Huur een vakantiehuis in Ydo - Boek hier

Vakantiehuizen in Ydo, Lolland, Falster en Mön, Denemarken van verhuring

Bij Ydø, ten zuiden van Nakskov, liggen enkele van de meest unieke landschappen van Denemarken.

 

Gastenbeoordelingen van Ydo

 
 

gasten hebben Ydo een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Ydø ligt bij het Nakskov Fjord en de ca. 7 km lange smalle landtong Albuen, het westelijkste punt van Lolland. De vaarwateren Femerbælt, Langelandsbælt en Nakskov Fjord grenzen aan dit recreatieve gebied, dat omgeven wordt door een 60 km lange dijk met een fietspad van Ydø naar Rødby. Aan de ene kant van Albuen ligt een zandstrand en aan de andere kant ligt laag stilstaand water met een rijk vogelleven. Vanaf Nakskov kun je wandelen naar de punt van de landtong, of de tourboot nemen. Op de punt staat een vuurtoren, enkele visserhuisjes een klein museum/natuurcenter en tafels en banken, alsmede een windmolenpark met 24 molens. Ydø is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en iedereen die graag wil ontspannen in een rustige ongerepte en gezellige omgeving. De dagelijkse boodschappen kun je in Ydø doen. Nakskov heeft goede inkoopmogelijkheden en div. bezienswaardigheden (13 km).

 

Strande

Aan de westzijde van Albuen ligt een heerlijk kilometersland zandstrand met lage duinen, en kindvriendelijk zwemwater. Achter het strand liggen de afgeschermde strandweilanden waar de schapen en koeien grazen. Dit mooie strand heeft de europese blauwe vlag.

Natuur

De ca. 7 km lange landtong Albuen, welke vanaf Ydø uitsteekt in het Langelandsbælt en Nakskov Fjord beschut tegen de zee, is een heerlijk natuurgebied met een rijke flora en fauna, heerlijke stranden, weilanden, venen, meren en wandelpaden. Op het smalste stuk is de landtong slechts 25 meter breed. Hier kun je zien hoe de golven van het Langelandsbælt aan de ene kant van de landtong opslaan, en aan de andere kant ligt het rustige water van Nakskov Fjord. Het vlakke landschap achter Ydø bestaat uit velden, weilanden en bos. Hier in de omgeving liggen meerdere natuurschone wandel- en fietspaden nabij de zee, o.a. de 40 km lange 'Digesti' (Dijkpad) dat van Ydø, langs het Femererbælt, naar Rødby Haven loopt.

Activiteiten

Vanwege het veelzijdige en mooie landschap kun je op Albuen heerlijk wandelen, zwemmen, vissen of vogels bestuderen. In Nakskov Fjord kun je waadvissen. Verder zijn er div. Put & Take visparken, o.a. Nybro in Nakskov. Heb je zin om alles vanaf het water te bekijken, maak dan een zeiltochtje van Nakskov naar het puntje van Albuen. Langs het fiets- en wandelpad 'Digestien' kun je genieten van het mooie uitzicht over Femerenbælt. Golfers kunnen kiezen uit diverse banen, de dichtstbijzijnde is Vestlollands Golfklub bij Halsted (20 km). Ook kun je gebruik maken van de 9 holes Pay & Playbaan bij het vakantiecenter Lallandia in Rødby (39 km) of de 18-holes golfbaan van Golfklubben Maribo Sø in Maribo. In Lallandia is ook een bowlingcenter en een groot subtropisch zwembad met een 250 m lange glijbaan, golfslagbad, bubblebaden, sauna en div. bassins voor groot en klein. Bowlingcenter en zwembad is voor iedereen toegankelijk.

Bezienswaardigheden

In Vesternæs, 3 km van Ydø, ligt Kappel Stubmølle - de enige met stro bedekte molen van Denemarken. De molen is gerestaureerd en functioneert. Breng evt. ook een bezoekje aan het kleine museum/natuurcenter op het puntje van Albuen, alwaar een natuurgids je vanalles kan vertellen over deze bijzondere plek. Galerie TILE in Nakskov toont werken van div. kunstenaars. Hier kun je kunst kopen in diverse prijsklassen (13 km). Nakskov heeft div. interessante bezienswaardigheden, o.a Danmarks Sukkermuseum dat de geschiedenis van het suiker van de afgelopen 130 jaar toont, de botanische tuinen Peter Hansens Have, Den Gamle Smedje, Det Gamle Trykkeri en het museum Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum.

Dagje uit

Op de hereboerderij Pederstrup bij Horslunde ligt het Reventlow-Museum en een park uit 1870 met meerdere zeldzame oude bomen (24 km). In Tågerup ligt de Polakkasernen, thans een museum. Hier krijg je inzicht in het leven en werk van de poolse suikerbietenwerkersters (41 km). In Maribo ligt het Knuthenborg Safaripark, bekijk van dichtbij de giraffen, neushoorns, struisvogels, antilopes, zebra¿s en sibirische tijgers (47 km). Het openluchtmuseum Frilandsmuseet in Maribo ligt aan het meer Maribo Sø en bestaat uit enkele huizen, een boerderij, molen en een school welke een indruk geven van de boerencultuur en bouwtradities rond het jaar 1800 (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ydo

Zoek vakantiehuis