Huur een vakantiehuis in Vilsund - Boek hier

Vakantiehuizen in Vilsund, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Vilsund is gelegen in het natuurschone Thy aan het Limfjord en bij de witte brug over de Vilsund (Vilsund-bro) welke in verbinding staat met Mors.

 

Gastenbeoordelingen van Vilsund

 
 

1 gasten hebben Vilsund een gemiddelde beoordeling van 5,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige Vilsund wordt omgeven door blauw water en een groene recreatieve natuur. Geniet van de gezellige sfeer in de jachthaven van Vilsund. Hiervandaan kun je een zeiltochtje maken op het fjord. Bezoek en beleef de traditionele paarden- en vlooienmarkten die jaarlijks gedurende de zomerperiode in Vilsund gehouden worden en waarbij het hele dorp deelneemt aan de festiviteiten. Hier kunnen jullie zwemmen, vissen, wandelen, fietsen, vogels observeren of gewoon lekker genieten van de ongerepte natuur rond Vilsund. In Vilsund vind je o.a. een café, een herberg en div. inkoopmogelijkheden. Een grotere keuze aan winkels, eetgelegenheden en bezienswaardigen vind je in Thisted, ca. 14 km noordwaarts. Ook Thisted heeft een gezellige haven met een goede atmosfeer.

 

Strande

Nabij de brug ligt een kindvriendelijke strand met rustig en ondiep water. Het strand is ca. 500 meter lang en bestaat uit grof zand en stenen. Hier is een zwemsteiger aangelegd waarvan je gebruik kunt maken. Gaan jullie graag eens zwemmen in de Noordzee, dan liggen de brede witte zandstranden, de bruisende golven en de duinen op een afstand van slechts 20 km van Vilsund.

Natuur

Vilsund wordt omgeven door rustige vaarwaters, stranden, groene kuststrekkingen, glooiende weilanden, meren en bosgebieden. In deze prachtige natuur is nog ruimte en veel frisse lucht. In dit gebied leven vele verschillende vogelsoorten. Skyum Bjerge is een hooggelegen, licht glooiend heuvellandschap met heide, bos en strand. Vanaf het hoogste punt heb je een schitterend uitzicht over het Limfjord en Mors (7 km).

Activiteiten

Het landschap rond Vilsund is bijzonder geschikt om door te wandelen of te fietsen. Op en in het fjord kun je zwemmen, surfen, zeilen, waterskiën, duiken en vissen. Je kunt bijvoorbeeld vissen vanaf de pier in Vilsund of in één van de Put en Take vismeren. Ook kun je aan boord van een viskotter deelnemen aan een zeevistocht naar Det Gule Rev die bijvoorbeeld vanuit Hanstholm uitvaren (33 km). Maak ook eens een zeiltochtje op het fjord en bekijk de luierende zeehonden. Of wat met een piraatzeiltochtje vanuit Thisted Havn? Golfliefhebbers hebben in deze omgeving meerdere banen ter beschikking. De dichtstbijzijnde is de 18 holes golfbaan van Nordvestjysk Golfklub welke gelegen is in Nystrup Klitplantage.

Bezienswaardigheden

Op het hoogste punt van Skyum Bjerge liggen 17 goed bewaard gebleven grafheuvels uit het begin van het bronstijdperk. Zes van deze grafheuvels liggen naast elkaar op de heuvelrug (7 km zuidwaarts). In Thisted vinden jullie winkels, restaurants, galerieën, pottenbakkers, Thisted Kirke, Thisted Bryghus (brouwerij) en Thisted Museum dat ingericht is in een oude villa. Het museum heeft o.a. tentoonstellingen over de schrijver J.P. Jacobsen en de boerencultuur en geschiedenis van Thisted (14 km).

Uitstapjes

In Nordsoakvariet in Vorupor zie je vissen en zeedieren die door de lokale vissers zijn gevangen. Het Vorupor Museum is gevestigd in een voormalige scheepswerf en presenteert tentoonstellingen over Vorupor en zijn bevolking (20 km). Jesperhus op Mors heeft verschillende mooie bloementuinen en een gezellige dierentuin, een speelplaats, piratenland en een zwemparadijs. Beleef hier met het hele gezin een leuke, actieve dag (21 km). In het openluchtmuseum Hjerl Hede zie je een idyllisch oud dorpje met huizen, boerderijen, een dorpsvijver, een kerk, een watermolen en nog veel meer. Een paar keer per jaar worden hier evenementen en historische activiteiten georganiseerd (59 km). Stenaldercentret in Ertebolle presenteert tentoonstellingen over de natuur en cultuur in Ertebølle van zo''n 6.000-7.000 jaar geleden. Ontdek hoe de mensen in deze omgeving toen leefden en bekijk een gereconstrueerde nederzetting uit de steentijd (63 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vilsund

Zoek vakantiehuis