Huur een vakantiehuis in Læsø, Byrum - Boek hier

Vakantiehuizen in Læsø, Byrum, Noordoost Jutland, Denemarken van verhuring

Byrum ligt midden op het mooie vakantie-eiland Laso, ver het Kattegat in, en heeft bezienswaardigheden voor het hele gezin, een prachtige natuur en vele gezellige vakantiehuizen. Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Byrum op Laso ben je omgeven door de mooie natuur, het unieke natuurgebied Ronnerne en alle interessante attracties van Laso.

 

Gastenbeoordelingen van Læsø, Byrum

 
 

5 gasten hebben Læsø, Byrum een gemiddelde beoordeling van 4,80 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Byrum is het centrum van Læsø en biedt goede winkelmogelijkheden en verschillende eetgelegenheden. Hier staat ook de Læsø Tårnet, een 17 meter hoge uitkijktoren met uitzicht op het stadje, het eiland en de zee. De vakantiehuizen bevinden zich in een groen bosgebied rond Byrum, en als u besluit hier een huis te boeken, zit u vlak bij alle bezienswaardigheden en badstranden van Læsø. Vlak bij Byrum liggen de natuurgebieden Læsø Plantage, Kærene en Rønnerne. En na een kort fietstochtje kunt u een bezoek brengen aan verschillende ambachtelijke werkplaatsen en attracties als de heidetuin Lynghaven en de zoutziederij.

 
Uitzicht op Byrum en de groene omgeving vanaf de toren Læsøtårn De karakteristieke, rode uitkijktoren van Byrum op Læsø Het gezellige plein in het centrum van Byrum is omgeven door winkels en eetgelegenheden De mooie, rode kerk van Byrum
 

Strande

Alle badstranden van Læsø liggen op korte rijafstand van Byrum. Het dichtstbijzijnde stand ligt direct ten noorden van Byrum. Dit is een strand met fijn zand en heerlijk water, dat echter snel diep wordt. Iets naar het oosten ligt het strand Hvidebakker. Dit is een mooi badstrand met duinen, fijn zand en goed zwemwater, dat aan de rand ondiep en kindvriendelijk is. Het kindvriendelijkste strand van het eiland is het Kongestrand, dat begint bij de Vesterø Haven en helemaal doorloopt tot aan het eiland Stokken. Het water is hier ondiep tot aan de derde zandbank en het zandstrand wordt afgeschermd door hoge duinen met duingras.

Natuur

Byrum ligt te midden van velden, weilanden en bossen. Iets ten zuiden van Byrum kunt u het beschermde marsland Rønnerne verkennen. Dit 1741 ha grote, vlakke gebied is aangewezen als Natura 2000-gebied. U vindt er heel veel wilde bloemen en een groot aantal eend- en waadvogels. Ontdek Rønnerne vanaf de rug van een IJslands paard of vanuit de Rønnerbus, die door een tractor wordt voortgetrokken. Ten noordwesten van Byrum ligt het heideveengebied Kærene. Dit bevat een groot aantal meren, fraai omkranst door heide en bos. Ten noorden van Byrum ligt het prachtige duingebied Læsø Klitplantage, met heide, bos en strand. Hier zijn onder andere ruiter-, wandel- en fietspaden, een boshut met wisselende exposities en de natuurspeelplaats Gateway Læsø. In Gateway Læsø vindt u een groot hondenbos, een sportterrein met trainingstoestellen, een vuurplaats met tafels en bankjes, toiletten en in de zomer schoon drinkwater. In het najaar kunt u in dit duingebied ook op zoek naar cantharellen.

Activiteiten

Dankzij de ligging van Byrum kunt u vanuit uw vakantiehuis gemakkelijk naar alle attracties en badstranden van Læsø fietsen. Golfers kunnen de 18-holes baan van de Læsø Seaside Golfclub uitproberen, ongeveer 10 km naar het noordwesten. Gastspelers zijn welkom op deze baan, die 16 van de 20 sterren in de Peugeots Golf Guide heeft gekregen. Sportvissers kunnen hun hengel uitgooien in het 10.000 m2 grote put & take-meer Læsø Fiskesø, dat ten zuiden van de golfbaan ligt. Hier kunt u forel, paling en rivierkreeft vangen. Of probeer zoetwatervis te vangen in het meer Hornekssøen, dat vlak bij Horneks Odde ligt. U kunt natuurlijk ook zeevissen vanaf de kust of vanaf de havenpieren in Østerby en Vesterø. Hier kunt u van maart tot november onder andere zeeforellen vangen. Of beproef uw geluk vanaf de boot de Seadog, die vanuit Østerby en Vesterø de zee op vaart.

Bezienswaardigheden

In en rond Byrum kunt u verschillende ambachtelijke werkplaatsen bezoeken. In de glasblazerij Læsø Glaspusteri, gevestigd in een voormalige school iets buiten Byrum, kunt u zien hoe het vloeibare glas wordt bewerkt tot een fraai kunstnijverheidsproduct. Keramist Anine Meilby maakt indrukwekkende dieren en vogels van klei, en bij Lynggård Keramik in de buurt van Kærene kunt u zien hoe keramische gebruiksvoorwerpen worden gemaakt. In Byrum staat ook het Luddes Hus - een klein museum met wisselende exposities van schilderijen, beelden en kunstnijverheid. Even buiten Byrum kunt u een bezoek brengen aan de kindvriendelijke attractie Storhaven, een grote speelboerderij met heel veel leuke activiteiten voor kinderen en een eigen productie van ijs, meel en huidverzorgingsproducten. Hier kunnen de kinderen kennismaken met de tamme dieren van de boerderij, rijden op IJslandse paarden en met pijl en boog schieten. U kunt er ook kaarsen maken en meel malen in de standerdmolen van de boerderij.

Dagje uit

Lets naar het zuiden staat de zoutziederij, waar u kunt zien hoe het zout uit het natuurgebied Rønnerne in open ijzeren pannen in zouthutten wordt gezoden. Hoor de zieders vertellen over het ziedproces en oude ziedtechnieken, en koop vers geproduceerd Læsø-zout om mee naar huis te nemen. Vanaf de toren van de zoutziederij heeft u uitzicht op de ziederij en Rønnerne. Vlak bij Byrum staat de museumboerderij Museumsgården, een van de best onderhouden zeewierboerderijen op Læsø. Onder het dikke zeewierdak gaat een authentiek Læsø-huis schuil met open haarden, alkoven en meubels uit de 19e eeuw. Ook kunt u er tentoonstellingen van Læsø-klederdracht en schilderkunst bekijken. Tijdens een rondleiding hoort u meer over zeewierdaken en de geschiedenis en bewoners van de boerderij. Buiten staat een standerdmolen uit 1810. In de rododendrontuin in Østerby, ca. 12 km naar het oosten, kunt u in mei en juni genieten van een prachtige bloemenzee. De tuin is echter in alle seizoenen een bezoek waard

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Læsø, Byrum

Zoek vakantiehuis
 
  •  Categorie

   ?

   1 week van EUR 319,-

    

   Læsø, Byrum Vakantiehuis, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0007

   5000 m tot water

   Slaapplaatsen: 6

   Slaapkamers: 3

  •  Categorie

   ?

    

   Læsø, Byrum Vakantiehuis, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0013

   4500 m tot water

   Slaapplaatsen: 6

   Slaapkamers: 3

  •  Categorie

   ?

    

   Læsø, Byrum Buitenhuis, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0011

   7000 m tot water

   Slaapplaatsen: 7

   Slaapkamers: 4

  •  Categorie

   ?

    

   Læsø, Byrum Vakantiehuis, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0006

   5000 m tot water

   Slaapplaatsen: 5

   Slaapkamers: 2

  •  Categorie

   ?

    

   Læsø, Byrum Vakantiehuis, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0010

   3000 m tot water

   Slaapplaatsen: 4

   Slaapkamers: 2

  •  Categorie

   ?

   1 week van EUR 319,-

    

   Læsø, Byrum Vakantiehuis op het platteland, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0009

   5000 m tot water

   Slaapplaatsen: 6

   Slaapkamers: 3

  •  Categorie

   ?

   1 week van EUR 525,-

    

   Læsø, Byrum Vakantiehuis, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0002

   4000 m tot water

   Slaapplaatsen: 4

   Slaapkamers: 2

  •  Categorie

   ?

   1 week van EUR 485,-

    

   Læsø, Byrum Vakantieappartement op het platteland, Læsø, Byrum

   Reg. nr.: 47-0005

   6000 m tot water

   Slaapplaatsen: 4

   Slaapkamers: 1