Huur een vakantiehuis in Virksund - Boek hier

Vakantiehuizen in Virksund, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Virksund ligt in een rustig en natuurschoon gebied, direct aan het mooie Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Virksund

 
 

21 gasten hebben Virksund een gemiddelde beoordeling van 3,95 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
koos, hieslum bezocht het gebiet van
 
19-10-2018 aan 27-10-2018

de kustlijn blijft bijzonder. natuurterrein Bakker rebild bezocht. wandelen.


 

Omgeving

Vanuit Virksund heb je uitzicht over Lovns Bredning en het beschermde natuurgebied Ulbjerg Klint. Bij Virksund ligt een klein vissersplaatsje, een heerlijk zandstrand en een jachthaven met een gezellig sfeertje. De dagelijkse boodschappen kun je in Virksund doen, hier vind je ook meerdere eetgelegenheden. De dichtstbijzijnde grotere stad is Skive, ca. 18 km van Virksund.

 
Het Limfjorddorpje Virksund heeft een strand, een bos en een jachthaven In de gezellige haven van Virksund liggen de vissersbootjes en plezierjachten zij aan zij Gezellige eetgelegenheden en ijstentjes in de haven van Virksund Uitzicht over de Limfjord vanaf de brug bij Virksund
 

Strande

Het 20 m brede en 2 km lange strand in de bocht van Virksund is een heerlijk zandstrand met kleine steentjes. Het strand is bijzonder kindvriendelijk daar het water slechts langzaam dieper wordt. De zeebodem bestaat uit zand en stenen en het water is bijna altijd helder en schoon. Hier kunnen zowel beginnende als gevorderde surfers uitstekend windsurfen.

Natuur

De natuur rond Virksund, in het centrale deel van het Limfjord, is gevarieerd en ongerept met een rijke fauna. Het gebied is waterrijk en heeft meerdere beken en een groot meer, Flynder Sø. Vaak kun je in het fjord tussen het strand en de dam zeehonden in het water zien spelen. Net buiten Virksund ligt het beschermde natuurgebied Ulbjerg Klint, een steil duingebied, dat direct naar het fjord loopt. 'Knuden' is een klein eilandje waar je heen kunt gaan en kunt genieten van de ongerepte natuur met de vele waadvogels en soms zeehonden. In het bos 'Kvindskarp Skov' bij de hereboerderij Ørslev Kloster wachten er mooie natuurbelevenissen op jullie.

Activiteiten

In Virksund vinden jullie een midgetgolfbaan en het is slechts 5 km naar de dichtstbijzijnde golfbaan. Hier ter plekke is het kustvissen een bijzonder populaire activiteit. Verder heb je goede vismogelijkheden in de vele beekjes zoals Simested Å, Karup Å, Skals Å, Trand Å en Lærkenfeldt Å, alsmede in het meer Flynder Sø. Beginnende windsurfers kunnen terecht in het relatief rustige water van Ulbjerg Klint, terwijl de geoefende windsurfers terecht kunnen bij het water van Lundø, waar de golven hoger zijn.

Bezienswaardigheden

Ga eens kijken hoe barnsteen verwerkt wordt tot sieraden in de barnsteenslijperij 'Virksund Ravsliberi'. Het gebied is rijk aan oude hereboerderijen. Staarup Hovedgaard is de oudste hereboerderij van deze streek en hier kun je o.a. antiquiteiten en kunst bezichtigen. Ørslev Kloster heeft zijn eigen kerk, park, bos en velden. Hier ligt een natuurpad en een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van het klooster. Bij Taarupgaard vinden jullie 2 wandelpaden met een groots uitzicht over het mooie Hjarbæk Fjord.

Uitstapjes

Bezoek Skive met zijn musea, galerieën, parken, voetgangerszone, drafbaan en aantrekkelijke jachthaven bij strand en bos (18 km). Monsted Kalkgruber nodigt uit tot een ondergronds avontuur in 2 km lange mijngangen (21 km). Geniet op het eiland Fur van de gezellige eilandsfeer, bezoek de brouwerij en ontdek het bijzondere, heuvelachtige landschap met meren, velden, bossen, kustrotsen en molergroeves (32 km). Spottrup Borg uit de middeleeuwen is een burchtmuseum waar in de zomer ook markten en concerten e.d. worden georganiseerd (35 km). Het Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een levend museum voor het hele gezin. Kijk hoe de ambachtslui te werk gaan, de boer zijn dieren verzorgt, de bakker zijn brood bakt, de kruidenier zijn ouderwetse snoepjes verkoopt in een puntzak en nog veel meer (41 km). Geniet in Jesperhus van de mooie bloementuinen, de tropische dieren, de shows, het zwemparadijs en nog veel meer (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Virksund

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Virksund Vakantiehuis, Virksund

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 34-2039

    
   1 week van EUR 394,-
    
  •  

   Virksund Vakantiehuis, Virksund

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 34-2049

    
   1 week van EUR 476,-
    
  •  

   Virksund Vakantiehuis, Virksund

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 34-2047

    
   1 week van EUR 376,-
    
  •  

   Virksund Vakantiehuis, Virksund

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 11   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 2   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 34-2025

    
   1 week van EUR 472,-
    
  •  

   Virksund Vakantiehuis, Virksund

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 34-2001

    
   1 week van EUR 276,-
    
  •  

   Virksund Vakantiehuis, Virksund

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 34-2050

    
   1 week van EUR 322,-