Huur een vakantiehuis in Veno - Boek hier

Vakantiehuizen in Veno, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Een eilandvakantie met rust, mooie natuur, prachtige stranden, rijke fauna en een speciale eilandsfeer.

 

Gastenbeoordelingen van Veno

 
 

gasten hebben Veno een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Venø is 7,5 km lang en 1,5 km breed en ligt voor de baai Venø Bugt in het Limfjord nabij Struer. Dit gezellige en bijzonder natuurschone eilandje heeft stranden, heidelandschappen, bosgebieden, vele vogels, het vogelreservaat Nørskov Vig, een kleine vissers- en jachthaven, een herberg, supermarkt en de kleinste kerk van Denemarken. Een veerboot vaart meerdere keren per uur vanaf Kleppen, ca. 5 km ten noorden van Struer. De overvaart duurt ca. 3 minuten. In de herberg Venø Kro, aan de westzijde van het eilandje kun je de volgende specialiteit eens proberen; Venø Bøf. In Struer, 5 km van Venø, zijn winkels, restaurants, bezienswaardigheden en de grootste jachthaven van het Limfjord.

 

Strande

Aan beide zijden van het eilandje liggen kindvriendelijke zandstranden. Aan de oostzijde van Venø kun je het strand bezoeken dat bij de Lejrskole Firbjergsande ligt of het strand bij de camping alwaar een lange zwemsteiger aanwezig is. Aan de westzijde kun je zwemmen aan beide zijden van Venø Havn.

Natuur

De mooie en veelzijdige natuur van Venø omvat stranden, heuveltoppen, kloven, dennenbossen, heidegebieden en een rijke fauna met hazen, fazanten, zang-, kust- en waadvogels. Venø is ook bekend vanwege de vele vlinders. Het eiland wordt gekenmerkt door een aantal eeuwenoude grafheuvels en overal kun je langs de uitgezette wandelroutes genieten van de natuur. Het vogelreservaat Nørskov Vig kan jaarlijks bezocht worden na 15 juli. In het reservaat heerst een druk vogelleven bestaande uit zangvogels, waadvogels, fazanten en meeuwen. Ook kun je op het eilandje een interessant natuurcenter bezoeken.

Activiteiten

Op Venø kun je prima zwemmen en allerlei andere strand- en watersportactiviteiten ondernemen zoals, zeilen en surfen. Over het gehele eiland kun je lekker wandelen. De gevarieerde natuur, voornamelijk te vinden aan de westzijde van het eiland, is goed begaanbaar via de vele uitgezette wandelpaden. De kleine smalle weggetjes zijn ideaal voor fietsers. Visliefhebbers hebben goede vangstmogelijkheden langs de gehele kust van Venø. Natuurlijk kun je ook vissen vanuit een bootje op het Limfjord. Struer Golfklub ligt bij Humlum, 6 km van het veerbootje naar Venø. De golfclub heeft zowel een mooie, licht glooiende 18-holes sea-sidebaan en een 9- holes Pay & Play baan. In Lemvig en Holstebro, beide ca. 22 km van Venø, liggen nog eens twee goede golfbanen.

Bezienswaardigheden

Venø Billedværksted is een combinatie van galerie en atelier alwaar je de schilderijen van de kunstenaar Lis Jensen kunt bewonderen. Zij laat zich inspireren door de natuur op Venø. De kleine, witgekalkte kerk, Venø Kirke heeft een afmeting van 9,5 x 4,2 m en is het oudste gebouw op Venø en de kleinste kerk van Denemarken. Breng eens een bezoekje aan Struer, dat naast de grootste jachthaven van het Limfjord, ook een sfeervol stadsleven kent met diverse galerieën en bezienswaardigheden. Het cultuurhistorische museum Struer Museum is ingericht in het oudste gebouw van de stad, Torngård. Hier kun je o.a. een oude boerenwoonkamer bekijken, een flessenschepententoonstelling, een oudheidkundige tentoonstelling en een tentoonstelling over B& O (5 km). In het Kunst og Kulturcenter Gimsinghoved bij Struer, worden interessante wisselende tentoonstellingen getoond.

Dagje uit

Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een spannend en interessant museum voor het hele gezin. Hier kun je zien hoe het leven op het platteland er 150 jaar geleden aan toe ging (29 km). Bij Vemb ligt een goed bewaard gebleven hereboerderij Nørre Wosborg, welke thans fungeert als museum. De hereboerderij is ca. 700 jaar oud (31 km). Vejlby Sommerpark is een pretpark met paardenverhuur, een vismeer, minicross, huifkartochtjes, mini-zoo, motocross en midgetgolf (38 km). In Thyborøn ligt Jyllands Akvariet. Hier kun je haaien over hun kop aaien en krabben vasthouden. Verder is er het Kystcentret, een interessant doe- en beleefcenter voor jong en oud, het slakkenhuis Sneglehuset, dit huis is zowel van binnen als van buiten versierd met miljoenen schelpen (47 km). Jesperhus Blomsterpark is het grootste bloemenpark van het noorden met naast de vele bloemen een junglezoo met tropische vogels, een piraat-, speel- en waterland met diverse activiteiten (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Veno

Zoek vakantiehuis