Huur een vakantiehuis in Stege - Boek hier

Vakantiehuizen in Stege, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Stege på Møn is een familievriendelijk vakantiegebied ideaal voor vis- en natuurliefhebbers.

 

Gastenbeoordelingen van Stege

 
 

8 gasten hebben Stege een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het middeleeuwse stadje Stege is de grootste plaats op het mooie eiland Møn, maar nog steeds overzichtelijk, gezellig en zeer historisch. De 1000 jarige geschiedenis zie je terug in de oude koopmanshuizen, de straatjes en pleintjes. De stadswallen stammen uit de middeleeuwen en zijn de oudste en best bewaard gebleven vestingwallen van Denemarken. Stege is een uitstekend vakantiedoel voor allerlei watersportactiviteiten zoals zeilen, windsurfen en sportvissen. Stege heeft goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden. Møn is verbonden met Sjælland en Falster via bruggen, en de veerdiensten naar Duitsland en Zweden liggen slechts op een afstand van een uurtje rijden.

 

Strande

Het strand van Stege Bugt is een kindvriendelijk strand met ondiep water. Het strand is ook uitermate geschikt voor windsurfers en zeilers. Møn heeft bijzonder schone stranden, o.a. Ulvshale Strand, 7 km ten noorden van Stege, ooit uitgeroepen tot een van de beste stranden van Europa. Het strand is breed, heeft wit zand, ondiep water en duinen. Vaak staan er aan de waterlijn, ondiepe plassen waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen. Ook rolstoelgebruikers kunnen goed van dit strand gebruik maken.

Natuur

De unieke natuur van het eilandje trekt vele natuurliefhebbers die echt willen genieten van de rust, de mooie stranden, de vele vogelgebieden, de heerlijke bossen en de grootse uitzichten. Het bos, Ulvshale Skov, ligt ten noorden van Stege en heeft vele wandelpaden waar je dus heerlijk kunt wandelen. Ten zuiden van Ulvshale Skoven ligt een groot heidegebied met heide en vele jeneverbesstruiken. Hier kun je zowel in het voor- als het naseizoen vele vogelsoorten observeren. Tussen Stege en Ulvshale ligt Hegnede Bugt met de grote rietsuikerbossen. Het eiland Nyord ligt haast in het verlengde van het schiereiland Ulvshale. Het landschap op Nyord bestaat uit strandweilanden en rietsuikermoerassen. Het gebied is een belangrijke rust- en broedplaats voor watervogels.

Activiteiten

Visliefhebbers hebben goede vismogelijkheden langs de gevarieerde en speciale kusten die Møn omgeven. Zeevissen kun je aan boord van het schip Discovery, dat uitvaart vanuit Klintholm Havn (16 km). Windsurfers en zeilers vinden prima windcondities in de bocht, Stege Bugt. Vanwege de overzichtelijke grootte van het eilandje kun je hier prima wandelen, fietsen en paardrijden. Golfliefhebbers kunnen terecht op de open en lichtglooiende 18 holes golfbaan van Møn Golfklub, gelegen aan het Stege Nor.

Bezienswaardigheden

Bezoek het Møns Museum in het mooie oude koopmanshuis in Stege. Hier vind je een tentoonstelling over de middeleeuwse burcht, Stege Borg. Vele kunstenaars, zoals schilders, pottenbakkers, goudsmeden, barnsteenslijpers, kaarsenmakers etc, hebben zich op Møn gevestigd en je ziet dan ook overal hun ateliers. Loop gerust eens binnen en zie hoe de kunstenaars werken. Op Møn liggen vele oudheidkundige graven in de vorm van stendysser, jættestuer (hunenbedden) en grafheuvels uit de bronstijd. De kerk, Fanefjord Kirke uit 1250, heeft vele kalkschilderijen uit de 13e-14e eeuw, gemaakt door de beroemde Elmelunde-meester. In de nabijgelegen kerken van Elmelunde en Keldby kunnen jullie nog meer van deze prachtige muurschilderingen zien (9 km).

Dagje uit

Liselund Slot, iets ten noorden van Møns Klint, is het enigste slot ter wereld met een rieten dak. Het slot ligt in een mooi, romantisch park en fungeert vandaag de dag als museum (16 km). Møns Klint, met de hoge steile krijtrotsen en het oude beukenbos is een van de meest bekende en drukst bezochte natuurgebieden van Denemarken. De witte krijtrotsen die steil vanuit de zee verrijzen, zijn bijzonder indrukwekkend (20 km). In Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kun je ca. 600 dieren (van ca. 94 verschillende soorten) bezichtigen (52 km). Het Middelaldercentret bij Sundby is een openluchtmuseum met een authentisch 13e eeuws milieu met huisjes, werkplaatsen, schepen, voertuigen etc. (55 km). In Holme-Olstrup ligt het waanzinnig leuke pretpark Bonbonland met 70 attracties en allerlei activiteiten voor zowel jong als oud. Een leuk uitstapje voor de hele familie (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

3 Vakantiehuizen in Stege

Zoek vakantiehuis
 
  •  Categorie

   ?

    

   Stege Vakantiehuis, Stege

   Reg. nr.: 85-1009

   5000 m tot water

   Slaapplaatsen: 4

   Slaapkamers: 2

  •  Categorie

   ?

    

   Stege Vakantiehuis, Stege

   Reg. nr.: 85-1005

   1520 m tot water

   Slaapplaatsen: 5

   Slaapkamers: 2

  •  Categorie

   ?

    

   Stege Vakantiehuis, Stege

   Reg. nr.: 85-1000

   200 m tot water

   Slaapplaatsen: 4

   Slaapkamers: 3