Huur een vakantiehuis in Hesnæs - Boek hier

Vakantiehuizen in Hesnæs, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Het rustige en gezellige vakantiegebied bij Hesnæs wordt omgeven door bossen, stranden, de haven en de zee.

 

Gastenbeoordelingen van Hesnæs

 
 

gasten hebben Hesnæs een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Hesnæs is een idyllisch vissersplaatsje met hele aparte huisjes die volgens oude tradities bekleed zijn met rieten daken ter bescherming tegen de barre oostenwind. In de gezellige jacht- en visserijhaven kun je elke dag vers gevangen vis kopen. In het plaatsje zijn eetgelegenheden beschikbaar, en in de hoofdstad Nykøbing, ca. 12 km van Hesnæs, vinden jullie meerdere inkoopmogelijkheden en goede eetgelegenheden. Hesnæs is bijzonder natuurschoon gelegen met de bossen en de stranden in de directe nabijheid. Het is van Hesnæs niet ver naar de vele interessante bezienswaardigheden van Falster en Lolland.

 

Strande

Bij Hesnæs ligt een heerlijk breed zandstrand dat begint bij de haven van Hesnæs, en zich strekt langs de dam in het zuiden helemaal naar het begin van het bos Bønnet Skov. Het strand is afgeschermd door bomen en is bijzonder geschikt voor kleine kinderen vanwege het ondiepe water. Hier kunnen jullie zwemmen, zonnebaden, wandelen, allerlei strandactiviteiten beoefenen en langs de vloedlijn op jacht gaan barnsteen.

Natuur

De natuur rond Hesnæs bestaat voornamelijk uit mooie kuststrekkingen, bos en landbouwvelden. Het heerlijke Bønnet Skov ligt net ten zuiden van Hesnæs en groeit helemaal tot aan de waterkant. In het bos ligt de 30 meter lang en 12 meter breed hunebed 'Ørnehøj met een grafkamer (jættestue) van 8 meter lang. Op verhoging in het bos ligt traktørstedet Pomlenakke (eetgelegenheid). Het indrukwekkende bos Corselitze beslaat een oppervlakte van ca. 150.000 m2 en ligt op het noordoostelijke deel van Falster, slechts enkele kilometers ten noorden van Hesnæs en Bønnet Skov. In Corselitze kunnen jullie behalve van het mooie beukenbos ook genieten van de andere natuurschone landschappen, historische gedenktekens, het vogelreservaat Bøtø Nor met de twee vogeltorens. Vanaf de torens heb je een goed uitzicht over het rijke vogelleven in dit reservaat, het grote meer, de velden en het rietbos.

Activiteiten

Een bijzonder natuurschoon pad voert jullie te voet of per fiets door het Bønnet Skov. Ook op het strand van Hesnæs kun je heerlijk wandelen. In de zee voor Hesnæs, kun je prima vissen in het bijzonder bij de punten 'Hestehoved' (paardehoofd) en 'Pomlenakke'. Verder kan er gevist worden in de diverse Put & Take visparken of huur een bootje en ga zeevissen. Op Lolland-Falster liggen maar liefst 6 golfbanen, waarvan 4 een internationale standaard hebben. Faster Golf Klub en Golfklubben Storstrømmen liggen in de nabijheid van Hesnæs, beide banen hebben 18-holes. Op de drafbaan in Nykøbing worden er in de zomerperiode draf-, honde- en stockcarraces gehouden (26 km). Verder kun je hier paardrijden, gocarten, bowlen, duiken en op Falster ligt een zwemparadijs dat jullie kunnen bezoeken.

Bezienswaardigheden

Zowel in het Bønnet Skov en het grote bos Corselitze vind je meerdere historische gedenktekens zoals hunebedden. Bij Stubbekøbing Motorcykel- en Radiomuseum kun je een unieke verzameling van oude motorfietsen en zeldzame radio's, luidsprekers, televisie's etc. bekijken (12 km).

Dagje uit

Het middelaldercentret is een openluchtmuseum bij Sundby alwaar een authentiek 13e eeuws milieu opgebouwd is bestaande uit huizen, werkplaatsen, schepen, vaartuigen, en een gigantische katapult (26 km). In Eskilstrup ligt Krokodille Zoo met de grootste verzameling van Europa m.b.t. krokodillensoorten. Verder leven hier schildpadden, leguanen, anaconda¿s etc. (28 km). In het Knuthenborg Safaripark bij Maribo leven de wilde dieren in hun 'natuurlijke' omgeving en kun je ze van dichtbij bekijken. Giraffen en neushoorns aan de ene kant, struisvogels, antilopes en zebra's aan de andere kant (59 km). Bonbonland is een leuk pretpark met ca. 70 leuke attracties voor het hele gezin (65 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Vakantiehuizen in Hesnæs

Zoek vakantiehuis