Huur een vakantiehuis in Vinderup - Boek hier

Vakantiehuizen in Vinderup, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Vinderup ligt aan de onderkant van het Limfjord, dicht bij een goed strand en interessante culturele bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Vinderup

 
 

14 gasten hebben Vinderup een gemiddelde beoordeling van 4,07 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Daarnaast zijn er galerieën met verschillende exposities in de omgeving, zodat je samen interessante kunst kunt bekijken tijdens je verblijf in een vakantiehuis. Vinderup is een gezellig zomerhuisgebied aan het zuidelijke deel van het Limfjord. Het gebied rond Vinderup heeft een mooie natuur met bossen, meren, heidelandschappen, veengronden, de strandweilanden van het Limfjord, goede stranden en vele activiteitsmogelijkheden en bezienswaardigheden voor de hele familie. In het dorp Vinderup kunnen jullie de dagelijkse boodschappen doen. Het dorp ligt ietsje landinwaarts. Vinderup biedt vele mogelijkheden voor een interessante en afwisselende vakantie.

 
Vakantiehuizen in de heuvels bij het badstrand van het vakantiegebied Vinderup Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Vinderup Picknicktafels bij het strand en de vakantiehuizen van Vinderup Gezellige haven met vissersbootjes, motor- en zeilboten bij het vakantiegebied Vinderup
 

Strande

De stranden van Venø Bugt zijn kindvriendelijk met ondiep water en kleine golfjes. Het beste strand in de omgeving is Ejsingholm Strand, ook zeer geliefd bij windsurfers. Hier vinden jullie dan ook een surfcenter.

Natuur

Geniet tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Vinderup van de prachtige natuur. In het natuurschone gebied rond Vinderup liggen beukenbossen, heide, diepe meren en het kortste beekje van Denemarken, namelijk Hindså. Het bos Rydhave Skov is het meest westelijke beukenbos van Denemarken. Het meer Stubbergård Sø ligt in de mooie natuur en wordt omgeven door heide, veengronden, kreupelhout en plantages. Het meer is 6 km lang en heb je zin om helemaal rond het meer te wandelen dan is de totale afstand 16 km. Het mooiste uitzicht over het meer Stubbergård Sø heb je vanuit het zuidelijke deel. In het noordelijke deel groeit een heel bos met jeneverbesstruiken. Het grootste heidemeer van Denemarken is Flyndersø. Het meer is 8 km lang met aan de oevers heide, kreupelhout en dennenbossen. Geddal Strandenge is een gebied met strandweilanden en duinen. Vanaf het hoogste duin hebben jullie een prachtig uitzicht over het Limfjord, Venø en Sdr. Lem Vig.

Activiteiten

In de omgeving zijn er meerdere, op kaart gezette, fiets- en wandelroutes. Jullie vinden bijvoorbeeld prachtige wandelroutes rond de meren Fynderø en Stubbergård Sø. Voor hengelsport tijdens je verblijf in een vakantiehuis kun je terecht bij de rivier de Karup Å, de Limfjord en bij Put & Take-meren. Willen jullie liever eens een keertje gaan zeevissen dan worden er vanuit de diverse plaatsen aan de westkust zeevistochten georganiseerd. Net ten noorden van Vinderup, bij Ejsingholm, zorgen het ondiepe water, de rustige golven en de altijd goede wind voor prima surfcondities. Hier ligt dan ook een surfcenter en een surfschool. Golfliefhebbers vinden in Råsted, net buiten Holstebro, een prima 18-holes golfbaan.

Bezienswaardigheden

Aan het meer Flyndersø ligt Flyndersø Mølle met een tentoonstelling over het vroegere landloperleven, de natuur en de laatste Deense wolf die hier in 1813 werd afgeschoten. In het landschap van Stubbergård Sø ligt Stubbergård Klosterruin, met resten van een nonnenklooster uit de 12e eeuw. Het klooster bestaat vandaag de dag uit een gewelvde kelderzaal, overdekt met een rieten dak. Op het mooie Rydhave Slot spookt, naar zeggen, de heilige Birgitte rond. Rond het slot ligt het meest westelijke beukenbos van Denemarken, met een hol dat tijdens W.O. II door de Deense vrijheidstrijders werd gebruikt. De 15e eeuwse burcht, Spøttrup Borg wordt omgeven door 9 m hoge wallen. In de muren zie je nog de kanonsgaten die getuigen van de barre omstandigheden tijdens de middeleeuwen. In Vinderup ligt het Hjerl Hede Frilandsmuseum, waar je zelf kunt meemaken hoe het leven op het platteland 150 jaar geleden was.

Dagje uit

Het handelsstadje Holstebro, met het autovrije centrum, ligt ca. 19 km van Vinderup en heeft vele speciale winkeltjes, goede inkoopmogelijkheden, veel kunst en cultuur, gezellige cafeetjes en restaurants. Het grootste bloemenpark van Scandinavië, Jesperhus Blomsterpark, ligt op het Limfjordeiland Mors. Geniet hier van de prachtige bloemen, de tropische vogels, de junglezoo, het speel-, water- en piratenland.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2019 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

5 Vakantiehuizen in Vinderup

Zoek vakantiehuis