Huur een vakantiehuis in Askeby - Boek hier

Vakantiehuizen in Askeby, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Het kleine plattelandplaatsje Askeby ligt op het mooie eilandje Møn, met een absoluut unieke natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Askeby

 
 

3 gasten hebben Askeby een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Møn staat in verbinding met Sjælland en Falster via bruggen en is daardoor makkelijk toegankelijk. Het rustige en gezellige zomerhuisgebied van Askeby ligt op het zuidwestelijke deel van Møn, enkele kilometers van de kust en 11 km van de grootste plaats op Møn, Stege. In Askeby kun je de dagelijkse boodschappen doen en vind je één eetgelegenheid. Als jullie graag willen zeilen, vissen, surfen of gewoon van de prachtige natuur willen genieten, dan is Møn de vakantieplek bij uitstek.

 

Strande

Hårbølle Strand, 5 km naar het zuidwesten, is een heerlijk, kindvriendelijk wit zandstrand. Het strand bij Stege Bugt is eveneens een kindvriendelijk strand met ondiep water. Het strand is bovendien bijzonder geschikt voor windsurfers en zeilers. Ulvshale Strand aan de noordkust van Møn, ca. 20 km van Askeby, is een van de beste stranden van Møn. Het strand heeft enkele jaren geleden een Europese prijs ontvangen voor het beste strand. Het strand is breed, heeft wit zand, ondiep water en duinen. Aan de waterlijn staan vaak kleine waterplassen waar de kleintjes heerlijk in kunnen spelen. Ook rolstoelgebruikers vinden hier faciliteiten zodat zij van het strand gebruik kunnen maken. Klintholm Havn Strand, 26 km naar het oosten, ligt aan de sfeervolle visserijhaven en is ook zeker aan te bevelen.

Natuur

Niet ver van Askeby ligt het mooie Fanefjord Skov, direct aan de Oostzee. Hier vinden jullie steile kusthellingen en een rijke fauna. De unieke natuur van het eiland trekt vele natuurliefhebbers die graag genieten van de stille, mooie stranden, de vogelgebieden, de heerlijke bossen en het grootse uitzicht. Tussen Stege en Ulvshale ligt Hegnede Bugt met grote rietbossen. Ulsvshale Skov ligt ten noorden van Stege en het bos heeft vele wandelpaden. Ten zuiden van Ulvshaleskoven ligt een groot heidegebied met heide en jeneverbesstruiken. In het voor- en naseizoen kun je hier vele vogelsoorten observeren. Het eilandje Nyord ligt haast in het verlengde van het schiereilandje Ulvshale. Het landschap op Nyord bestaat uit strandweilanden en rietsuikermoerassen. Dit gebied is een belangrijke rust- en broedplaats voor watervogels.

Activiteiten

Een 3 km lange, uitgezette, wandelroute direct ten noorden van Askeby leidt jullie door een natuurschoon landschap met een rijke fauna. Visliefhebbers kunnen prima vissen langs de gevarieerde en speciale kustgebieden rond om Møn. Bij Borre liggen er bovendien twee Put & Take vismeren (22 km). Wil je eens gaan zeevissen, dan kan dit aan boord van het schip Discovery, dat uitvaart vanuit Klintholm Havn (26 km). Het vaarwater rond Møn is bovendien zeer geliefd bij surfers en zeilers. Golfers kunnen de glooiende en mooi gelegen golfbaan van Møn Golfklub, bij Stege Nor, eens uitproberen. Vanwege de overzichtelijke grootte van het eilandje Møn, kun je hier heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden.

Bezienswaardigheden

Nabij Askeby ligt het landgoed Marienborg Gods en het hunebed Klekkendehøj Jættestue. Op West-Møn ligt de jættestue Kong Asgers Høj, vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Bezoek eens Hårbølle Havn, een kleine romantische jacht- en visserijhaven, met een gezellig atmosfeertje (5 km). Vele kunstenaars hebben zich op Møn gevestigd, en overal zie je ateliers van schilders, pottenbakkers, glasblazers, barnsteenslijpers en kaarsenmakers. In Askeby vind je o.a. een smykkemuseum (sieraden), diverse schilders en een pilefletter (vlecht voorwerpen van wilgentakken). Het middeleeuwse stadje Stege is de grootste plaats op Møn. Het is er gezellig, overzichtelijk en bijzonder historisch. De 1000 jaar oude geschiedenis zie je terug in de diverse bouwwerken. De stadswallen uit de middeleeuwen zijn de oudste van Denemarken. Het Møns Museum, gelegen in een oud koopmanshuis in Stege, heeft een tentoonstelling over de middeleeuwse burcht Stege Borg (11 km).

Dagje uit

Møns Klint, met de hoge witte krijtrotsen en de oude beukenbossen die tot aan het strand groeien, is een van de meest bekende natuurgebieden van Denemarken. De indrukwekkende hoge witte krijtrotsen zijn spectaculair zowel vanaf het strand als van de rotsen (30 km). Liselund Slot, iets ten noorden van Møns Klint, is het enigste slot ter wereld dat een rieten dak heeft. Het slot is mooi gelegen in een romantisch park en fungeert vandaag de dag als museum. In Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kun je ca. 500 dieren van 94 verschillende soorten bewonderen (42 km). Bij Sundby ligt het openluchtmuseum Middelaldercentret met een 13e eeuws milieu bestaande uit huizen, werkplaatsen, schepen, voertuigen etc. (44 km). Het pretpark Bonbonland is een leuk dagje uit voor de hele familie. Hier vinden jullie 70 verschillende attracties en activiteiten voor jong en oud. Zodra de entree is betaald, kun je overal gratis gebruik van maken (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Vakantiehuizen in Askeby

Zoek vakantiehuis