Huur een vakantiehuis in Tjele Langso - Boek hier

Vakantiehuizen in Tjele Langso, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Tjele Langsø is natuurschoon gelegen in de natuur van Midden-Jutland tussen Hobro en Viborg.

 

Gastenbeoordelingen van Tjele Langso

 
 

gasten hebben Tjele Langso een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het 8 km lange, in privé bezit zijnde, visrijke meer Tjele Langsø is omgeven door velden, weilanden, een lage vegetatie en bossen met kleine bosmeertjes. Het gebied is ideaal voor vis- en natuurliefhebbers, maar de omgeving is ook rijk aan verschillende bezienswaardigheden. In het gebied rond Tjele Langsø kun je de dagelijkse boodschappen doen en 17 km hier vandaan ligt de domstad Viborg met diverse bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden.

 

Strande

Tjele Langsø heeft een zandbodem en je kunt hier zwemmen. Ca. 32 km van het meer ligt het 10 meter brede strand van Hjarbæk. Het strand bestaat grotendeels uit zand, de zeebodem is van zand en steen. Hier zwem je in zoetwater aangezien de open zee ver weg ligt. Hier kun je ook lekker surfen. Wil je liever zwemmen in de Noordzee dan ligt, ca. 70 km naar het oosten, het heerlijke zandstrand van Øster Hurup. Dit strand is vanwege het ondiepe water zeer kindvriendelijk en bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. Van Tjele Langsø is het ca. 100 km rijden naar de brede witte stranden aan de westkust.

Natuur

Tjele Langsø wordt van water voorzien door de beken Tjele Å en Engdal Bæk, en dit water loopt weer weg via Vorning Å, Skals Å en verder naar het Hjarbæk Fjord. Het meer is omgeven door bossen, velden en weilanden met grazende koeien. Het vredige heuvelachtige landschap is zeer geschikt voor lange wandelingen. Lindum Skov ligt ten noorden van het meer en is een zeer oud bosgebied met loof- en naaldbomen. In het prachtige bos, Hald Ege, net ten zuiden van Viborg kun je heerlijk van de natuur genieten via het goede netwerk aan wandelpaden (26 km). Bij Hjarbæk Fjord kun je zowel het wildreservaat als het vogelreservaat bezoeken (32 km).

Activiteiten

Het landschap van Midden-Jutland, biedt een zee aan vismogelijkheden. Het visrijke meer Tjele Langsø heeft meerdere goede stekkies. Maar gooi ook eens een hengeltje uit in de beken Simested Å of Karup Å. Golfliefhebbers kunnen in de omgeving van Tjele ook hun hart ophalen. De dichtstbijzijnde banen vinden jullie bij Viborg Golfklub (17 km), Hjarbæk Fjord Golf Klub (32 km), Randers Golf Klub (43 km) en Rold Skov Golfbane bij Skørping (63 km). In Viborg kun je o.a. genieten van de volgende activiteiten: zwembad, bowlingcenter, tennisbanen etc. De gehele omgeving is uitermate geschikt voor het maken van lange wandelingen of fietstochtjes.

Bezienswaardigheden

De oudste hereboerderij van Denemarken is het mooie Tjele Gods, ten noorden van het meer Tjele Langsø en kun je alleen van buitenaf bezichtigen. De jættestue (grafkamer) bij Bigum is een mooi, goed bewaard gebleven, hooggelegen grafkamer net ten noorden van Tjele Langsø. Aan de zuidelijke oever van het meer ligt Nr. Vinge Vandmølle. De molendam (Mølledammen) en het dal bij Vinge Møllebæk, valt onder de natuurbescherming vanwege de unieke vegetatie. Bij Klejtrup Sø ligt de wereldkaart (Verdenskortet). Hier zie je de gehele wereld in mini-formaat met meren, zeeën, rivieren, bergketens etc. Één breedtegraad (111 km) staat gelijk aan 27 cm op de wereldkaart (10 km). Bezoek Viborg met o.a. de grootste granietkerk van het hoge noorden, Viborg Domkirke, veel kunst en cultuur, interessante musea, een gezellige winkelstraat en vele eetgelegenheden (17 km).

Uitstapjes

Reis 4000 jaar terug in de tijd in Hvolris Jernalderlandsby bij Skals. Maak kennis met de vroegere zeden en gebruiken in een interessant en levend museum (24 km). In Monsted Kalkgruber bij Stoholm kun je door een labyrint van verlichte mijngangen met grote open ruimtes en smalle doorgangen lopen (36 km). In Vikingecenter Fyrkat bij de Mariager Fjord kom je meer te weten over het leven in een van de grootste Vikingburchten van die tijd (37 km). Ontdek de tropische wereld in Randers Regnskov. In drie grote koepels zie je de regenwouden van de drie verschillende continenten: Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Daarbuiten bevindt zich DanmarksParken met boerderijdieren en natuurspeelplaatsen (40 km). Reis terug in de tijd in het openluchtmuseum Hjerl Hede, waar je een authentiek en idyllisch dorpje met woningen, werkplaatsen, een watermolen, boerderijen, winkels en nog veel meer kunt bekijken. Het museum organiseert het hele jaar door allerlei evenementen en historische activiteiten (63 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Tjele Langso

Zoek vakantiehuis