Huur een vakantiehuis in Skyum - Boek hier

Vakantiehuizen in Skyum, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Skyum is een kleine, gezellige Limfjordsplaatsje in Thy, omgeven door een ongerepte natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Skyum

 
 

gasten hebben Skyum een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Skyum ligt in het westelijke deel van het Limfjord, 19 km ten zuiden van Thisted en ca. 20 km van de Noordzee. De omgeving is rustig en natuurschoon en bijvoorkeur geschikt voor vis- en natuurliefhebbers. In Skyum kun je de dagelijkse boodschappen doen. Ca. 7 km naar het noorden ligt Vildsund en hier heb je evenals in Thisted meerdere inkoopmogelijkheden en eetgelegenheden.

 
Spelende kinderen op het strand aan de voet van het natuurgebied Skyum Bjerge Uitzicht op de Limfjord vanuit het bosgebied Skyum Bjerge Kinderen op het strand aan de voet van de heuvels van Skyum Bjerge Vakantiehuizen in de groene omgeving van de Limfjord in het vakantiegebied Skyum
 

Strande

Bij Skyum heb je een fijn Limfjordsstrand. Het strand is niet zo erg breed maar het water is er schoon en rustig en dus geschikt voor de kleintjes. Wil je liever zwemmen in de Noordzee dan is het strand van Lyngby het dichtstbijzijnde. Het is ongeveer 20 km naar dit strand met de Europese Blauwe Vlag. Het strand bestaat uit grof zand en stenen, het water is haast altijd helder en de zeebodem bestaat uit zand. Net zoals bij de andere Noordzeestranden aan de westkust wordt het water snel diep en zijn er vaak golven en een sterke stroom. Je kunt hier wel bijzonder goed windsurfen.

Natuur

Skyum is omgeven door een mooie afwisselende natuur met velden, bossen en het Limfjord. Skyum Bjerge is een hooggelegen, glooiend heuvellandschap met heide, bos en strand. Vanaf het hoogste punt heb je een mooi uitzicht over het Limfjord en Mors. Het vogelreservaat Vejlerne is slechts een uurtje rijden.

Activiteiten

Op en in het fjord kun je prima vissen, surfen of zeilen. In de diverse Put & Take vismeren kun je ook eens een hengeltje uitgooien. Zeevistochten naar het Gule Rev, worden georganiseerd vanuit Hanstholm. Het natuurgebied Skyum Bakker is uitermate geschikt voor het maken van langere wandeltochten of fietstochten.

Bezienswaardigheden

Op de hoogste punten van Skyum Bjerge liggen 17 grafheuvels uit de bronstijd. Zes van deze grafheuvels liggen mooi op een rijtje op een heuvelrug.

Dagje uit

Het grootste bloemenpark van Scandinavië is Jesperhus Blomsterpark op Mors. Hier geniet je van kleurige bloemen, een junglezoo met tropische vogels, een piraat-, speel- en waterland met div. activiteiten (28 km). Bezoek Hanstholm met o.a. de vuurtoren Hanstholm Fyr en het Bunkermuseet alwaar je meer te weten kunt komen over de Tweede Wereldoorlog. Ten noordoosten van Skyum ligt Vejlerne, het grootste vogelreservaat van Noord-Europa. Vanaf de vele observatietorens kun je van het drukke vogelleven genieten (45 km). In Vinderup ligt het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum, een leuk en leerrijk museum voor de hele familie. Hier kun je o.a. zien en beleven hoe het leven op het platteland ca. 150 jaar geleden was.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skyum

Zoek vakantiehuis