Huur een vakantiehuis in Sortso Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Sortso Strand, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Sortsø Strand is gelegen in een natuurschone omgeving bij het mooie Grønsund op Noord-Falster.

 

Gastenbeoordelingen van Sortso Strand

 
 

15 gasten hebben Sortso Strand een gemiddelde beoordeling van 3,80 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
David, BLADEL bezocht het gebiet van
 
01-08-2020 aan 15-08-2020

Een tripje naar Kopenhagen is ondanks de afstand (circa 1 uur en kwartier rijden) de moeite waard. Het openlucht museum op het eiland zelf had ook Corona-beperkingen, maar was desondanks ook zeker de moeite. Erg professioneel opgezet. Verder hebben wij veel gewandeld en ge-geocached.


 

Omgeving

Het vakantiegebied bij Sortsø Strand is een rustig en gezellig vakantieplekje. Sortsø heeft een eigen kleine, charmerende haven, Sortsø Fritidshavn. Vanaf de kust bij Sortsø Strand heb je uitzicht naar het eilandje Bogø. De bossen en kusten aan het Grønsund staan garant voor heerlijke natuur belevenissen, veel zwemplezier en goede mogelijkheden voor het maken van diverse uitstapjes. Het is ongeveer 6 km naar het handelsstadje Stubbekøbing, met de gezellige jachthaven, mooie groene gebieden en goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

 

Strande

Bij Sortsø Strand kun je zwemmen vanaf de zwemsteiger. Ca. 8 km naar het oosten ligt Ore Strand, een heerlijk strand met fijn zand. Een ideaal plekje om te zwemmen, te zonnebaden, te wandelen of allerlei strandactiviteiten te beoefenen.

Natuur

Sortsø Strand wordt, op het land, omgeven door een prachtig natuurgebied en te water door het Sortsø Nor. In het bos, Sortsø Fredskov kunnen jullie een langdysse zien (oudheidkundig graf). Barup Sø is een vogelreservaat, in een lang dal, ongeveer 3 km ten zuiden van Sortsø. Vanaf de vogeltoren heb je uitzicht naar de vogels in de rietsuikerbossen en op het meer. Het indrukwekkende bos, Corselitze-Skove dekt een gebied van ca. 16000 m2 op het noordoostelijke deel van Falster. Naast een mooi beukenbos en andere natuurschone landschappen vindt je hier ook diverse oudheidkundige bezienswaardigheden. Aan de zuidelijke kust van Falster ligt het Bøtøskoven, een naaldbos dat in het noorden grenst aan Bøtø Nor en in het zuiden aan Gedesby. Het bos is, het gehele jaar door, bijzonder geschikt voor het maken van wandeltochtjes. Het vogelreservaat Bøtø Nor heeft 2 vogeltorens met een goed uitzicht over het grote meer met de vele vogels, de velden, de rietbossen en de groene weilanden.

Activiteiten

In dit gebied kun je uitstekend vissen, langs de Grønsundkust, bij de brug van Fritidshavn, in de beek Sortsø Å, alsmede in de Put & Take vismeren. Wil je op eigen houtje gaan vissen, dan kun je in Stubbekøbing boten huren. Op Lolland-Falster zijn meerdere golfbanen met een hoge standaard. de Golfbanen ved Virket, Faster Golf Klub en Golfklubben Storstrømmen zijn de dichtstbijzijnde banen. Langs de vele wandel- en of fietspaden in bijvoorbeeld de bossen, wachten er heerlijke natuur belevenissen op jullie.

Bezienswaardigheden

Bezoek het oude koopmansstadje Stubbekøbing. Geniet van het levendige sfeertje in de jachthaven, waar ook de veerboot naar Bogø vertrekt. Hier vinden jullie oude pleintjes, enkele musea, leuke winkeltjes en diverse eetgelegenheden (6 km). Bij het Stubbekøbing Motorcykler- og Radiomuseum staan oude motorfietsen, zeldzame radio''s, luidsprekers en televisies. In het grote Corselitze-bos aan de noordoostkust van Falster liggen meerdere oudheidkundige bezienswaardigheden zoals jættestuer en dysser (hunenbedden en vikingraven). Krokodille Zoo in Eskilstrup is de grootste verzamling van verschillende krokodillensoorten. Verder zie je hier schildpadden, leguanen en anaconda''s (14 km). In Eskildstrup ligt ook het Traktormuseet, met tractoren en motors uit vroegere tijden.

Dagje uit

In Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kun je wel 500 dieren van ongeveer 94 verschillende dierensoorten bewonderen (22 km). In Sundby ligt het Middelaldercenter, een openluchtmuseum met een authentisch 13e eeuws milieu met huisjes, werkplaatsen, schepen en voertuigen (25 km). In Knuthenborg Safaripark, nabij Maribo, kun je vanuit je auto of een bus, de tijgers, giraffen, neushoorns, zebra''s, struisvogels en antilopes van heel dichtbij bezichtigen (44 km). Møns Klint is een van de meest spectaculaire plekjes van Denemarken. De indrukwekkende, steil van uit zee verrijzende, witte krijstrotsen zijn echt prachtig (47 km). In Holme-Olstrup ligt het waanzinnig leuke pretpark Bonbonland met ca. 70 attracties en activiteiten voor zowel jong als oud (58 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sortso Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Sortso Strand Vakantiehuis, Sortso Strand

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 83-1006

    
   1 week van EUR 439,-
    
  •  

   Sortso Strand Vakantiehuis, Sortso Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   120 m tot water
   Reg. nr.: 83-0031

    
   1 week van EUR 369,-
    
  •  

   Sortso Strand Vakantiehuis, Sortso Strand

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 83-1017

    
   1 week van EUR 416,-