Huur een vakantiehuis in Voersaa - Boek hier

Vakantiehuizen in Voersaa, Noordoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het vredige en idyllische plaatsje Voerså ligt aan de kust van het Kattegat, ca. 15 km ten zuiden van Sæby.

 

Gastenbeoordelingen van Voersaa

 
 

gasten hebben Voersaa een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Voerså ligt tussen Frederikshavn en de uitmonding van het Limfjord in het Kattegat, aan de oostkust van Jutland. Het gebied rond Voerså heeft een ongerepte natuur en goede kindvriendelijke zandstranden. Voerså heeft een eigen, gezellige, visserijhaven en jachthaven en een ca. 300 jaar oude herberg. Hier kun je roeiboten en waterfietsen huren en op eigen houtje een tochtje maken op de beken terwijl je geniet van de typische Deense natuur. Enkele kilometers ten noorden van Voerså ligt Lyngså, hier kunnen jullie de dagelijkse boodschappen doen.

 
Mooi zandstrand en ondiep zwemwater bij de pier in het vakantiegebied Voerså Heerlijk badstrand bij de pier en de jachthaven van het vakantiepark Voerså Gezellig jachthaventje bij het vakantiegebied Voerså Het mooie Voergaard Slot ligt vlak bij het vakantiegebied Voerså
 

Strande

Aan de dam bij Voerså Havn ligt een zandstrandje op het zuiden met ondiep, kindvriendelijk water. Als u geluk heeft, ziet u op de stenen aan het einde van de dam misschien wel zeehonden. Enkele kilomters noordwaarts, bij Lyngså Strand, ligt een van de beste stranden van de oostkust. Het 10 km lange, witte en bijzonder kindvriendelijke zandstrand heeft ondiep water en een heerlijke zandbodem. Lyngså Strand is ook een geschikte plek voor windsurfers. Het strand heeft bovendien de Europese Blauwe Vlag gekregen.

Natuur

Voerså en de rondom gelegen natuur zijn vredig en idyllisch. Bij het meer Dybvad Sø, kun je vissen, rond het meer wandelen of lekker relaxen op de grote grasvelden onder een van de grote beukebomen. Tussen Ålbæk, enkele kilometers landinwaarts, en Voerså ligt Holtbjerg, een fascinerend morenenlandschap. Hier heb je een mooi uitzicht over zee en de kleine dorpjes. Wat je niet moet missen zijn de zeven hunenbedden van Holtbjerg, deze stammen uit de bronstijd. Tussen Sæby en Lyngså, enkele kilometers naar het noorden, ligt Professorens Plantagen, een plantage met duinen, heide en dennebomen. De Plantage heeft een ontzettend rijke flora en fauna. De gebieden langs de kust tussen Stensnæs en Voerså zijn beschermde vogelgebieden met strandweilanden, rietsuikermoerassen en landbouwgronden.

Activiteiten

In de omgeving kunnen jullie fietsen, waterfietsen en boten huren terwijl je onderweg geniet van de mooie natuur. Visliefhebbers hebben goede vangstmogelijkheden langs de kust, in het vispark Dybvad Søpark en in de beek Voer Å. In de nabije omgeving van Voerså liggen 2 prachtige golfbanen; Hals Golfklub en Sæby Golfklub.

Bezienswaardigheden

Geniet van het charmerende handelsstadje Sæby, ca. 15 km ten noorden van Voerså, met de oude huizen, de met kinderkopjes bestraatte straatjes, de watermolen bij de beek Sæby Å, het gezellige havenmilieu bij de jachthaven, een heerlijk kindvriendelijk strand en het kilometerslange wandelpad langs het strand. Verder vinden jullie in Sæby een glasblazerij, goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden. Voergård Slot, bij Flauenskjold, ten westen van Voerså, is een van de mooiste renaissancegebouwen van Denemarken. Het slot heeft een slotpark, slotwallen, Franse kunstschatten en een mooie verzameling meubilair. Het slot is zeker een bezoekje waard.

Dagje uit

Frederikshaven is een goede handelsstad, vanuit Frederikshavn kun je, met de veerboot, een dagtripje maken naar Zweden en het eilandje Læso. Tijdens een ritje over de toppen van de heuvels van Sæby naar Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) kun je genieten van het fantastische uitzicht over het water, de haven, de stad en het landschap (32 km). De hoofdstad van Noord-Jutland is Aalborg, ca. 45 km van Voerså. In Aalborg vinden jullie kunst, cultuur, winkelstraten, het charmerende centrum, de uitgaansstraat Jomfru Ane Gade en diverse eetgelegenheden. Aalborg Zoologiske Have is een kindvriendelijk dierenrijk gelegen in een mooie omgeving. Het pretpark Fårup Sommerland & Aquapark, bij Blokhus, ligt ca. 73 km van Voerså. Als de entree betaald is. kunnen jullie gratis gebruik maken van alle attracties en activiteiten.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Voersaa

Zoek vakantiehuis