Huur een vakantiehuis in Vester Assels - Boek hier

Vakantiehuizen in Vester Assels, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Vester Assels is rustig gelegen in de afwisselende natuur van Zuid-Mors.

 

Gastenbeoordelingen van Vester Assels

 
 

3 gasten hebben Vester Assels een gemiddelde beoordeling van 4,33 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
28-08-2021 aan 18-09-2021

Wij hebben een groot stuk van de Margrietroute gereden. Een prachtige route die je over de mooiste weggetjes leid. Het vakantiehuis ligt trouwens aan de Margrietroute.


 

Omgeving

Als u een vakantie wilt in een groene omgeving met uitstekende hengelsportmogelijkheden, dan is Vester Assels de ideale plek. U vindt er water aan alle kanten van een open landschap, uitzicht over de fjord en kuststroken die heel geschikt zijn om te vissen. Vester Assels is een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Vlak bij uw vakantiehuis kunt u vissen, golfen, zwemmen, surfen, fietsen en bezienswaardigheden bezoeken. Ook uw dagelijkse boodschappen doet u in de nabije omgeving, en voor een groter aanbod van winkels en restaurants kunt u terecht in het 20 km verderop gelegen Nykøbing Mors, het grootste dorp van het eiland.

 

Strande

U kunt zwemmen aan de kust bij Vester Assels, of op het Sillerslev Strand, het beste badstrand van Mors, dat 7 km naar het oosten ligt. Het water is schoon en ondiep, en daarmee heel kindvriendelijk. Ook kunt u er beachvolleybal spelen en gebruikmaken van een zwemsteiger en tafels en banken. Bovendien zijn de surfomstandigheden uitstekend.

Natuur

Het landschap rond Vester Assels is groen en vlak en aan meerdere kanten omgeven door kuststroken en water. Ondanks het vlakke landschap kunt u op verschillende plekken genieten van het mooie uitzicht over de Limfjord. Veel vogels houden zich op in het ondiepe water rond Vester Assels. Dicht bij het bloemenpark Jesperhus vindt u het prachtige bos Legind Bjerge Plantage, met dalen, meren en hoge, oude bomen afkomstig uit het noordwesten van de Verenigde Staten (13 km). Het Limfjord-eiland Mors heeft vele mooie kustgebieden. U vindt er hoge duinen en strandweides met een rijke vogelfauna. Mors en het buureiland Fur zijn de enige plekken in de wereld waar moleraarde in de grond zit.

Activiteiten

Zuid-Mors biedt uitstekende hengelsportmogelijkheden. Rond Vester Assels vindt u ondiep water met zeegras en mosselbanken, maar ook dieper water. Het gebied is zeer geschikt om te vliegvissen. In het voor- en najaar kunt u zeeforellen vangen en in de zomermaanden geep. Bovendien zijn er verschillende Put & Take-vismeren in de omgeving, zoals het Morsø Fiskepark bij Nykøbing. Bij het strand van Sillerslev, 7 km naar het oosten, kunt u windsurfen. Mors is dankzij het overzichtelijke formaat en de rustige wegen heel geschikt voor het maken van fietstochten. Volg bijvoorbeeld de gemarkeerde zonneschijnroute het hele eiland rond (in totaal 120 km). Golfers kunnen terecht bij de Morsø Golfclub bij Nykøbing, waar ze zich kunnen uitleven op de nieuwste aanwinst de ’Parel van de Limfjord’, met in totaal 27 holes, en op een 18-holes baan en een 9-holes Pay and Play-baan. Deze prachtige golfbaan ligt aan de Limfjord en vormt voor iedereen een uitdaging.

Bezienswaardigheden

Het Højriis Slot op het zuidelijke deel van Mors is een van de oudste landhuizen van Denemarken en is voorzien van fraaie trapgevels en een toren. Bezoek dit interessante slot en doe mee aan het oplossen van een moordmysterie… of maak een wandeling in het mooie bos, dat helemaal doorloopt tot aan de Limfjord (13 km). Jesperhus is een enorm en kleurrijk bloemenpark met een junglezoo, piratenland, pretpark en zwemparadijs. U vindt er attracties en evenementen voor het hele gezin (15 km). Overal op Mors kunt u kunstnijverheidswerkplaatsen en galerieën bezoeken.

Dagje uit

Verken de smalle straatjes van het provinciestadje Nykøbing Mors en geniet van de gezellige sfeer in de Nykøbing Haven, die in het verlengde van de voetgangerszone ligt (19 km). Het oudst bewaard gebleven gebouw is het Dueholm Klooster, dat in de 14e eeuw werd opgericht door Johannietermonniken en tegenwoordig dienstdoet als museum, met interessante collecties uit de geschiedenis van het klooster, zoals een verzameling wapens, speelgoed en kunstnijverheid. In het Støberimuseum kunt u kennismaken met de authentieke ijzergieterij Morsø Jernstøberi. Ontdek de geschiedenis van deze plek en bekijk de ovens, kachels en gietvormen uit vroeger tijden. Het landbouwmuseum Skarregaard op Noord-Mors is gevestigd in een oude familieboerderij met authentieke kamers, meubels en werktuigen. De boerderij is nog steeds in gebruik, met lammetjes, kippen, ganzen en konijnen (35 km). Het Molermuseum in Hesselbjerg toont 55 miljoen jaar oude fossielen die in de moleraarde zijn gevonden (36 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vester Assels

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Vester Assels Vakantiehuis, Vester Assels

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 33-1021

    
   1 week van EUR 295,-