Huur een vakantiehuis in Langø, Lolland - Boek hier

Vakantiehuizen in Langø, Lolland, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Langø op Lolland - grenzend aan het natuurparadijs Nakskov Fjord

 

Gastenbeoordelingen van Langø, Lolland

 
 

14 gasten hebben Langø, Lolland een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Langø op Lolland is een heerlijke reisbestemming aan het Nakskov Fjord. Éen uitstekend recreatiegebied aan het water, waar je heerlijk kunt luieren aan attractieve stranden - met de Blauwe Vlag. Bovendien heeft Nakskov het warmste zwemwater van Denemarken. In en op het fjord is het prima vissen en kun je mooie boottochtjes maken. Aan land kun je - te voet of met de fiets - genieten van de mooie omgeving. De dagelijkse boodschappen doe je binnen een straal van 4 km. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Nakskov (13 km) met goede inkoopmogelijkheden en interessante musea. Verheug jullie op een vakantiegebied met een interessante flora en fauna, leuke dagtripjes, attracties, activiteiten en bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het buureiland Falster, ca. 90 minuten rijden.

 
Gezellige haven met zeilbootjes en plezierjachten bij Langø op West-Lolland Zwemsteiger met uitzicht op de haven van Langø Charmante haven met café, vissersbootjes en plezierjachten bij Langø Het lange dijkpad begint bij het strand- en natuurgebied Albuen, vlak bij Langø
 

Strande

Nakskov Fjord ligt ca. 400 m van de vakantiewoning. Je kunt direct vanaf de vakantiewoning aan het water komen, maar een kort tochtje naar Albuen Strand of Hestehovedet Strand is aan te bevelen. Ca. 4 km van de vakantiewoning kun je dus heerlijk zwemmen en zonnebaden aan het Albuen Strand. Het strand ligt op de landtong 'Albuen Tange' en wordt van 3 zijden door water omgeven, namelijk het Femerenbelt, het Langelandsbelt en het Nakskov Fjord. Het strand is 7 km lang en heeft de Blauwe Vlag. Het strand Hestehovedet Strand in Nakskov, met het warmste zwemwater van Denemarken, is eveneens aan te bevelen. Het strand ligt op loopafstand van het centrum van Nakskov. Ook hier wappert de Blauwe Vlag. Aan dit kindvriendelijke strand - ook geschikt om te windsurfen - vind je een zwemsteiger, kiosk, speelplaats en toiletten.

Natuur

Langø bij Nakskov Fjord heeft een rijk dierenleven en wordt omgeven door een vredig landschap, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Volg bijvoorbeeld de 30 km lange fiets-/wandelroute 'Digesti' (dijkpad) dat van Albuen naar Rødby loopt. Nakskov Fjord, met een oppervlakte van ca. 50 km2, is het fjord van Denemarken met de meeste eilandjes. Het gehele jaar door kun je hier dan ook genieten van vele natuurbelevenissen. Bezoek bijvoorbeeld Enehøje, het grootste eiland in het Nakskov Fjord, of de landtong Albuen met het heerlijke strand. Bij het Nakskov Fjord en de dijken in het zuidelijke deel van Lolland, groeien talrijke plantensoorten, enkele soorten zijn zelfs zeer zeldzaam. Het gebied bij Næsby Strand (7 km) is - vanwege het afwisselende landschap met stranden, bossen, weilanden en meertjes - een aantrekkelijk wandelgebied. Næsby Strand is doch in het bijzonder bekend als rustplaats voor de vele trekvogels in het westelijke deel van Lolland.

Activiteiten

Vissen kun je in het Nakskov Fjord en het vismeer ‘'oby Put & Take' (21 km), maar zeevissen behoort ook tot de mogelijkheden. Een boottochtje - zonder vishengel - aan boord va de postboot, die post vaart van Nakskov naar de diverse eilandjes in het Nakskov Fjord, is ook aan te bevelen. Is het meer een dagje voor indoor activiteiten, ga dan bowlen in 'Es Bowl Bowlingcenter' in Nakskov. Hier kun je ook biljarten of je uitleven in de speelautomatenhal. Of maak een dagtripje naar Maribo en rij met de oudste museumtrein van Denemarken over het 8 km lange traject van Maribo naar Bandholm. Het spoortraject loopt door een mooi bosgebied. Golfliefhebbers kunnen terecht op één van de twee golfbanen in het gebied rond Langø: Vestlollands Golfklub (21 km) en Golfklubben Maribo Sø (50 km).

Bezienswaardigheden

Slechts 6 km van de vakantiewoning ligt de interessante tuin 'Peter Hansens Have', met planten uit de gehele wereld. Volg de kronkelige paadjes en vind al dat waar je als planteliefhebber van droomt. Nakskov (13 km) is een historisch plaatsje met gezellige straatjes, leuke winkels en een zee aan activiteiten en attracties. Bijvoorbeeld het Danmarks Sukkermuseum, de oude smederij 'Den Gamle Smedje' en Nakskov Skibs- & Søfartsmuseum met allerlei scheepmodellen, klederdrachten, gereedschap, instrumenten, curiosa en foto’s.

Dagje uit

Knuthenborg, het grootste safaripark van Noord-Europa moet je echt niet overslaan. Rij in je eigen auto dicht langs de apen, tijgers, giraffen en neushoorns (41 km). Bij Maribo - in een mooie omgeving en niet ver van het meer Maribo Søndersø - ligt het openluchtmuseum Frilandsmuseet met oude huizen, boerderij, molen, smederij en oude school. De gebouwen en de inrichting geven een goede indruk van de Lolland-Falsterse boerencultuur en bouwtradities rond het jaar 1800 (47 km). Krokodille Zoo in Eskilstrup is ook een interessante, spannende belevenis. Hier kun je maar liefst 19 krokodilsoorten - van de 23 soorten die er nog voorkomen ter wereld - bezichtigen, van de kleine, 1,5 m lange, dwergkaaiman tot de gigantisch grote nijlkrokodil. Kijk toe terwijl de verzorgers de krokodillen voederen (76 km). In Golf & Fun Park in Væggerløse kun je AdventureGolf spelen (een soort midgetgolf), FootballGolf of FrisbeeGolf (87 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Langø, Lolland

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Langø, Lolland Vakantiehuis, Langø, Lolland

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 1   •   250 m tot water

    
   1 week van EUR 639,-
    
  •  

   Langø, Lolland Vakantiehuis op het platteland, Langø, Lolland

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water

    
   1 week van EUR 340,-
    
  •  

   Langø, Lolland Vakantiehuis, Langø, Lolland

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water

    
   1 week van EUR 213,-
    
  •  

   Langø, Lolland Vakantieappartement op het platteland, Langø, Lolland

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water

    
   1 week van EUR 309,-