Huur een vakantiehuis in Sundsore - Boek hier

Vakantiehuizen in Sundsore, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Sundsøre ligt midden op Salling, op het meest oostelijke punt, direct aan Hvalpsund en het Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Sundsore

 
 

gasten hebben Sundsore een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De zomerhuizen in Sundsøre zijn gelegen in een mooie, recreatieve omgeving dicht bij een goed strand. Met een autoveerboot kun je binnen no time overvaren van Sundsøre naar Hvalpsund op het schiereiland Louns. Sundsøre is een ideale vakantieplek voor families met kinderen, sportvissers, golfspelers, natuurliefhebbers en jullie die gewoon lekker willen ontspannen in de ongerepte, rustige natuur. In de omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen, en ca. 14 km landinwaarts ligt Roslev met goede inkoopmogelijkheden en meerdere restaurants.

 

Strande

Het heerlijke kindvriendelijke strand van Sundsøre is ca. 10 meter breed en 2 km lang. Het bestaat uit zowel zand en stenen. Het water is hier helder, schoon en ondiep met een zeebodem bestaande uit zand en stenen. Bij Sundsøre Odde wordt 's-zomers een zwemsteiger geplaatst. Op het strand vind je ook een beachvolleybaan.

Natuur

Sundsøre is omgeven door ongerepte natuurlandschappen met bossen, beken, velden en het fjord. Het schiereiland Louns, aan de andere kant van het Sund gelegen, bestaat uit grote heuvels en diepe dalen, met een rijke flora en fauna in een unieke natuur. Het mooie herschapen meer Louns Sø heeft een rijk vogelleven. Brokholm Sø op Noord-Salling is eveneens een herschapen meer in een mooie natuur. Bij het meer kun je vanuit de uitkijkpost met een verrekijker de vele vogels bestuderen. Dicht bij het meer ligt Harrebjergskoven dat recentelijk aangeplant is.

Activiteiten

Golfspelers vinden hier in de omgeving goede golfbanen, bijv. de baan bij Thise (6 km naar het zuidoosten), bij Junget (9 km naar het noorden), Harre Vig Golfklub bij Vile (20 km naar het westen) of bij Skive Golfklub (23 km naar het zuiden). In Gatten ligt de grootste golfbaan van Noord-Europa; Himmerland Golf & Country Club, een uitdaging voor zowel gevorderden als beginners (33 km). Het gebied is uitermate geschikt voor het houden van een actieve vakantie. In het fjord kun je prima zwemmen, zeilen, surfen of vissen. Het afwisselende landschap geeft je fantastische natuurbelevenissen en je hebt hier een netwerk aan wandel- en fietsroutes. Het Limfjord en de vele meren, beken en Put & Take vismeren zijn een eldorado voor de visliefhebbers. Probeer eens het 3000 m2 grote Vile Put & Take meer.

Bezienswaardigheden

Sundsøre Pakhus ligt dicht bij de veerhaven en is vandaag de dag ingericht als lokaal historisch museum. Hier kun je verschillende interessante tentoonstellingen zien over het leven aan het Limfjord. Bezoek Hvalpsund op het schiereiland Louns, net aan de andere kant van het fjord. In het stadje vind je naast de veerhaven, een jachthaven, meerdere winkels, een historische herberg met uitzicht over het Limfjord. De hereboerderij Herregården Hessel is de enigste bewaard gebleven hereboerderij met rieten dak in Denemarken. Deze hereboerderij ligt op het schiereiland Louns bij Hvalpsund en hier kun je zien hoe de eigenaren en hun personeel vroeger geleefd hebben. (4 km vanaf de veerboot) Het mooi gelegen Stenaldercenter in Ertebølle toont de natuur en het leven in en rond Ertebølle ca. 6-7000 jaar geleden. Bezichtig bijv. de 'keukenafvalhoop' uit de steentijd en de gereconstrueerde nederzetting met de daarbij behorende hutten uit dezelfde periode (18 km van de veerboot).

Uitstapjes

Maak tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Sundsore een uitstapje naar Fur. Vanuit Branden, 19 km ten noorden van Sundsore, kun je een boottocht maken naar dit mooie eiland, waar je kleine musea vindt, een brouwerij en bijzondere landschappen met weides, bossen, meren, steile kusten en molergroeves. Bezoek het fraai gelegen stadje Skive, met zijn musea, galerieën, gezellige voetgangerszone en jachthaven bij strand en bos (23 km). Ontdek Spottrup Borg, de best bewaard gebleven middeleeuwse burcht van Denemarken (24 km). Of maak een tripje naar het pretpark Jesperhus, waar het hele gezin zich zal vermaken. Geniet hier van de bloeiende tuinen, de tropische vogels en dieren, de speelplaatsen en de shows (28 km). Reis terug in de tijd in het Hjerl Hede Frilandsmuseum, wandel rond in een authentiek dorpje uit het verleden met mooie, rietgedekte huizen en volg de activiteiten in de huizen, de winkels, de kerk, de werkplaatsen en op de boerderijen (43 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sundsore

Zoek vakantiehuis