Huur een vakantiehuis in Bulbjerg - Boek hier

Vakantiehuizen in Bulbjerg, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Bulbjerg is bijzonder natuurschoon gelegen en heeft de enigste vogelrots in Denemarken.

 

Gastenbeoordelingen van Bulbjerg

 
 

17 gasten hebben Bulbjerg een gemiddelde beoordeling van 4,47 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Bulbjerg is vernoemd naar de 47 m hoge kalksteenrots aan het Skagerrak. De rots is een natuurschone attractie in het verder grotendeels vlakke landschap. Op het uiterste puntje van de rots ligt een bunker uit de Tweede Wereldoorlog met een kleine tentoonstelling over de duitse verdedigingswerken en de plaatselijke natuur- en cultuurverhoudingen. De vakantiehuizen in dit gebied zijn rustig en vredig gelegen. De ideale vakantiestek voor jullie die van rust houden, ontspanning en gezelligheid in een natuurschone omgeving. De dagelijkse boodschappen kun je in de nabije omgeving doen. In Fjerritslev (18 km) zijn er meerdere goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

 
De vogelrots en het strand van Bulbjerg De hoge vogelrots Bulbjerg bij de Noordzee Het uitzicht vanaf de top van de Bulbjerg naar het noorden Vanaf de top van de Bulbjerg
 

Strande

Aan beide zijden van de rots bevindt zich een zandstrand, maar zwem niet te dicht bij de rots aangezien de stroom daar bijzonder sterk is en het water erg snel diep wordt. Daarentegen zijn er goede zwemmogelijkheden bij het nabijgelegen strand Ellidsbøl Strand en Madsbølrende. Op Bulbjerg Strand zijn géén auto¿s toegestaan.

Natuur

Bulbjerg is de enigste vogelrots in Denemarrken en hier hebben de zeevogels (op de steile rotshellingen) hun nesten en broedplaatsen gebouwd. Vanaf de rots heb je een schitterend uitzicht over de zee en het landschap. Ten westen van Bulbjerg bestaat het landschap uit grote duingebieden met meertjes en veengronden. Zowel ten oosten als ten westen van Bulbjerg liggen diverse plantages met een rijke fauna. Hier leven vele soorten herten. Net achter Bulbjerg ligt Lund Fjord, een deel van het natuurreservaat Vejlerne, en hier kunnen jullie genieten van de rietbossen, de strandweilanden en het rijke vogelleven. Hanstholm Naturreservat is het grootste natuurreservaat van Denemarken, alhoewel er géén toegang is tot het reservaat, kun je in de rond het reservaat gelegen plantages vanaf een heuvel og een vogeltoren, genieten van het uitzicht over de omgeving en het reservaat (30 km).

Activiteiten

Achter de rots, op de heide en in de duinplantages zijn er meerdere goed uitgezette wandelroutes te vinden. Visliefhebbers kunnen direct vanaf de kust een hengeltje uitgooien, vissen in één van de Put & Take visparken, of gaan zeevissen aan boord van een viskotter die uitvaart naar Det Gule Rev, ca. 2 uur varen van Hanstholm. Golfspelers kunnen de 18-holes golfbaan van Jammerbugtens Golfklub bij Fjerritslev (18 km), of de golfbaan van Nordvestjysk Golfklub bij Klitmøller (47 km) eens uitproberen. De laatstgenoemde is één van de moeilijkste en mooist gelegen banen van Denemarken. Mocht het weer eens een dagje iets minder zijn, breng dan een bezoekje aan Vigsø Tropisk Badeland, met swimminpool, glijbanen, spabaden, verwarmde kinderbassins, sauna, solarium en fitnessruimte (31 km).

Bezienswaardigheden

De 47 m hoge kalkrots met dezelfde naam als het gebied wordt voornamelijk bewoond door zeevogels. Vanaf de rots heb je een uniek uitzicht over de Jammerbocht. In de bunker op het topje van de enigste vogelrots in Denemarken, is een kleine tentoonstelling ingericht. Bezoek het kleine vissersplaatsje Lild, ca. 6 km oostwaarts. Hier worden na een vistocht op zee de viskotters nog steeds het strand op getrokken. De oude landbrouwerij Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum is de best bewaard gebleven landbrouwerij van Noord-Europa. De brouwerij ziet er nog steeds zo uit als 100 jaar geleden met de oude brouwketels, gistbad en biertonnen. In de Bryggergården is een klein museum ingericht met een malterij en een taphal (18 km). In Fjerritslev kun je ook een bezoekje brengen aan Han Herred Naturcenter, hier kom je van alles aan de weet over de natuur en het dierenleven in deze omgeving.

Dagje uit

Het vestingswerk Aggerborg bij Aggersund bestaat uit sporen van 48 langhuizen. Bij de ringburcht kunnen jullie een tentoonstelling bezichtigen over de opbouw van de burcht (29 km). Bezoek ook het Museumcenter Hanstholm met de Museumsbunker ¿ de grootste vesting met bunker in Noord-Europa. In het museum worden kanonnen, uniformen, wapens e.d. tentoongesteld (37 km). In het Nordsø Akvariet in Voruprør kom je echt heel dicht bij de bewoners van de Noordzee. Hier wonen vissen en zeedieren gevangen door de vissers van Voruprør (54 km). In het pretpark Fårup Sommerland & Aquapark zijn maar liefst 50 spannende attracties te vinden voor de hele familie, inclusief het grootste waterparadijs en de grootste achtbaan 'Falken' van Denemarken. Het grootste bloemenpark van het hoge noorden is Jesperhus Blomsterpark met kleurrijke bloemenarrangementen, een junglezoo met prachtige tropische vogels, een piraatland, speelland en waterland met allerlei activiteiten (68 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bulbjerg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Bulbjerg Vakantiehuis, Bulbjerg

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1500 m tot water

    
   1 week van EUR 459,-
    
  •  

   Bulbjerg Vakantiehuis, Bulbjerg

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 1   •   2000 m tot water

    
   1 week van EUR 733,-
    
  •  

   Bulbjerg Vakantiehuis, Bulbjerg

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   2000 m tot water

    
   1 week van EUR 456,-