Huur een vakantiehuis in Fejo - Boek hier

Vakantiehuizen in Fejo, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Op het kleine, gezellige en natuurschone eilandje Fejø zijn jullie ver weg van het drukke leven in de grote steden.

 

Gastenbeoordelingen van Fejo

 
 

15 gasten hebben Fejo een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Fejø is een van de grootste eilanden in het Smålandsfarvandet. Hier kunnen jullie genieten van het idyllische plattelandleven, vruchtplantages, kleine kraampjes met allerlei waren langs de wegen, een mooie kerk, diverse keramiekateliers, een kaarsenmakerij, supermarkten, eetgelegenheden, de frisse zeelucht, kleine stranden, een schone natuur maar bovenal een heerlijke rust. Fejø is een vlak eilandje met heuvels, en het hoogste punt van het eiland is 12 meter. Het breedste deel van het eiland is ca. 7,5 km en je kunt hier dus prima wandelen en fietsen. Fejø is via een dam verbonden met het kleine eilandje Skalø. De veerboot van Kragenæs op Lolland naar Vester Havn aan de westzijde van Fejo vaart meerdere keren per dag. De overvaart duurt ca. 15 minuten.

 
Lange rijen appelbomen op het heerlijke vakantie-eiland Fejø Zwemsteiger in het heldere water bij het vakantiepark Sletteren op Fejø De goed onderhouden Fejø Mølle in Østerby, midden op Fejø Appelbomen zover het oog reikt op de vruchtbare grond van Fejø
 

Strande

Op Fejø vinden jullie vele kleine strandjes. Het water is ondiep en daardoor bijzonder kindvriendelijk. De watertemperatuur is vaak bijzonder aangenaam.

Natuur

Het landschap op Fejø bestaat uit velden en vruchtplantages. Het eiland is redelijk vlak met enkele heuvels. Vele ganzen, eenden en zeevogels worden door het eilandje en de omgeving aangetrokken. Het Smålandsfarvandet (vaarwater) rond Fejø is een Europees vogelbeschermgebied (Ramsargebied). Naast de vele vogels kun je hier ook marsvin zien zwemmen. Marsvin is een kleine dolfijnsoort. Langs de dam, die Skalø en Fejø met elkaar verbindt, liggen enkele ondiepe watergebieden; Ninsta en Noret; belangrijke rustplaatsen voor waadvogels. Op Fejø wonen meerdere, beschermde, paddensoorten, watersalamanders en kikkers. Verder vinden jullie op Fejø vele verschillende bloemensoorten en vlinders.

Activiteiten

Fejø is sowieso bijzonder geschikt voor allerlei activiteiten in de open lucht, zoals wandelen, fietsen en paardrijden door de mooie natuur. Je kunt hier zowel fietsen en ijslandse pony's huren. Visliefhebbers kunnen uitstekend vissen langs de kust van Fejø.

Bezienswaardigheden

De kunstenaarsateliers op Fejø, zoals Fejø Lysfabrik en Fejø Keramik, zijn zeker een bezoekje waard. Aan de zuidkust van Fejø ligt een markante kerk, uit het jaar 1240. De kerk, Økirken, ligt ver van de weg, haast helemaal aan het strand. De oude smederij is gerestaureerd en vandaag de dag kun je hier de gereedschappen van de smid bewonderen. Op het eilandje ligt een lokaal historisch archief en het Ømuseum, eilandmuseum. Dybvig Havn, aan de zuidkant van het eilandje, is een oud maar nog steeds actieve en gezellige haven voor vrijetijdsvissers en jachtboten. Hier vind je diverse eetgelegenheden en er heerst een gezellig sfeertje. Het kleine eilandje Skalø is verbonden met het noordwestelijke deel van Fejø door een dam. Skalø heeft een glooiend natuurlandschap, een kleine haven, 3 boerderijen en 2 huizen. Een kleine natuur parel met een rijk vogelleven.

Dagje uit

De hereboerderij Herregården Pederstrup ligt op Lolland, ca. 14 km van Fejø. Hier ligt het Reventlow-Museet en een groot park uit 1870 met meerdere zeldzame, bijzonder oude, bomen. Maak eens een uitstapje naar Nakskov en geniet van de vele bezienswaardigheden zoals. Danmarks Sukkermuseum met de 130-jarige geschiedenis van het suiker. In Knuthenborg bij Maribo kun je van dichtbij genieten van de neushoorns, giraffen, struisvogels, antilopes, zebra's etc. (27 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fejo

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Fejo Vakantiehuis, Fejo

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   600 m tot water

    
   1 week van EUR 380,-
    
  •  

   Fejo Vakantiehuis, Fejo

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   50 m tot water

    
   1 week van EUR 477,-
    
  •  

   Fejo Vakantiehuis, Fejo

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water

    
   1 week van EUR 378,-
    
  •  

   Fejo Vakantiehuis, Fejo

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water

    
   1 week van EUR 399,-
    
  •  

   Fejo Vakantiehuis, Fejo

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water

    
   1 week van EUR 376,-
    
  •  

   Fejo Vakantiehuis, Fejo

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water

    
   1 week van EUR 340,-