Vakantie in een vakantiehuis op Læsø

Læsø is een heerlijk vakantie-eiland in het Kattegat met een unieke natuur, prachtige stranden, charmante haventjes en heel veel mooie vakantiehuizen. Hier verloopt alles in een rustig tempo. U kunt volop ontspannen en genieten van de omgeving en de bijzondere eilandsfeer. Læsø staat vooral bekend om zijn zout en zoutziederij, en om de karakteristieke, beschermde zeewierhuizen. Het eiland biedt echter nog veel meer andere bezienswaardigheden voor jong en oud.

Gastenbeoordelingen van Læsø:
 
 
349 gast hebben Læsø een gemiddelde beoordeling van 4,55 van de 5 sterren gegeven.


Inspiratie

Beschermde zeewierboerderij bij Østerby op Læsø
 

Læsø ligt precies tussen Frederikshavn en Gotenburg in, en na een boottocht van 1½ uur vanuit Frederikshavn bent u op dit heerlijke vakantie-eiland aangekomen. Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis op Læsø kunt u kennismaken met de geschiedenis en de natuur, die hier nog ongerept is. U kunt verschillende karakteristieke attracties bezoeken, zoals de Zoutziederij en het Læsø Museum. Ook kunt u verse langoustines eten of een van de andere specialiteiten waar Læsø om bekend staat.
De afstanden op Læsø zijn klein, dus of u nu wilt overnachten in een vakantiehuis bij een van de badstranden van het eiland, in het bos of in de bijzondere natuur, u hoeft nooit ver te rijden.
Læsø is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die wil genieten van een vakantie in een vakantiehuis op een gezellig en prachtig eiland met een bijzondere charme.

Dorpen op Læsø

Zeilbootjes in de haven van Østerby op Læsø
 

Læsø heeft 3 dorpen. Vesterø is het dorp waar de veerboot aanmeert. Hier vindt u een gezellige havensfeer met winkeltjes, eetgelegenheden, ijskraampjes en het kuuroord Læsø Kur, dat gevestigd is in de voormalige kerk. Het dorp Byrum ligt midden op het eiland en biedt onder meer de grootste supermarkt van het eiland. Het aan de noordkust van het eiland gelegen Østerby heeft een gezellige jacht- en vissershaven, eetgelegenheden, ijstentjes, een grote speelplaats en een mooie rododendrontuin. Huur een vakantiehuis in een van de dorpen of in de omringende natuur.

 

Prachtige natuurervaring

Rønnerne gezien vanuit de uitkijktoren bij de Læsø Zoutziederij
 

De natuur op Læsø is heel bijzonder. U vindt er jonge bossen (de oude bossen werden gekapt en gebruikt voor de zoutziederij), het duingebied Læsø Klitplantage, met een 10 ha groot omheind hondenbos, en hoge zandduinen bij Danzigmann aan de noordkant van het eiland. Daarnaast staat Læsø bekend om Rønnerne - een groot en bijzonder marsland dat af en toe onder water staat, en dat is aangewezen als Natura 2000-gebied. De interessante natuur op Læsø kent een gevarieerde fauna en bestaat ook uit vele zeldzame, beschermde planten.
Læsø heeft een kustlijn van 100 km, waarvan 50 km met schoon zwemwater. Geniet bijv. van de heerlijke badstranden ten zuiden van Vesterø, bij Østerby of bij Danzigmann. Door de korte afstanden zit u in uw vakantiehuis altijd vlak bij een mooi badstrand.

Specialiteiten van Læsø

Zoutpan en manden met zout in de Læsø Saltsyderi
 

Ondanks zijn formaat heeft Læsø vele specialiteiten ontwikkeld. De bekendste is wel het Læsø Zout, maar proef ook de Læsø Honing, gemaakt door de bruine bijen van het eiland, en het Læsø IJs met ingrediënten uit de natuur van het eiland. Daarnaast staat Læsø bekend om zijn verse langoustines. Koop zelf verse langoustines en maak ze in uw vakantiehuis klaar, of laat ze bereiden en serveren in een van de eetgelegenheden van het eiland.
In de wolwinkel Læsø Uldstue, waar wolproducten van de eigen schaapskudde worden verkocht, kunt u zien hoe de producten worden gemaakt.

 

Læsø Zout

Bezoek de Læsø Saltsyderi (zoutziederij), waar de zouthutten het hele jaar door geopend zijn. Hier kunt u - geheel gratis - de productie van het witte goud van het eiland volgen en eventueel deelnemen aan een rondleiding. In de winkel van de zoutziederij kunt u o.a. het beroemde vlokkenzout, heerlijke kruidenzouten en zouthoudende producten voor het lichaam kopen. Vanuit de uitkijktoren van de zoutziederij kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het natuurgebied Rønnerne.

Historische attracties

Het Læsø Museum is een cultuurhistorisch museum dat gevestigd is in een 350 jaar oude zeewierboerderij met een zeegrasdak. Hier kunt u een Læsø-huis uit het begin van de twintigste eeuw bekijken, met interessante voorwerpen als bijv. Læsø-klederdracht en zilveren sieraden.

Andere bezienswaardigheden

In het Læsø Rododendronpark bij Østerby kunt u van maart tot september meer dan 500 soorten kleurrijke planten bekijken. De tuin is op zijn mooist in mei, maar is het hele jaar door een bezoek waard.
In de Læsø Glaspusteri (glasblazerij) kunt u zien hoe het fraaie, kleurrijke glas wordt gemaakt.
De speelboerderij Storhaven is een zeer kindvriendelijke bezienswaardigheid. Hier kunnen de kinderen schieten met pijl en boog, rijden op IJslandse pony's, springen op een springkussen, kaarsen maken, meel malen en de dieren van de boerderij aaien. Alle bezienswaardigheden van het eiland bevinden zich op korte afstand van uw vakantiehuis.

Activiteiten

Ontdek de mooie natuur van Læsø vanuit het zadel
 

Het is heel populair om met een IJslandse pony een tocht door de natuur te maken, vooral in het natuurgebied Rønnerne. Of maak kennis met dit beschermde gebied tijdens een safaritocht met de Rønnerbus.
Gun uzelf een dagje ontspanning in het kuuroord Læsø Kur in de voormalige kerk in Vesterø. Hier kunt u genieten van wellness, zoutbaden en behandelingen met zout, algen en klei, en van het uitzicht op de natuur van Læsø.
Golfers kunnen een balletje slaan op de 18-holes golfbaan van de Læsø Seaside Golf Club bij Østerby.
Læsø is ook een paradijs voor sportvissers, die een hengel kunnen uitwerpen langs de gehele kustlijn of vanaf de boot de Seadog, die koers zet naar de beste visplekken rond Læsø. Met de Seadog kunt u ook op zeehondensafari of 's avonds een boottocht maken.
Het vlakke eiland is ideaal voor fietstochten in de afwisselende natuur. Neem uw eigen fietsen mee naar het vakantiehuis of huur ter plekke fietsen en fiets het hele eiland rond - een tocht van ca. 60 km met heel veel mooie uitzichten.
U kunt zwemmen bij een van de vele prachtige stranden, die ook heel geschikt zijn om te surfen en te duiken. Langs de kust vindt u met wat geluk misschien wel barnsteen of blauwe mosselen, die u kunt verzamelen en meenemen om in uw vakantiehuis te bereiden.
Overal op het kindvriendelijke Læsø vindt u verschillende activiteiten voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een grote speelplaats bij de jachthaven van Østerby en bij de zoutziederij.

Jaarlijkse evenementen

Langoustinefestival in de haven van Østerby
 

Tijdens uw vakantie in een vakantiehuis op Læsø kunt u deelnemen aan verschillende jaarlijkse evenementen. Een hiervan is het Langoustinefestival, dat plaatsvindt in de haven van Østerby. Hier gaan verschillende koks de strijd met elkaar in de bereiding van de langoustines en kunt u voorproefjes krijgen van de restaurants van Læsø.
Madens Dag bij het zeewierhuis Hedvigs Hus bij Østerby is een culinair evenement met kraampjes die bol staan van de delicatessen uit de zee, de landbouw en de natuur van Læsø.
Havets Dag in Vesterø is een actieve dag met visgerechten, een krabbenvangwedstrijd, volksdansen en andere activiteiten.
Ontdek het jaarlijkse Læsø Kunstfestival, waarbij ongeveer 40 kunstenaars kunst creëren in de mooie natuur van Læsø. Het festival omvat ook workshops, exposities en concerten.
Of maak tijdens uw vakantie in een vakantiehuis op Læsø kennis met de jaarlijkse veetentoonstelling, de volksdanswedstrijd of het zomerfeest van de sportvissers.

Feiten

Op Læsø vindt u vele fraai gelegen vakantiehuizen
 

Læsø is met zijn bescheiden formaat van 118 km2 een kleine samenleving met bijna 2.000 inwoners. Daarmee is dit eiland de kleinste gemeente van Denemarken. Slechts 20% van het eiland is gecultiveerd - de rest bestaat dus uit een veelzijdige en indrukwekkende natuur, een paar kleine dorpjes en een ruim en gevarieerd aanbod aan mooie vakantiehuizen.

Huur een vakantiehuis op Læsø

Of u nu een vakantiehuis wilt boeken aan het strand of ergens midden in de natuur, u vindt het bij Læsø Feriehuse og Sommerhusudlejning.
Læsø Feriehuse og Sommerhusudlejning houdt zich al vele jaren bezig met de verhuur van vakantiehuizen en beschikt over maar liefst 250 fraai gelegen vakantiehuizen op het eiland. Neem contact op met Læsø Ferieservice og Sommerhusudlejning via tel. +45 98 49 92 64 of via de website, waar u ook informatie over de vakantiehuizen kunt vinden.
Voor meer informatie over Læsø zie.


 
Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Vesterø Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-3037, Læsø, Vesterø
 
5 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 716

Categorie
?
Noordoost Jutland, Laso, Vestero Syd Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-2014, Laso, Vestero Syd
 
4 Slaapplaatsen, 2 Slaapkamers

 

1 week van EUR 458

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Vesterø Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-3083, Læsø, Vesterø
 
4 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 633

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Østerby Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-4029, Læsø, Østerby
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 442

Categorie
?
Noordoost Jutland, Laso, Vestero Syd Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-2018, Laso, Vestero Syd
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 476

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Østerby Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-4067, Læsø, Østerby
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 570

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Østerby Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-4043, Læsø, Østerby
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 361

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Nordmarken Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-1011, Læsø, Nordmarken
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 361

Categorie
?
Noordoost Jutland, Laso, Vestero Syd Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-2002, Laso, Vestero Syd
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 347

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Vesterø Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-3032, Læsø, Vesterø
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 535

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Vesterø Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-3039, Læsø, Vesterø
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 347

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Østerby Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-4053, Læsø, Østerby
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 430

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Nordmarken Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-1015, Læsø, Nordmarken
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 361

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Vesterø Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-3038, Læsø, Vesterø
 
4 Slaapplaatsen, 2 Slaapkamers

 

1 week van EUR 424

Categorie
?
Noordoost Jutland, Læsø, Nordmarken Attractie: @{house.geo.distance_km} km

Vakantiehuis, 47-1020, Læsø, Nordmarken
 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

 

1 week van EUR 529