Huur een vakantiehuis in Sundby, Mors - Boek hier

Vakantiehuizen in Sundby, Mors, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Sundby ligt in een rustige omgeving op het noordwestelijke deel van Mors, met in het noorden Thisted Bredning en in het zuiden Vilsund.

 

Gastenbeoordelingen van Sundby, Mors

 
 

gasten hebben Sundby, Mors een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Sundby is een gezellig dorpje met een klein haventje. Het plaatsje wordt omgeven door water en een vredige, recreatieve natuur. Van Sundby loopt een brug over Vilsund naar Thy. Sundby is een zalig vakantiegebied voor jullie die graag willen vissen, wandelen, fietsen of lekker willen ontspannen in de natuur. De dagelijkse boodschappen kun je in Sundby doen. Slechts 17 km naar het zuidoosten ligt de ''hoofdstad'' Nykobing Mors, een gezellig stadje met winkeltjes, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en een gezellige sfeervolle haven.

 
Het 60 meter hoge klif Hanklit bij het vakantiepark Sundby, Mors Zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Sundby, Mors Uitzicht op het 60 meter hoge molerklif Hanklit vanaf het strand van Sundby, Mors Uitzicht op het groene klif Hanklit en de Limfjord vanuit een vakantiehuis in Sundby, Mors
 

Strande

Sundby Strand is een heerlijk Limfjordstrand met grof zand, ondiep schoon water en een zwemsteiger. Op de tong Ørodde in Nykøbing, ligt het strand Nykøbing Østerstrand, een goed en kindvriendelijk strand met een zwemsteiger en de Europese Blauwe Vlag. Het strand is 20 meter breed en 20 km lang met zand en stenen, ondiep helder water en een zeebodem van zand. Beachvolleybal is hier de strandactiviteit bij uitstek. Wil je liever zwemmen bij de brede witte zandstranden met golven en duinen, dan liggen de stranden van de westkust ca. 23 km van Sundby.

Natuur

Sundby is omgeven door water, velden en een licht glooiend bosgebied. Vanaf het hoogste punt, Salgerhøj (89 m), op het noordelijke deel van Mors heb je een spectaculair uitzicht over Mors, het Limfjord en de eilanden Livø en Fur (8 km). Bij de afgraving Ejerslev Molergrav kun je genieten van de mooi gekleurde afgravingen die steil langs de kust staan. De meest bekende is Hanklit (61 m), met een 55 miljoen jaar oude geologische geschiedenis. Hier zijn versteende dieren en planten gevonden die je nu kunt bewonderen in het Molermuseet. In deze natuurschone omgeving is het heerlijk wandelen langs het strand of over de afgezette paden in de molergrave. Mors en het buureilandje Fur zijn de enigste plaatsen ter wereld waar moler in de bodem voorkomt. Moler zijn kiezelalgen. Ten zuiden van Nykøbing Mors ligt het bos Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, een prachtig gevarieerd bos met dalen, meren en hele hoge oude bomen uit het noordwesten van Amerika (18 km).

Activiteiten

Golfliefhebbers kunnen terecht op de mooie, op een systeem van strandweilanden met beekjes, aangelegde golfbaan van Morsø Golfklub in Nykøbing. Ideale vismogelijkheden vind je langs de mooie Limfjordkust op Mors of in een van de Put & Take vismeren, bijv. Morsø Fiskepark bij Nykøbing. Mors heeft ook diverse sportactiviteiten zoals golf, tennis, beachvolley en nog veel meer. Heb je zin in een actieve vakantie dan is Mors een goede keus. Je kunt bijvoorbeeld fietsen huren en de 'solskinsrute' rond het eiland volgen. Deze route is in totaal 120 km lang.

Bezienswaardigheden

In het plaatsje Vilsung, aan de andere kant van het fjord kun je genieten van het gezellige havensfeertje. Hier vandaan kun je ook een zeiltochtje maken over het mooie Limfjord (3 km). De handelsstad Nykøbing is de hoofdstad van Mors. Slenter door de kleine, smalle straatjes in het havenkwartier met de oude arbeiderswoningen of door de gezellige winkelstraat met cafeetjes en eetgelegenheden (17 km) In Nykøbing ligt Dueholm Kloster, het oudste gebouw van Nykøbing. Het klooster werd in 1371 door de Johanitterorde gesticht. In de vijf historische gebouwen zijn diverse tentoonstellingen. Het grootste bloemenpark van het noorden is Jesperhus Blomsterpark, met kleurige bloemen, tropische vogels een junglezoo, waterland, speelland en vele andere activiteiten (18 km). Bij Hesselbjerg ligt 'Skarregaard' een van de oudste familieboerderijen op Mors. Vandaag de dag een landbouwmuseum dat meerdere generaties terug in de tijd gaat (19 km).

Dagje uit

In het Molermuseet in Hesselbjerg, nabij de molerhelling Hanklit, kun je de 55 miljoen jaar oude fossielen bewonderen die hier op Mors uitgegraven zijn (20 km). Het sprookjesachtige slot Højriis Slot, ten zuiden van Nykøbing, is een van de oudste landgoederen van Denemarken. Het slot is open voor publiek en een hit bij kinderen. Hier is het thema nl. Doornroosje (20 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum ligt bij Vinderup. Het is een leuk en interessant museum waar je kunt zien hoe de mensen 150 jaar geleden op het platteland geleefd hebben (56 km). In Ertebølle ligt het mooie Stenaldercenter, dat de natuur en het leefmilieu toont zoals dat 6-7000 jaar geleden was. Bekijk onder andere de keukenafvalhoop en de gereconstrueerde nederzetting uit het steentijdperk 60 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sundby, Mors

Zoek vakantiehuis