Huur een vakantiehuis in Rodby - Boek hier

Vakantiehuizen in Rodby, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Rødby en Rødbyhavn liggen in een rustige omgeving aan de zuidkust van Lolland. De streek biedt een prachtige natuur, een badstrand en allerlei activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 

Gastenbeoordelingen van Rodby

 
 

gasten hebben Rodby een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Rødby ligt 5 km landinwaarts achter het haven- en veerbootstadje Rødbyhavn, waar de veerboten naar Femern en Puttgarden vertrekken. Rødbyhavn beschikt ook over een gezellige jachthaven, een heerlijk strand en allerlei winkels en restaurants. Hier bevindt u zich bijna op loopafstand van het vakantiepark Lalandia, met heel veel activiteiten voor jong en oud. Vanuit Rødbyhavn kunt u te voet, te paard of op een fiets de 20 km lange Jernbanesti volgen, een spoorwegpad dat leidt naar Maribo. In het kleine stadje Rødby vindt u verschillende oude koopmanshuizen, een kerk uit de middeleeuwen, winkels, eetgelegenheden en een barnsteenslijperij. Dit rustige vakantiegebied is ideaal als u wilt fietsen, vissen, zwemmen, golfen of op een andere manier samen iets actiefs wilt ondernemen.

 

Strande

Bij Rødbyhavn kunt u terecht op een mooi, kindvriendelijk zandstrand met duinen en goed zwemwater. Vanaf het strand ziet u de veerhaven en kunt u de grote veerboten volgen terwijl ze van of naar het stadje varen. Bij Kramnitse, 10 km naar het westen, vindt u een ander mooi badstrand, met een zwemsteiger en uitstekende toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens.

Natuur

Het landschap rond Rødby en Rødbyhavn is vlak en wordt gekenmerkt door velden, stranden, duinen en weilanden. In het gebied zijn prachtige wandel- en fietspaden aangelegd, zowel in het binnenland als langs de kust. Het 40 km lange pad Digesti leidt van Rødbyhavn naar Albuen langs de Femeren Belt, en het 20 km lange spoorwegpad Jernbanesti verbindt Rødby Havn met Maribo. Het natuurpark Maribosøerne biedt prachtige landschappen, vier meren en een rijke vogelfauna. U kunt er wandelen of een boottocht op de meren maken.

Activiteiten

In Rødby kunt u bowlen, gokarten, wandelen, fietsen en paardrijden. Het vakantiepark Lalandia biedt vele activiteiten voor het hele gezin. Ontdek bijvoorbeeld het grote, tropische zwemparadijs Aquadome, met de wildwaterbanen, bubbelbaden en het golfslagbad. U kunt ook een gezellig boottochtje maken op de meren bij Maribo of een tochtje met de museumtrein van Maribo naar Bandholm. Golfers kunnen op Lolland terecht bij een van de uitstekende golfbanen van de Golfclub Maribo Sø bij Maribo of de Vestlollands Golfclub bij Nakskov. Lolland is ook de ideale vakantiebestemming voor sportvissers, omdat er gevist kan worden vanaf de kust of vanaf een kotter op zee. U kunt vissen vanaf verschillende stranden en in de veerhaven van Rødby, en het gebied is bijzonder rijk aan platvis en kabeljauw. Ook kunt u uw geluk beproeven in een van de Put & Take-vismeren in de omgeving.

Bezienswaardigheden

In het museum de Poolse Kazerne in Tågerup krijgt u een indruk van het leven en werken van de Poolse arbeiders, die naar Denemarken kwamen om in de suikerbietenproductie te werken (5 km). Bezoek ook het dorpje Kramnitse, dat 11 km naar het westen ligt. Dit dorpje heeft een klein, idyllisch haventje, waar u direct bij de boten versgevangen vis kunt kopen. Vlak bij Maribo ligt het gele landhuis Engestofte Gods en het fraaie, witte landhuis Søholt Gods, waar u een prachtige baroktuin kunt bewonderen.

Dagje uit

Het mooie en gezellige provinciestadje Maribo biedt marktdagen, interessante winkels, musea, galerieën en verschillende eetgelegenheden (14 km). In het Knuthenborg Safaripark bij Maribo kunt u genieten van de aanblik van de wilde dieren in een natuurlijk omgeving. Kijk hoe de giraffen, neushoorns, zebra’s en tijgers vlak langs uw auto lopen. Het openluchtmuseum bij Maribo Sø bestaat uit huizen, een boerderij, een standerdmolen en een school, en biedt u een kijkje in het leven op het platteland in de 19e eeuw. Maak een tochtje met de museumtrein Maribo-Bandholm, die voortgetrokken wordt door de oudste, nog werkende stoomlocomotief van Denemarken. Bezoek het interessante Fuglsang Kunstmuseum bij Toreby, waar u voorstellingen en wisselende tentoonstellingen kunt zien (38 km). Geniet van de mooie tuinen en de dieren in de Guldborgsund Zoo en de Botanische Tuin in Nykøbing F. (45 km). Ontdek de krokodillen uit de hele wereld in de Krokodille Zoo bij Eskildstrup op Falster (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Vakantiehuizen in Rodby

Zoek vakantiehuis