Huur een vakantiehuis in Asko - Boek hier

Vakantiehuizen in Asko, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Het kleine natuurschone Askø ligt in het Smålandsfarvandet net ten noorden van Lolland.

 

Gastenbeoordelingen van Asko

 
 

gasten hebben Asko een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het charmerende eilandje Askø is ca. 3 km lang en 2 km breed. Ten noorden van het eilandje ligt Lilleø, via een dam verbonden met Askø. Vanaf Bandholm op Lolland is het ongeveer 30 minuten varen naar Askø. De veerboot vaart meerdere keren per dag. In de kleine veerhaven heerst een gezellig sfeertje. Het eilandje is zeer vlak en heeft een rijk vogelleven. Het heerlijke zomerhuisgebied, op het zuidoostelijke deel van Askø, is rustig, gezellig en geschikt voor families. Het eiland is de ideale vakantieplek voor vis-, vogel- en natuurliefhebbers. Op Askø zit een kruidenierswinkel die het hele jaar door geopend is. Hier kunt u uw dagelijkse boodschappen doen.

 

Strande

Het zomerhuisgebied, op het zuidoostelijke deel van het eiland, heeft goede zwemmogelijkheden aan het heerlijke zandstrand. Je vindt hier ook een zwemsteiger. Aan de haven ligt eveneens een klein, maar goed zandstrandje.

Natuur

Askø is een vlak eiland, het hoogste punt ligt slechts 4 meter boven de zeespiegel. Het landschap bestaat uit landbouwgrond, vruchtplantages en ietwat bos. Op de stranden en de ingedamde gebieden van Askø heerst een druk vogelleven. Zwanen, eenden, meeuwen en waadvogels gebruiken de waadgebieden als broed-, rust- en verlijfplaats. Op Askø kun je heerlijk genieten van de zilte zeelucht en de schone, ongerepte natuur.

Activiteiten

Hier op het eilandje kun je uitstekend vissen, vanaf de haven en langs de gehele kust van Askø. Bij de haven kun je ook fietsen huren en via de vele routes het eilandje rond fietsen. Ook via de wandelpaden kun je uitstekend van de prachtige natuur genieten. In de zomermaanden worden er wandeltochten georganiseerd.

Bezienswaardigheden

Askø Museum heeft een kleine, plaatselijke historische verzameling, ingericht in een bijgebouw van Præstegården. Hier kun je een keuken, een woonkamer, een slaapkamer, een deel van een schooltje alsmede interieur en gereedschap uit vroegere tijden, die op Askø gevonden zijn, bezichtigen. Het mooie en historische kerkje, Askø Kirke is gebouwd in de 12e eeuw op de resten van een heidense offerplaats. Het aangrenzende kerkhof is rond en wordt omringd door een steendijk. Op het spoorwegtraject, Museumbanen Maribo-Bandholm rijdt de oudste, fungerende, damplocomotief van Denemarken. De damplocomotief werd gebouwd in 1879.

Dagje uit

Als u van eilanden houdt, kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de nabijgelegen eilandjes Fejø en Femø. De veerboot van Lolland Færgefart vaart tussen Askø, Fejø en Femø. Bezoek het mooie, oude handelsstadje Maribo. Geniet van het gezellige sfeertje, de muziekarrangementen, marktdagen, leuke winkeltjes, eetgelegenheden en diverse bezienswaardigheden (11 km van Bandholm). Aan het meer Maribo Sø, ligt het Frilandsmuseet, een openluchtmuseum met enkele huizen, een boerderij, een molen en een school. Hier krijg je een goede indruk van de bouwcultuur en het boerenleven omstreeks het jaar 1800. In Knuthenborg Safaripark kun je vanuit je auto of een bus, de tijgers, giraffen, neushoorns, zebra's, struisvogels en antilopes van heel dichtbij bezichtigen. In Sundby ligt het Middelaldercenter, een openluchtmuseum met een authentisch 13e eeuws milieu met huisjes, werkplaatsen, schepen en voertuigen (38 km van Bandholm).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Asko

Zoek vakantiehuis