Huur een vakantiehuis in Vile - Boek hier

Vakantiehuizen in Vile, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het vredige, gezellige vakantiegebied Vile ligt aan het Limfjord in Harre Vig, op het schiereiland Salling.

 

Gastenbeoordelingen van Vile

 
 

45 gasten hebben Vile een gemiddelde beoordeling van 4,22 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Marieke, Groningen bezocht het gebiet van
 
10-08-2019 aan 17-08-2019

Het slot Spøttrup is een aanrader, mooi goed bewaard slot in een prachtige tuin. Vanuit daar heb je een weids uitzicht over het natuurgebied. Zwemmen bij het huisje hebben we niet gedaan vanwege de hoge golven en de harde wind. In de buurt is een sportveldje waar kinderen kunnen voetballen en tevens een klein speeltuintje. Het huisje ligt niet in een uitgesproken wandelgebied, maar met de auto ben je snel in Nykobing Mors of Viborg.


fred, rotterdam bezocht het gebiet van
 
08-06-2019 aan 22-06-2019

Rij het eiland mors over,zeg tegen elkaar gaan we links of rechts?, dan kom je op de mooiste plekken..


 

Omgeving

Het gebied rond Vile is rustig en bestaat uit een mooi natuurlandschap. Dit gebied is uitermate geschikt voor sportvissers en jullie die graag in de frisse lucht willen zijn en van de mooie natuur willen genieten. In de omgeving kun je de dagelijkse inkopen doen en vind je ook diverse plaatselijke bezienswaardigheden en activiteiten. In Glyngøre, 6 km ten noorden van Vile, zijn er meerdere winkels en eetgelegenheden.

 
Zwemsteiger bij het heerlijke badstrand van het vakantiepark Vile Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiegebied Vile Helder zwemwater bij de zwemsteiger van het vakantiepark Vile Uitzicht op de Sallingsund vanaf het badstrand van Vile
 

Strande

Langs de westkust van Salling liggen er meerdere goede stranden. Vile Strand in Harre Vig is een fijn en kindvriendelijk Limfjordstrand. Ca. 6 km ten noorden van Vile ligt Glyngøre Strand, een goed en breed strand met schoon water en goede zwem en surfmogelijkheden. Hier ligt ook een petanquebaan en een beachvolleybalbaan, bovendien wappert hier op het strand de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Net aan de andere kant van de brug Sallingsundbroen op het eiland Mors, ligt het prachtige, beschermde bos Leging Bjerge, een gevarieerd bos met dalen, meren en hoge oude bomen uit het noorden van Amerika. Hier vind je vele wandelpaden die je door dit fantastische bos leiden. In de zomer zeilt het veteraanschip 'Cathrine K' vanuit Glyngøre naar bijvoorbeeld het eilandje Livø. Livø is een autovrij eiland met een mooie natuur met grote eikenbossen, meerdere uitgezette wandelroutes, duinen, een rijk dierenleven (o.a. zeehonden) en een unieke rust.

Activiteiten

Vlakbij Vile ligt Harre Vig Golfklub, verder vind je in de omgeving golfbanen bij Morsø Golfklub en Skive Golfklub. Voor de visliefhebbers spreekt het haast vanzelf om een hengeltje uit te gooien in het fjord, er zijn echter ook meerdere vismeren in de omgeving. Bijvoorbeeld Vile Put & Take Sø, een 3000 m2 groot meer in een mooie natuur. De natuur rond Sallingsund heeft meerdere goede wandel- en of fietsroutes die je door de omgeving brengen langs de vele historische bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Het Sallingsund og Omegns Museum ligt in Glyngøre en heeft div. tentoonstellingen, o.a. over de Sallingbanen (spoorweg), visserij en fotografie en diverse wisselende tentoonstellingen (6 km). Het grootste bloemenpark van het noorden is Jesperhus Blomsterpark op Mors. Hier kun je genieten van de bloemen, tropische vogels, junglezoo, een water-, speel- en piraatland (8 km). Een van de oudste hereboerderijen van Denemarken is het sprookjesachtige Højriis Slot bij Nykøbing. Echt een leuk uitstapje voor de kinderen aangezien hier alles om Doornroosje draait (11 km). In Spøttrup, ten zuiden van Vile, ligt de middeleeuwse burcht, Spøttrup Borg. In het museum Spøttrup Borgmuseum kun je zien hoe de mensen binnen de muren van deze burcht geleefd hebben. Maak ook een wandeling door de mooie medicijn-, kruiden- en rozentuinen die naast de burcht liggen. Op de binnenplaats van de burcht worden vaak allerlei activiteiten georganiseerd, zoals muziekevenementen, marktdagen, theater enz.

Dagje uit

De enigste met stro bedekte hereboerderij van Denemarken is Herregården Hessel gelegen op het beschermde schiereilandje Louns bij Hvalpsund. Hier kun je zien hoe de eigenaren en hun dienstpersoneel in vroegere tijden geleefd hebben (24 km). Vanuit Branden op Salling kun je overvaren naar het eilandje Fur. Op Fur wacht een prachtig afwisselende natuur op jullie. Hier vind je vlakke weilanden, hoge steile kusthellingen, bossen en molergrave (afgravingen) (25 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum ligt in Vinderup en is leuk en leerzaam. Hier kun je zelf beleven hoe het leven op het platteland 150 jaar geleden was (37 km). In Ertebølle ligt het mooi gelegen Stenaldercenter waar ze laten zien hoe de natuur en het leefmilieu hier 6-7000 jaar was geleden. Bezichtig o.a. de alhier gevonden keukenafvalhoop en de gereconstrueerde nederzetting met bijbehorende hutten uit het steentijdperk (42 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vile

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Vile Vakantiehuis, Vile

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 32-4031

    
   1 week van EUR 466,-
    
  •  

   Vile Vakantiehuis, Vile

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 32-4028

    
   1 week van EUR 346,-
    
  •  

   Vile Vakantiehuis, Vile

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 32-4039

    
   1 week van EUR 297,-
    
  •  

   Vile Vakantiehuis, Vile

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 32-4036

    
   1 week van EUR 296,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Vile Vakantiehuis in een stad, Vile

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 32-4034

    
   1 week van EUR 431,-
    
  •  

   Vile Vakantiehuis, Vile

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 1   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 32-4029

    
   1 week van EUR 509,-
    
  •  

   Vile Vakantiehuis, Vile

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 32-4037

    
   1 week van EUR 350,-
    
  •  

   Vile Vakantiehuis, Vile

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 32-4038

    
   1 week van EUR 251,-