Huur een vakantiehuis in Taebring, Mors - Boek hier

Vakantiehuizen in Taebring, Mors, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het kleine, gezellige, plattelandplaatsje Tæbring ligt aan Dragstrup Vig op de westkust van Mors.

 

Gastenbeoordelingen van Taebring, Mors

 
 

2 gasten hebben Taebring, Mors een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Tæbring is omgeven door open, ongerepte en licht glooiende landschappen, waar je o.a. kunt zwemmen, vissen, surfen, zeilen, wandelen, fietsen of gewoon lekker relaxen. Hier vinden jullie rust, en kunnen jullie genieten van de prachtige uitzichten over het Limfjord. Tæbring is een ideaal uitgangspunt voor uitstapjes aangezien de vele bezienswaardigheden, voor de hele familie, in de nabij omgeving te vinden zijn. In Tæbring kun je de dagelijkse boodschappen doen en ca. 19 km naar het oosten ligt de 'hoofdstad' van Mors, Nykøbing Mors. Hier vind je vele winkeltjes, gezellige eetcafeetjes, bezienswaardigheden en een charmerende haven.

 

Strande

Tæbring Strand is een goed Limfjordstrand met grof zand, ondiep en schoon water. Vissers hebben hier goede vismogelijkheden. Sillerslev Strand (18 km naar het zuidoosten) ligt bij Sillerslev Havn, en staat bekend als het beste strand. Hier is het water ondiep en schoon, waardoor het een kindvriendelijk strand is. Op het strand vind je een beachvolleybaan, een zwemsteiger en de Europese Blauwe Vlag. Dit strand is ook zeer geliefd bij windsurfers. Bij Nykøbing kunnen jullie zwemmen en zonnebaden op het Nykøbing Østerstrand, op de landtong Ørodde, eveneens een goed en kindvriendelijk strand met de Blauwe Vlag. Het 20 m brede en 20 km lange strand met zand en stenen, heeft ondiep water en de zeebodem bestaat uit zand. Een bijzonder populaire activiteit alhier is het beachvolleyballen (19 km). Willen jullie graag zwemmen in de Noordzee, met de brede witte zandstranden aan de westkust, dan ligt Agger Tange Strand ca. 32 km van Tæbring.

Natuur

Tæbring wordt omgeven door velden, weilanden, recreatieve gebieden en water. Sønderherreds Plantage ligt midden op Mors, en bestaat uit dennebomen, veengronden, kleine dammen en heidegebieden. In het bos liggen 2 grafheuvels uit de oudheid, nl. 'Skaarhøje' en 'Kløvenhøj' verder vind je hier vele soorten paddestoelen (7 km). Voor vogelliefhebbers is het eilandje Agerø een must. Het is een rustplaats voor zeldzame vogelsoorten (9 km). Het bos, Legind Bjerge Plantage, nabij Jesperhus Blomsterpark, is een mooi bos met dalen, meren, heuvels, en oude hoge bomen uit het noordwesten van Amerika (20 km). Vanaf Salgerhøj (89 m) het hoogste punt op Mors, heb je een spectaculair uitzicht over Mors, het Limfjord en de eilanden Livø en Fur (22 km). Bij Ejerslev Molergrav liggen, aan de kust, de steile molerhellingen. Hanklit (61 m) heeft een 55 miljoen jaar oude geologische geschiedenis. Morsø en Fur zijn de enige plaatsen ter wereld waar moler (kiezelalgen) in de bodem voorkomt.

Activiteiten

Visliefhebbers hebben ideale vismogelijkheden langs de mooie en gevarieerde kust van het Limfjord op Mors. Verder vind je meerdere Put & Take vismeren in de omgeving o.a. Morsø Fiskepark bij Nykøbing. Golfspelers kunnen de mooi aangelegde golfbaan van Morsø Golfklub in Nykøbing eens proberen. Op de niet al te drukke weggetjes kun je ook heerlijk fietsen en van het prachtige landschap en het uitzicht over het Limfjord genieten. Mors is bijzonder geschikt voor een actieve vakantie. Volg bijvoorbeeld eens de 'Solskinsrute' die helemaal rond om Mors loopt over een totale afstand van 120 km.

Bezienswaardigheden

Bij Tæbring kun je een, onlangs uitgegraven, grafheuvel bezichtigen. In Tæbring ligt een atelier met boetiek alwaar je unika kunst kunt bezichtigen en kopen. De handelsstad Nykøbing is de 'hoofdstad' van Mors. Slenter eens door de gezellige smalle straatjes in het havenkwartier met de oude arbeiderswoningen. In het verlengde van de sfeervolle winkelstraat ligt Nykøbing Havn met het speciale havensfeertje en goede eetgelegenheden (19 km). Het oudste gebouw van Nykøbing is Dueholm Kloster, in 1371 gebouwd door de Johanitterorde. In de 5 historische gebouwen zijn diverse tentoonstellingen. Het sprookjesachtige slot Højriis Slot, ten zuiden van Nykøbing, is een van de oudste landgoederen van Denemarken en open voor publiek. Højriis Slot is echt een hit bij kinderen aangezien hier alles om Doornroosje draait (19 km). Mors is een inspirerend eiland voor kunstenaars en overal zie je ateliers, werkplaatsen, galerieën en musea, die zeker een bezoekje waard zijn.

Uitstapjes

Ontdek Jesperhus, een pretpark voor het hele gezin. Geniet hier van de kleurrijke bloementuinen, ontdek de tropische vogels en dieren in de junglezoo, leef je uit op een speelplaats en neem een duik in het zwemparadijs. Doe mee aan leuke activiteiten en kijk naar shows voor het hele gezin (20 km). Skarregaard bij Hesselbjerg is een van de oudste familielandgoederen op Mors en doet tegenwoordig dienst als landbouwmuseum (35 km). In Molermuseet in Hesselbjerg, vlak bij het molerklif Hanklit, zie je ongelooflijke vondsten van 55 miljoen jaar oude fossielen die uit de moleraarde zijn opgegraven (35 km). Beleef de evenementen en historische activiteiten in de mooie, oude gebouwen van het openluchtmuseum Hjerl Hede. Een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin (57 km). Het fraai gelegen Stenaldercenter in Ertebolle presenteert vondsten uit het stenen tijdperk, o.a. uit een keukenafvalhoop. Daarnaast zie je hier een gereconstrueerde nederzetting uit de steentijd (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Taebring, Mors

Zoek vakantiehuis