Huur een vakantiehuis in Nordlunde - Boek hier

Vakantiehuizen in Nordlunde, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Rust en idyl op het platteland, net achter Nakskov op Lolland - nabij herenboerderijen en golfbanen.

 

Gastenbeoordelingen van Nordlunde

 
 

2 gasten hebben Nordlunde een gemiddelde beoordeling van 5,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Nordlunde is een klein dorpje, bestaande uit enkele huizen, wat boerderijen en een 12e eeuwse kerk zonder toren. Het dorpje ligt ca. 8 km buiten Nakskov, in een rustige landelijke omgeving. Hier vinden jullie rust, maar ben je toch niet ver van bijvoorbeeld de golfbanen, diverse bezienswaardigheden, stranden en grotere steden. In Horslunde (5 km) zijn goede inkoopmogelijkheden, en in Nakskov (8 km) vind je bovendien goede eetgegelegenheden en diverse interessante bezienswaardigheden.

 

Strande

Nordlunde heeft geen strand, maar in de nabije omgeving zijn er meerdere stranden te vinden. Het Ravnsholt Strand (ca. 10 km noordwaarts) is een prettig en kindvriendelijk strand, met rustig water dat slechts langzaam dieper wordt. De kleine duinen zijn begroeid met duingras. In deze natuurschone omgeving, kunnen jullie dus heerlijk zwemmen en zonnebaden. Ook kun je zwemmen aan het strand, Kragenæs Strand. Hiervandaan varen de veerboten naar Fejø en Femø. Kragenæs Strand heeft een goed strand en een zwemsteiger (ca. 11 km noordoostwaarts). Onsevig Strand (14 km naar het noordwesten), heeft eveneens een prima strand waar je kunt zwemmen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten kunt beoefenen.

Natuur

Nordlunde is gelegen in een groene en recreatieve omgeving met landbouwakkers, weilanden etc. Hier in de omgeving zijn er meerdere kleine bossen. In Nybølle ligt het bos Nybølle Lunder met ca. 40 eeuwenoude grafheuvels (7 km). Aan de kust, naar het noorden toe, ligt het Smålandsvaarwater, met het europese vogelbeschermgebied Ramsar. Naast de vele vogels kun je hier ook marsvin observeren, een kleine dolfijnsoort (10 km).

Activiteiten

Golfers kunnen de nabijgelegen 18-holes golfbaan van Vestlollands Golfklub in Halsted eens uitproberen (4 km). Visliefhebbers kunnen o.a. terecht bij het Lyngmose Put & Take vismeer in Birket (10 km), aan de kust of op zee - evt. aan boord van één van de viskotters die uitvaren vanuit Nakskov Havn. Ook kunnen jullie vanuit Kragenæs Havn een vaartochtje maken naar de eilandjes Fejø en Femø. Zin in een partijtje bowlen, dan kan dit in het Bowlingcenter van Nakskov.

Bezienswaardigheden

In de mooie herenboerderij Pederstrup is het kunstmuseum Reventlow-Museet gevestigd. Het museum heeft zowel vaste als wisselende tentoonstellingen, alsmede een park uit 1870 met vele, bijzonder oude en zeldzame, bomen (3 km) In het historische stadje Nakskov zijn diverse bezienswaardigheden, o.a. het Danmarks Sukkermuseum, welke de suikergeschiedenis van de afgelopen 130 jaar nader belicht, en de botanische tuin Købelevhaven. Maak een tochtje naar Fejø - het grootste eiland in het Smålandvaarwater. Fejø biedt puur plattelandsidyl, kraampjes langs de weg, fruitplantages, een mooie kerk, keramiekateliers, kaarsenfabriekjes, eetgelegenheden, frisse zeelucht, kleine strandjes, rust en een prachtige natuur. De veerboot vertrekt vanuit Kragenæs (11 km).

Dagje uit

Breng ook een bezoekje aan de mooie, oude handelsstad Maribo. Geniet van de gezellige sfeer, de muziek, de marktdagen, leuke winkeltjes, sightseeing en diverse eetgelegenheden (24 km). Het openluchtmuseum, Frilandsmuseet in Maribo ligt aan het meer Maribo Sø. Het museum bestaat uit enkele huizen, een boerderij, een oude molen en een school. Hier krijg je een goede indruk van de bouwtradities en het boerenleven rond het jaar 1800. In Knuthenborg Safaripark bij Maribo leven de wilde dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Je kunt hier met je eigen auto of de bus door het park rijden, aan de ene kant zie je de giraffen en neushoorns, en aan de andere kant de struisvogels, zebra's, antilope's etc. (25 km). Het Middelaldercentret is een openluchtmuseum nabij Sundby. Hier is een authentiek 13e eeuws milieu opgebouwd met huizen, werkplaatsen, schepen, voertuigen en een werpmachine (48 km). In Nykøbing Falster Zoo leven ca. 500 dieren bestaande uit 94 diersoorten (50 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Vakantiehuizen in Nordlunde

Zoek vakantiehuis