Huur een vakantiehuis in Dannemare - Boek hier

Vakantiehuizen in Dannemare, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Het zomerhuisgebied van Dannemare ligt in een rustige natuurschone omgeving aan de zuidwest kust van Lolland.

 

Gastenbeoordelingen van Dannemare

 
 

13 gasten hebben Dannemare een gemiddelde beoordeling van 4,38 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Dannemare Høje ligt dicht bij de Oostzee, en is zeer attractief voor families met kinderen, sportvissers en natuurliefhebbers. Het dorpje Dannemare ligt ca. 4 km landinwaarts, net achter het zomerhuisgebied. In Dannemare kunnen jullie de dagelijkse boodschappen doen. In Kramnitse, enkele kilometers naar het oosten, ligt een kleine idyllische haven, waar je vers gevangen vis kunt kopen, direct van de vissersboten. De dichtstbijzijnde grotere stad is Nakskov, ca. 16 km naar het noorden.

 

Strande

Het strand van Dannemare Høje is een heerlijk kindvriendelijk zandstrand met duinen. Vanaf Dannemare is het slechts enkele kilometers naar Hummingen Strand, een van de beste stranden van Zuid-Lolland. Het is een kindvriendelijk zandstrand met duinen en de Europese Blauwe Vlag. Een ideaal plekje om te zwemmen, te zonnebaden, te wandelen of andere strandactiviteiten.

Natuur

Dannemare wordt omgeven door rustige en natuurschone open gebieden met een rijk vogel- en dierenleven. Het landschap is hier redelijk vlak, en zeer geschikt voor het maken van fietstochtjes. Hier vinden jullie meerdere wandel- en of fietsroutes dicht langs de zee. Probeer bijvoorbeeld eens de 40 km lange route 'Digesti' die van Rødbyhavn naar Albuen lang het Femeren Bælt loopt. Op het noordelijke deel van Lolland liggen bosgebieden met een rijk dierenleven. In het Naturpark Maribosøerne kunnen jullie wandelen in het mooie landschap of een zeiltochtje maken op een van de vier meren.

Activiteiten

Wandeltochtjes in het vredige gebied langs de vele wandelpaden in het zomerhuisgebied of op de dijk 'Diget' zijn zeker aan te bevelen. Langs de route 'Digestien' heb je een schitterend uitzicht over het Femeren Bælt. Visliefhebbers hebben hier ongekende vismogelijkheden, of je nu liever aan de kust vist of gaat zeevissen aan boord van een viskotter. Naast de zee heeft Lolland ook meerdere Put & Take vismeren, o.a. bij Dannemare ligt het vismeer Holy Put & Take. Golfliefhebbers kunnen kiezen uit diverse golfbanen. De dichtstbijzijnde is Vestlollands Golfklub bij Halsted (ca. 24 km).

Bezienswaardigheden

Bezoek evt. het kleine plaatsje Kramnitse, ca. 6 km van Dannemare. Kramnitse heeft een kleine idyllische (visserij)haven. Hier kun je dus elke dag verse vis kopen. Maak eens een tripje naar Nakskov en geniet van de vele bezienswaardigheden, zoals Danmarks Sukkermuseum met de 130 jarige geschiedenis van het suiker.

Dagje uit

Bij het Jack-Stone Ravsliberi og Museum in Rødby kunnen jullie zien hoe het goud van de zee, ook wel het barnsteen, verwerkt wordt tot allerlei voorwerpen zoals bijvoorbeeld sieraden (28 km). Op de Polakkasernen in Tågerup, thans een museum, krijg je een indruk van het werk en het leven van de Poolse bietenraapsters (31 km). In Knuthenborg Safaripark, nabij Maribo, kun je vanuit je auto de giraffen, neushoorns, zebra's, struisvogels en antilopes van heel dichtbij bezichtigen (37 km). Breng ook een bezoekje aan de mooie oude koopmansstad Maribo. Geniet van het gezellige sfeertje, de muziekarrangementen, marktdagen, leuke winkeltjes, eetgelegenheden en diverse bezienswaardigheden.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

4 Vakantiehuizen in Dannemare

Zoek vakantiehuis