Huur een vakantiehuis in Spottrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Spottrup, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

In Spøttrup worden jullie omgeven door rust, culturele bezienswaardigheden en de prachtige natuur van het Limfjordsland.

 

Gastenbeoordelingen van Spottrup

 
 

5 gasten hebben Spottrup een gemiddelde beoordeling van 4,40 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
20-08-2021 aan 03-09-2021

Het strandpaviljoen aan het Knud strand is een aanrader.


 

Omgeving

Spøttrup ligt op West-Salling en hier ligt de prachtige middeleeuwse burcht Spøttrup Borg. Je vind hier echter ook goede stranden, een rustige natuur, gezellige jachthavens en vele culturele bezienswaardigheden zoals bijv. Jættestuer (grafkamers uit de oudheid).

 
Vakantiehuizen aan de rand van het bos bij het strand van Spøttrup Lang badstrand met steile hellingen bij het vakantiegebied Spøttrup De middeleeuwse burcht Middelalderborg ligt vlak bij het vakantiepark Spøttrup Uitzicht op het moerasgebied vanaf de ingang van de burcht Spøttrup Borg
 

Strande

Het strand van Spøttrup is een goed en kindvriendelijk Limfjordstrand met een zwemsteiger. Gyldendal Strand, net ten zuiden van Spøttrup, is ook een prettig strand voor kleine kinderen, bovendien is hier een kiosk en zijn er toiletten. Op beide stranden wappert de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Het natuurlandschap van Salling staat garant voor heerlijke activiteiten. Geniet van een wandeltocht langs het grootste heidemeer van Denemarken, Flyndersø. Langs het 8 km lange meer groeit heide, vind je kreupelhout en naaldbossen en, ongeacht het jaargetijde, een druk vogelleven. Hetzelfde geldt voor het gebied rond het meer Spøttrup Sø. Hier kun je als je geluk hebt otters zien zwemmen. Bij beide meren zijn er diverse wandelroutes die je langs de mooiste plekjes brengt. Bij Spøttrup vind je ook de 3500 jaar oude grafheuvel 'Vendal Høj', die uit de bronstijd stamt. Vanaf de top van de grafheuvel heb je een fantastisch uitzicht over het Limfjord, Thyholm en Venøbugt. Ginderup Plantage is een 50 ha grote plantage met naaldbomen en de enigste Jættestue van Salling. Verder liggen er plantages bij Hvidbjerg en Krejbjerg.

Activiteiten

Net ten noorden van Vinderup ligt het strand van Ejsingholm. Vanwege het ondiepe water, de rustige golven en de altijd uit de goede hoek waaiende wind is dit een geliefde plek bij windsurfers. Hier ligt dan ook een surfcenter en een surfschool. Salling is bekend voor de goede visstekkies, of je nu wilt vissen vanaf de Limfjordkust of in een van de Put & Take vismeren. Golfliefhebbers kunnen terecht op de volgende twee golfbanen van Salling; Skive Golfklub en Harre Vig Golfklub bij Vile. In de omgeving zijn er meerdere uitgezette en op kaart vastgelegde fiets- en wandelroutes.

Bezienswaardigheden

Spøttrup Borg is dus de oudste en best bewaard gebleven middeleeuwse burcht van Denemarken. In het Spøttrup Borgmuseum kun je zien hoe de mensen binnen de muren van deze burcht geleefd hebben. Maak ook een wandelingetje door de mooie bij de burcht behorende, medicijn-, kruiden- en rozentuinen. Op de slotplaats worden vaak concerten, braderieën of andere activiteiten georganiseerd. Dicht bij Lihme, ca. 10 km ten zuiden van Spøttrup ligt de kleine gezellige jachthaven Gyldendal, die zeker een bezoekje waard is. Vanuit Gyldendal kun je een zeiltochtje maken op het Limfjord met het veteraanschip 'Cathrine K.' en genieten van het mooie uitzicht over het fjord en naar het vasteland.

Dagje uit

In Ginderup Plantage vinden jullie de enigste toegankelijke Jættestue van Salling, een verzameling grote, goed bewaard gebleven, grafheuvels uit de perioden 2500 ¿ 2000 v.Chr. De jættestue is toegankelijk maar denk aan je zaklamp. Bezoek het mooi gelegen stadje Skive, rijk aan kunst en cultuur. Hier vind je galerieën, musea, een jachthaven, een gezellige winkelstraat en diverse eetgelegenheden (22 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum is leuk voor de hele familie. Hier kun je zelf meemaken hoe het leven op het platteland 150 jaar geleden was (28 km). Op het Limfjordeiland Mors, ligt Jesperhus Blomsterpark met bloemen, tropische vogels, een junglezoo, water- en speelland (34 km). In Stoholm liggen de kalkgrotten Daugbjerg Kalkgruber, een eindeloos 2 km labyrint met smalle, verlichte, gangen en grote holen (37 km). Het eilandje Fur bestaat uit verschillende landschappen, vlakke weilanden, meren, velden, heuvels, steile klippen, bossen en de molergrave (39 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Spottrup

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Spottrup Vakantiehuis, Spottrup

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 32-1028

    
   1 week van EUR 355,-