Huur een vakantiehuis in Sakskobbing - Boek hier

Vakantiehuizen in Sakskobbing, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Het gezellige provinciestadje Sakskøbing is omgeven door een prachtige natuur en vele bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Sakskobbing

 
 

7 gasten hebben Sakskobbing een gemiddelde beoordeling van 3,71 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Sakskøbing dateert uit de 13e eeuw en ligt aan het begin van de smalle Sakskøbing Fjord in het noordoosten van het eiland Lolland. Hier kunt u genieten van een gezellige stadssfeer met vele winkels en restaurants. Het symbool van de stad is de lachende, 33 meter hoge watertoren Saxine. In de gezellige haven van Sakskøbing ligt een aantal designwoonboten, en op 10 minuten loopafstand ligt de aantrekkelijke jachthaven, omgeven door fjordenweides, loofbossen en velden. Vanuit de haven kunt u genieten van de prachtige zonsondergang boven het landschap. Vlak bij het stadje ligt het vredige bos Holmeskov Dyrehave, waar u verschillende wandelroutes kunt volgen.

 

Strande

Sakskøbing heeft geen eigen badstrand, maar er zijn mooie en kindvriendelijke stranden 7 km naar het noorden bij Tårs Vig of 18 km naar het zuiden bij Nysted. 18 km naar het noordwesten ligt Bandholm, waar u kunt zonnebaden op een kunstmatig aangelegd strand. Als u liever een mooi zandstrand met duinen wilt, kunt u terecht in Marielyst op het eiland Falster, op 37 km van Sakskøbing. Hier vindt u het langste strand van Denemarken met schoon en kindvriendelijk zeewater.

Natuur

Sakskøbing is omgeven door een fjord en een prachtige, ongerepte natuur met bossen, velden en veel groen. Vlak achter Sakskøbing ligt het bos Holmeskov Dyrehave, waar u heerlijk kunt wandelen in een mooie, rustige natuuromgeving. Bij de monding van de Sakskøbing Fjord ligt een ingepolderd natuurreservaat, waar u onder andere waadvogels, eendvogels, ganzen en zwanen kunt bekijken vanuit een vogeltoren (4 km). Het natuurpark Maribosøerne is een prachtig, groot natuurgebied met meren, weelderige bossen en een rijke fauna. Hier kunt u door het mooie landschap wandelen en interessante planten, dieren en vogels bekijken, of een boottocht maken op een van de vier meren (12 km). Ontdek ook de nabijgelegen zee Smålandsfarvandet, met interessante eilanden als onder meer Askø, Lillø, Fejø en Femø. Bij Nysted ligt het Nysted Nor Vildtreservat, met bossen, weides en moerasvegetatie. Dit gebied maakt deel uit van een EU-vogelreservaat (18 km).

Activiteiten

Elk jaar in september wordt in Sakskøbing een gezellig fruitfestival georganiseerd voor het hele gezin. Golfers kunnen terecht op verschillende banen van internationaal niveau op Lolland en Falster. Bezoek bijvoorbeeld de Golfklubben Maribo Sø, die gelegen is in een prachtig natuurgebied op slechts een paar kilometer van Sakskøbing. Maak een tochtje met een van de mooie, oude stoomlocomotieven op de museumbaan tussen Maribo en Bandholm. De treinen rijden tijdens de schoolvakanties en tot aan de kerst (10 km van Sakskøbing).

Bezienswaardigheden

In en rond Sakskøbing kunt u vele galerieën met lokale kunst bezoeken. 3 km buiten Sakskøbing ligt het landgoed Krenkerup Gods. Dit landgoed heeft zijn eigen brouwerij, waar bier gebrouwen wordt van het graan dat rond het landgoed groeit. De brouwerij heeft een bezoekerscentrum en u kunt er een rondleiding krijgen. Geniet van de sfeer, muziek, markten, leuke winkels, sightseeing en eetgelegenheden in het mooie, oude provinciestadje Maribo (10 km). Het openluchtmuseum bij Maribo Sø bestaat uit huizen, een boerderij, een standerdmolen en een school. Hier krijgt u een goede indruk van de boerencultuur en bouwstijl op Lolland van rond het jaar 1800.

Dagje uit

In het Fuglsang Kunstmuseum in Toreby kunt u wisselende exposities van internationale kunstenaars zien. U vindt er ook een café en een museumwinkel (11 km). In het Knuthenborg Safaripark bij Maribo kunt u tussen de wilde dieren rijden. Bekijk bijvoorbeeld de giraffen, neushoorns, struisvogels, zebra’s en tijgers van dichtbij (12 km). Het Middelaldercentret bij Sundby is een openluchtmuseum waar een authentiek dorp uit de 14e eeuw is nagebouwd, met huizen, werkplaatsen, schepen, vaartuigen en een katapult (15 km). In Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kunt u ongeveer honderd verschillende dieren bekijken (17 km). In de Krokodille Zoo in Eskildstrup op Falster kunt u kennismaken met allerlei soorten krokodillen, alligators en gavialen. Daarnaast vindt u er slangen, schildpadden en andere interessante dieren (19 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Vakantiehuizen in Sakskobbing

Zoek vakantiehuis