Huur een vakantiehuis in Kragenæs - Boek hier

Vakantiehuizen in Kragenæs, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Huur een vakantiehuis bij Kragenæs op Lolland

 

Gastenbeoordelingen van Kragenæs

 
 

gasten hebben Kragenæs een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De havenstad Kragenæs ligt in het noorden van Lolland aan de zee Smålandsfarvandet. Vanuit Kragenæs vaart er een veerboot naar de eilandjes Fejø, Skalø en Femø. Ten zuiden van de veerhaven ligt een jachthaven met een gezellige, maritieme sfeer. U bent omringd door een prachtig, heuvelachtig natuurlandschap met grafkamers, grafheuvels en doodijsgaten. Daarnaast bent u niet ver verwijderd van attracties en bezienswaardigheden en de stadjes Nakskov (19 km) en Maribo (24 km). Huur een vakantiehuis bij Kragenæs en geniet van de rust en het leven op het platteland. De fazanten en reeën lopen er in de tuin. Binnen loopafstand vindt u een supermarkt, waar u elke ochtend vers brood kunt halen.

 
De 8 meter hoge stenen beelden van de Dodekalitten bij de kust van Kragenæs Zwemsteiger aan de kust, vlak bij de jachthaven en de vakantiehuizen van Kragenæs Ontdek de sfeer tussen de indrukwekkende stenen figuren van de Dodekalitten in Kragenæs Achter de Dodekalitten in Kragenæs kunt u de grafheuvel Glentehøj bekijken
 

Strande

Bij Kragenæs Strandpark ligt een mooi gebied waar u gebruik kunt maken van een drijvende zwemsteiger en een zwemplateau. Dankzij het ondiepe water en de fijne zandbodem zonder stenen is Kragenæs Strandpark een kindvriendelijke omgeving. U vindt er ook een voet- en beachvolleybalveld, een café, een ijstentje en een supermarkt. Aan de picknicktafels kunt u uw lunchpakket of ijsje opeten. U kunt parkeren bij een groen terrein vlak bij de zwemsteiger.

Natuur

Bij Kragenæs ligt het prachtige natuurgebied Ravnsby Bakker, ook wel de ''Lollandse alpen'' genoemd. Dit heuvelachtige gebied is uniek voor Lolland. Ravnsby Bakker ontstond in de ijstijd, toen grote ijsblokken raakten ingebed in de aarde. Dit verschijnsel wordt doodijs genoemd. Toen het ijs smolt, bleven diepe gaten in de grond achter. Het meest indrukwekkende voorbeeld van een doodijsgat is Møllelungen, een laagte in het landschap van 900 bij 300 meter. De heuvels van Ravnsby Bakker bieden heel veel mooie uitkijkpunten. Ook vindt u er Bavnehøj, met zijn 30 meter boven zeeniveau het hoogste punt van Lolland.
Het mooie bos Torrig Skov ligt aan de zee Smålandshavet, waar u langs het klif kunt lopen en kunt genieten van het mooie uitzicht over de zee. Torrig skov telt maar liefst 24 grafheuvels, waarvan slechts eentje een naam heeft gekregen, namelijk Charlottehøj. Er zijn veel gemarkeerde fietspaden die langs de grafheuvels en grafkamers voeren.

Activiteiten

Bezienswaardigheden

Vlak bij Kragenæs ligt de ca. 5000 jaar oude grafkamer Glentehøj, die in 1826 werd uitgegraven. Het is mogelijk om in de grafkamer te klimmen.
Een pad leidt naar het spectaculaire kunstmonument Dodekalitten, een beeldenpark dat bestaat uit 12 stenen pilaren van 7-8 m hoog met gebeeldhouwde hoofden erop. Dankzij een geluidsinstallatie kun je de stenen monumenten horen ''zingen'', en hun zang versterkt de bijzondere sfeer van het kunstwerk.
Ravnsby Voldsted is een koningsburcht uit ongeveer 1250 en ligt op een 18 m hoge, natuurlijke heuvel aan het water. Ravnsby Voldsted wordt omringd door een slotgracht en weilanden.
Op de Museumsbanen tussen Maribo en Bandholm rijden stoomlocomotieven en personenwagons, en in de zomerperiode kunt u er een tochtje met de trein maken.

Dagje uit

Neem de veerboot naar Fejø of Femø vanuit de haven van Kragenæs. Hier kunt u zwemmen, lunchen of met de fiets het eiland verkennen. 
De 16 gebouwen van het openluchtmuseum Frilandsmuseet vertellen over het leven van het einde van de 17e eeuw tot aan de Eerste Wereldoorlog (22 km).
Het Fuglsang Kunstmuseum bevat een uitgebreide collectie Deense kunstwerken van het einde van de 18e eeuw tot heden, waaronder schilderijen, beelden en kunst op papier (50 km). 
In Knuthenborg Safaripark kunt u meer dan 1200 dieren verdeeld over circa 70 diersoorten van dichtbij bekijken (23 km).
Middelaldercentret is een openluchtmuseum, activiteiten- en experimenteercentrum met aandacht voor de Deense middeleeuwen rond het jaar 1400 (51 km).
Het Museum Lolland-Falster vertelt over de geschiedenis van Lolland-Falster vanaf de oudheid tot nu (48 km). 
In het Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum kunt u tentoonstellingen bekijken over schepen, zeevaart en scheepsbouw, met de nadruk op de plaatselijke omgeving (21 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Vakantiehuizen in Kragenæs

Zoek vakantiehuis