Huur een vakantiehuis in Raabylille Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Raabylille Strand, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Gezellig, groen vakantiepark met natuurstrand aan de zuidkust van Møn.

 

Gastenbeoordelingen van Raabylille Strand

 
 

8 gasten hebben Raabylille Strand een gemiddelde beoordeling van 4,38 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Råbylille Strand is een gezinsvriendelijk en gezellig vakantiepark aan de zuidkust van het eiland Møn, op slechts 9 km van het middeleeuwse Stege - het grootste stadje van Møn, en 13 km van de spectaculaire krijtrotsen van Møns Klint. De omgeving is groen met een rijke vegetatie die helemaal doorloopt tot aan het mooie natuurstrand, dat voorzien is van golfbrekers. Hier kunt u tot rust komen, genieten van de natuur, zwemmen en vissen vanaf het strand of uitstapjes maken naar nabijgelegen dorpen en bezienswaardigheden. Møn is door bruggen verbonden met zowel Seeland als Falster, en is daarom gemakkelijk bereikbaar. Bovendien is het maar ongeveer een uur rijden naar de veerboten naar Duitsland en Zweden.

 

Strande

Bij Råbylille vindt u kleine, mooie zandstrandjes en gedeeltes met stenen. Het zandstrand heeft ondiep water en is zeer geschikt voor waterpret, strandactiviteiten, ontspanning en kustvissen. Op meerdere plekken langs het strand kunt u vanaf een bankje genieten van de zonsondergang. Møn heeft verschillende mooie en schone stranden. Bezoek bijvoorbeeld ook Ulvshale Strand, 7 km ten noorden van Stege, dat tot een van de beste badstranden van Europa is uitgeroepen. Het strand is breed en heeft wit zand, ondiep water en duinen. Veel van de stranden van Møn bieden uitstekende omstandigheden voor zeilers en windsurfers.

Natuur

Dit gebied op Møn is heel groen en de weelderige vegetatie strekt zich helemaal uit tot aan het strand. De beroemde Møns Klint met zijn 128 meter hoge krijtrotsen is een van de meest bekende en bezochte natuurgebieden van Denemarken. De indrukwekkende, witte rotsen steken recht uit de zee omhoog en bieden een fantastische aanblik vanaf het strand en vanaf het pad langs de rotsen. Bij Møns Klint groeit het oude beukenbos Klinteskoven - helemaal tot aan de rand van de steile helling. Hier ziet u fraaie orchideeën, die nergens anders in Denemarken groeien (13 km). Bij Ulvshale ligt ook een mooi natuurgebied met bos, heide, strandweides, vogelreservaten en een heerlijk, kindvriendelijk badstrand (17 km). Het eiland Nyord bij Ulvshale is een belangrijke broed- en rustplaats voor watervogels.

Activiteiten

Sportvissers kunnen hun hart ophalen langs de gevarieerde kust van Møn. Bij Råbylille Strand is het water ondiep en zit de vis vaak dicht bij land. U kunt ook zeevissen vanuit de Klintholm Haven (11 km naar het oosten) of een Put & Take-vismeer bezoeken. Golfers kunnen hun geluk beproeven op de open en glooiende 18-holes par 72-baan van de Møn Golfclub, die fraai gelegen is bij Stege Nor. Windsurfers en zeilers profiteren van de stevige wind in de baai Stege Bugt. Dankzij het overzichtelijke formaat is het eiland ideaal voor fiets-, wandel- en paardrijtochten.

Bezienswaardigheden

Møn kent vele kunstenaars en ambachtslui, en overal op het eiland kunt u hun ateliers en exposities bezoeken. Er zijn ook vele prehistorische graven, zoals hunebedden, stenen grafkamers en grafheuvels uit de bronstijd. Het middeleeuwse Stege is een sfeervol en historisch stadje. Bekijk de oude koopmanshuizen, de straatjes, de pleintjes en de stadswallen, die dateren uit de middeleeuwen. Ook kunt u er musea bezoeken, zoals Møns Museum Empiregården en Stege Borg (9 km).

Dagje uit

De nabijgelegen Klintholm Haven is een sfeervolle vissershaven met rokerij en visrestaurant, en van hieruit kunt u een boottocht maken naar Møns Klint (11 km). Bij Møns Klint bevindt zich het activiteitencentrum GeoCenter Møns Klint. Hier kunt u interactieve tentoonstellingen en films zien of deelnemen aan een natuurexpeditie. Probeer ook het 267 meter lange houten pad, dat naar verschillende uitkijkpunten leidt (13 km). Of bezoek het idyllische lustslot Liselund, het enige kasteel van Denemarken met een rieten dak. Het kasteel is omgeven door een romantisch park en ligt vlak bij Møns Klint (13 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Raabylille Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Raabylille Strand Vakantiehuis op het platteland, Raabylille Strand

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   600 m tot water
   Reg. nr.: 85-1004

    
   1 week van EUR 308,-
    
  •  

   Raabylille Strand Vakantiehuis, Raabylille Strand

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 14   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: no   •   600 m tot water
   Reg. nr.: 85-1012

    
   1 week van EUR 1116,-