov bij Skive.

 
Heerlijk zandstrand naast de jachthaven van Skive Het brede zandstrand bij de jachthaven van Skive De grote, gezellige jachthaven van Skive met vakantiewoningen en heel veel boten Mooi bos bij de vakantieappartementen en de jachthaven van Skive
 

Strande

Het strand bij de jachthaven, Skive Lystbådehavn, heeft een prima strand met een zandbodem. Hier kun je uitstekend windsurfen. Er zijn toiletten en voldoende parkeerplaatsen. Andere goede stranden in de nabijheid van Skive zijn: het strand bij Lyby dat 15 m breed is en ca. 1 km lang (12 km ten noordwesten van Skive). Hier is het water schoon en zoals vele stranden aan het Limfjord, kindvriendelijk aangezien het water slechts langzaam dieper wordt. In de zomerperiode wordt er een zwemsteiger neergelegd. Eveneens een goed strand is het strand bij Lundø Nordspids, 20 m breed en ca. 10 km lang. Ook dit is een kindvriendelijk strand met een zandbodem (15 km ten noordoosten van Skive).

Natuur

De natuur in en rond Skive is speciaal, van molerkusten tot heidelandschappen. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Misschien is een fietsvakantie wel iets voor jullie? Dit gebied is eveneens een eldorado voor sportvissers, met als visstekkies het fjord, de meren en de bekende beek Karup Å met een groot bestand aan zeeforellen. Maar dit gebied heeft nog veel meer te bieden: kanovaren, kajakken, bowling, waterskiën, paardrijden, abseilen, paintballen, zwembaden, fitness, tennis en surfen. Op het schiereilandje Lundø (15 km) ligt het kilometerlange steenrif 'Jelse Odde'. Bij eb kun je hier op lopen en dus de kust van het Limfjord vanaf de zeezijde bekijken. Het uiterste puntje wordt bewoond door vogels, regelmatig kun je hier ook zeehonden zien liggen luieren. In het natuurschone gebied Urhøjene en Junget Krat (20 km ten noorden van Skive) kun je, vanaf het hoogste punt, 56 meter, genieten van het schitterende uitzicht over Salling, Fur, Livø, Himmerland en Mors.

Activiteiten

Surfers kunnen prima surfen op het schone water van het Limfjord. Vissers kunnen een hengeltje uitgooien vanaf de kust of vanuit een bootje op het Limfjord. Speel je graag golf, dan heeft Skive Golfklub een mooie en goed onderhouden 18-holes golfbaan, welke ook geschikt is voor elitespelers. Er is een praktisch clubhuis, een trainingsbaan, Proshop en café. Probeer eventueel ook de golfbanen van Harre Vig Golfklub in Roslev (ca. 21 km) of Hjarbæk Fjord Golf Klub in Skals (27 km). Houd je meer van wandelen en fietsen, dan kun je je hart ophalen in de unieke natuur tussen Lovns Bredning en Skive Fjord. De streek Skive heeft maar liefst 46 natuurschone uitgezette wandelroutes en vele uitgezette fietsroutes.

Bezienswaardigheden

Skive is rijk aan musea en galeriën. Skive Museum heeft de grootste verzameling barnsteen, welke bestaat uit 13.000 parels. Wandel langs de cultuurhistorische verzamelingen en kom meer aan de weet over deze kleine oude stad en de streek. Ook een bezoekje waard zijn de oude hereboerderij Stårupgaard en het klooster Ørslev (ca. 7 km ten oosten van Skive). Sundsøre Pakhus bij Sundsøre Odde is een gerestaureerd pakhuis met wisselende tentoonstellingen (19 km). Spøttrup Borg is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse burchten in Denemarken (21 km). De burcht werd gerestaureerd in 1941 en ziet er vandaag de dag prachtig uit. Geniet van de middeleeuwse sfeer als er arrangementen gehouden worden. Het museum Fur Museum op het eilandje Fur is bekend voor haar verzameling unieke fossielen. Geoexperimentariet voor allerlei outdoor-activiteiten, de natuurwerkplaats en het geopark met dinosaurussen - een grote T-rex en een Triceratops (ca. 29 km).

Dagje uit

Bezoek het huis van de dichter Jeppe Aakjærs, 'Jenle' nabij Breum. Bekijk zijn werkkamer en de wisselende tentoonstellingen (ca. 13 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een leuk uitstapje voor het hele gezin, zie en beleef hoe het leven op het platteland er 150 jaar geleden uit zag (ca. 23 km). De kalkgrotten Mønsted Kalkgruber bij Stoholm, bestaan uit een eindeloos labyrint met ca. 2 km verlichte gangen en grote holen (ca. 26 km). Op het Limfjord eiland Mors ligt Jesperhus Blomsterpark, met o.a. een junglezoo en een speelland (ca. 28 km). Het eilandje Fur heeft een afwisselend en uniek landschap (ca. 23 km). Bezoek Viborg, met o.a. de grootste granietkerk van het noorden, Viborg Domkirke, de vele kunstenaars, cultuur, musea, gezellige winkelstraat en vele eetgelegenheden (ca. 33 km). Het Stenaldercenter in Ertebølle schildert de natuur in en rond Ertebølle zoals deze er ca. 6-7000 jaar geleden uit heeft gezien (ca. 41 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skive

Zoek vakantiehuis