Huur een vakantiehuis in Vinderup - Boek hier

Vakantiehuizen in Vinderup, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Vinderup ligt aan de onderkant van het Limfjord, dicht bij een goed strand en interessante culturele bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Vinderup

 
 

gasten hebben Vinderup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Daarnaast zijn er galerieën met verschillende exposities in de omgeving, zodat je samen interessante kunst kunt bekijken tijdens je verblijf in een vakantiehuis. Vinderup is een gezellig zomerhuisgebied aan het zuidelijke deel van het Limfjord. Het gebied rond Vinderup heeft een mooie natuur met bossen, meren, heidelandschappen, veengronden, de strandweilanden van het Limfjord, goede stranden en vele activiteitsmogelijkheden en bezienswaardigheden voor de hele familie. In het dorp Vinderup kunnen jullie de dagelijkse boodschappen doen. Het dorp ligt ietsje landinwaarts. Vinderup biedt vele mogelijkheden voor een interessante en afwisselende vakantie.

 
Vakantiehuizen in de heuvels bij het badstrand van het vakantiegebied Vinderup Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Vinderup Picknicktafels bij het strand en de vakantiehuizen van Vinderup Gezellige haven met vissersbootjes, motor- en zeilboten bij het vakantiegebied Vinderup
 

Strande

De stranden van Venø Bugt zijn kindvriendelijk met ondiep water en kleine golfjes. Het beste strand in de omgeving is Ejsingholm Strand, ook zeer geliefd bij windsurfers. Hier vinden jullie dan ook een surfcenter.

Natuur

Geniet tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Vinderup van de prachtige natuur. In het natuurschone gebied rond Vinderup liggen beukenbossen, heide, diepe meren en het kortste beekje van Denemarken, namelijk Hindså. Het bos Rydhave Skov is het meest westelijke beukenbos van Denemarken. Het meer Stubbergård Sø ligt in de mooie natuur en wordt omgeven door heide, veengronden, kreupelhout en plantages. Het meer is 6 km lang en heb je zin om helemaal rond het meer te wandelen dan is de totale afstand 16 km. Het mooiste uitzicht over het meer Stubbergård Sø heb je vanuit het zuidelijke deel. In het noordelijke deel groeit een heel bos met jeneverbesstruiken. Het grootste heidemeer van Denemarken is Flyndersø. Het meer is 8 km lang met aan de oevers heide, kreupelhout en dennenbossen. Geddal Strandenge is een gebied met strandweilanden en duinen. Vanaf het hoogste duin hebben jullie een prachtig uitzicht over het Limfjord, Venø en Sdr. Lem Vig.

Activiteiten

In de omgeving zijn er meerdere, op kaart gezette, fiets- en wandelroutes. Jullie vinden bijvoorbeeld prachtige wandelroutes rond de meren Fynderø en Stubbergård Sø. Voor hengelsport tijdens je verblijf in een vakantiehuis kun je terecht bij de rivier de Karup Å, de Limfjord en bij Put & Take-meren. Willen jullie liever eens een keertje gaan zeevissen dan worden er vanuit de diverse plaatsen aan de westkust zeevistochten georganiseerd. Net ten noorden van Vinderup, bij Ejsingholm, zorgen het ondiepe water, de rustige golven en de altijd goede wind voor prima surfcondities. Hier ligt dan ook een surfcenter en een surfschool. Golfliefhebbers vinden in Råsted, net buiten Holstebro, een prima 18-holes golfbaan.

Attracties

Bij Flynderso ligt Flynderso Molle, met een kleine expositie over het zwerversbestaan, de natuur en de laatste wolven in Denemarken in 1813. In het prachtige landschap bij het meer Stubbergaard So ligt Stubbergaard Klosterruin, de restanten van een nonnenklooster uit de 13e eeuw. Het klooster bestaat tegenwoordig uit een gewelfde kelderzaal waar nu een rietgedekt gebouw op staat. Het fraaie Rydhave Slot heeft naar verluidt een eigen kasteelspook: de heilige Birgitta. De Spottrup Borg uit ongeveer 1500 is omgeven door een negen meter hoge stadswal. In de muren van de burcht zitten kanonsgaten die getuigen van het weerbarstige verleden van de burcht. In het Hjerl Hede Frilandsmuseum zie je hoe een idyllisch oud dorpje tot leven wordt gewekt. De bakker bakt er zijn brood, de smid en touwslager zijn bezig in hun werkplaatsen, de kruidenier verkoopt puntzakken met snoep, de kinderen zitten in de schoolbanken en nog veel meer. Geniet van een gezellige en leerzame dag in Hjerl Hede (7 km).

Uitstapjes

Het handelsstadje Holstebro ligt 23 km verderop en biedt winkels, restaurants en kunst en cultuur. Maak een uitstapje naar Jesperhus en geniet van de kleurrijke tuinen, bekijk de shows op het toneel, ontdek de tropische dieren en vogels in de junglezoo en laat de kinderen lekker ravotten op de speelplaats, in het piratenland of het zwemparadijs (41 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vinderup

Zoek vakantiehuis