Lolland, Falster en Mön - de Deense eilanden in het zuiden

Vakantiehuizen huren op Lolland, Falster en Mön

Lolland, Falster en Mön

Deze drie eilanden vormen een prachtig stukje Denemarken met een indrukwekkende natuur en prachtige, kilometerlange witte zandstranden, waar u kunt zonnen of zwemmen. Het gebied is buitengewoon kindvriendelijk door het lage zoutgehalte van het zeewater en de vlakke kustst.

Op Falster ligt het mooie 20 km lange strand bij Marielyst. De indrukwekkende 'Corselitze' bossen strekken zich uit over een oppervlakte van ongeveer 2.200 hectare. Bøtø Nor is een vogelreservaat met broedplaatsen voor trekvogels.

Op Møn vindt u de grootste natuurlijke bezienswaardigheid van het land: 'Møns Klint', hoge krijtrotsen omzoomd door oude groene beukenbossen, dit gebiet is één van de bekensde en best bezochte natuurgebieden van Denemarken.

Lolland bestaat uit een afwisselend kustgebied, akkers, laagwatergebieden, moerasland en wandelpaden. De kronkelige landweggetjes voeren langs kleine idyllische dorpjes, prachtige beukenbossen en mooie landgoederen en boerderijen.


Deze drie eilanden vormen een prachtig stukje Denemarken met een indrukwekkende natuur en prachtige, kilometerlange witte zandstranden, waar u kunt zonnen of zwemmen. Het gebied is buitengewoon kindvriendelijk door het lage zoutgehalte van het zeewater en de vlakke kustst. Op Falster ligt het mooie 20 km lange strand bij Marielyst. De indrukwekkende 'Corselitze' bossen strekken zich uit over een oppervlakte van ongeveer 2.200 hectare. Bøtø Nor is een vogelreservaat met broedplaatsen voor trekvogels. Op Møn vindt u de grootste natuurlijke bezienswaardigheid van het land: 'Møns Klint', hoge krijtrotsen omzoomd door oude groene beukenbossen, dit gebiet is één van de bekensde en best bezochte natuurgebieden van Denemarken. Lolland bestaat uit een afwisselend kustgebied, akkers, laagwatergebieden, moerasland en wandelpaden. De kronkelige landweggetjes voeren langs kleine idyllische dorpjes, prachtige beukenbossen en mooie landgoederen en boerderijen.

 

Gastenbeoordelingen van Lolland, Falster en Mön:

 
 

3284 gasten hebben Lolland, Falster en Mön een gemiddelde beoordeling van 4,27 van de 5 sterren gegeven.


 

Cultuur

De drie eilanden zijn rijk aan cultuurschatten zoals grafheuvels uit de Vikingentijd, Middeleeuwse kerkjes, ruïnes van kloosters, landgoederen en hereboerderijen. In het 'Middelaldercentret', bij Nykøbing Falster, kun je een indruk krijgen van hoe de mensen hier in de Middeleeuwen leefden.

Natuur

De drie mooie eilanden Lolland, Falster en Møn bieden vakantiehuizen voor iedereen. Geniet van een heerlijke vakantie in de mooie natuur vlak bij kindvriendelijke stranden. Huur een vakantiehuis in de buurt van het Marielyst Strand, dat meerdere jaren op rij is uitgeroepen tot het beste strand van Denemarken, of boek een vakantiewoning op Møn en bezoek de indrukwekkende Møns Klint. Als u graag uw hond wilt meenemen op vakantie, kunt u op Lolland, Falster en Møn terecht in een hondenbos, waar uw hond los mag lopen. In veel vakantiehuizen zijn honden toegestaan, en als u een vakantiehuis met een omheind perceel of terras huurt, kan uw hond lekker rondlopen en spelen zonder dat u hem in de gaten hoeft te houden. Via onze vakantiehuisverhuur op Lolland, Falster en Møn vindt u de vakantiewoning die precies aansluit op uw vakantiewensen.

Steden

In de oude gezellige handelssteden heerst een gezellige sfeer. Er is een levendige handel op de met kinderkopjes belegde straatjes met de mooie oude vakwerkhuisjes. Maribo (Lolland) - Het gezellige plein vormt het centrum van de stad. Er zijn interessante musea, een prachtige kloosterkerk en Maribo Domkirke. Nakskov (Lolland) is het grootste handelsstadje van Lolland. Vanaf het centrum, waar je de oudste winkelstraat van Denemarken vindt, voeren smalle straatjes langs oude historische gebouwen naar de haven. Het strand en de jachthaven liggen een paar kilometer buiten de stad. Nykøbing F is een gezellig, levendig handelsplaatsje. Er zijn vele musea en andere bezienswaardigheden voor zowel jong als oud. Rondom het gezellige pleintje liggen caféetjes en winkeltjes. Stege (Møn) - Dit Middeleeuwse goed bewaard gebleven plaatsje, bestaat uit historische boerderijen, pleintjes, smalle straatjes met oude grachten en een mooie, grote stadspoort.

Activiteiten

De Zuiddeense eilandengroep is een eldorado voor watersporters, surfers en sportvissers. Ook badgasten kunnen genieten van lange stranden en heerlijk water. Voor golfliefhebbers zijn er maar liefst 6 golfbanen binnen een radius van 40 km. Of verken het gebied al fietsend, en volg de 800 km. 'Østersøruten', een prachtige fietsroute. De bosrijke omgeving is ook geschikt voor lange wandelingen. Het gebied wordt door alle kanten omringd door de zee. Samen met de fjorden, de natuurlijke en Put & Take vismeertjes, maakt dit het gebied tot een eldorado voor sportvissers. Of ga een dagje naar Kopenhagen, hier vind je bezienswaardigheden zoals De kleine Zeemeermin, Tivoli, en Amalienborg Slot, het slot van de koninklijke familie. Of ga een dagje shoppen in 'Strøget', de langste winkelstraat van Denemarken. Lees verder op www.visitcopenhagen.dk

Dagje uit

Lalandia op Lolland bestaat uit een groot tropisch zwembad en allerlei andere activiteiten - www.lalandia.dk In Knuthenborg Safaripark op Lolland kun je de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving bekijken - vanuit je eigen auto of bus - www.knuthenborg.dk Bezoek het 'Middelaldercentret', een openluchtmuseum dat bestaat uit een nagebouwde Middeleeuwse stad - www.middelaldercentret.dk. Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) bestaat uit een dierentuin en een park, waar je 94 verschillende soorten dieren kunt bekijken. Er zijn in totaal maar liefst 500 dieren.

 

Copyright © 2003-2018 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

443 Vakantiehuizen op Lolland, Falster en Mön

Zoek vakantiehuis