Huur een vakantiehuis in Goettrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Goettrup, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Vakantie in een ongerepte natuur met talrijke activiteitsmogelijkheden - 10 km van de Noordzee vandaan.

 

Gastenbeoordelingen van Goettrup

 
 

8 gasten hebben Goettrup een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Thom, Enschede bezocht het gebiet van
 
08-08-2020 aan 15-08-2020

Als je van sportvissen houdt, en insecten geen probleem vind, dan is het een prima plek


 

Omgeving

Als je eens graag echt lekker wilt ontspannen, vier dan je vakantie in het natuurschone gebied rond Gøttrup. De vakantiewoning is gelegen tussen de mooiste Noordzeestranden en het milde Limfjord op slecht 57 km van de gezellige middeleeuwse stad Aalborg. In Aalborg kun je prima shoppen, musea bezoeken met interessante thema's over de vikingen, de zeevaarders en de kloosterbroeders. Geniet in dit vakantiehuisgebied van de mooie natuurgebieden, ga eens lekker vissen in zee of in één van de vele visparken. Wat met een partijtje golf op één van de beste golfbanen van Denemarken, of met de kinderen een dagje naar een pretpark. De centrale ligging van de vakantiewoning maakt het allemaal mogelijk. Heb je de behoefte om je eens lekker alleen terug te trekken zonder gestoord te worden, dan kun je binnen een afstand van 3 km in elk geval de meest noodzakelijke levensmiddelen inslaan.

 
Vispark en natuur in Gøttrup Het grote vismeer in Gøttrup De groene omgeving van het vismeer in Gøttrup De weg rond het meer in Gøttrup
 

Strande

Ten noorden van de vakantiewoining, aan de Noordzee, liggen vele mooie stranden waar je prima kunt zwemmen, vissen en allerlei strandactiviteiten kunt beoefenen. Het Gronne Strand, alwaar auto’s verboden zijn, is een breed, wit zandstrand met ietwat stenen. Op de kiezelweg die naar het strand loopt staan tractoren met bootaanhangers, welke eigendom zijn van de hedendaagse kustvissers/hobbyvissers.

Natuur

Svinkløv Klitplantage is een 700 ha groot natuurgebied dat vrij toegankelijk is. Uitgezette wandelpaden leiden je door een afwisselend landschap met duinen, heide, langs geurende dennebomen en boskloven, zoals Faldet en het Kamperfoeliedal. Het dal, Fosdalen, is een groot dal met een waterstroom. Het dal eindigt bij Lien, de 66 m hoge steile inlandse rotshelling. Deze rotsrug loopt van Tranum tot Grønne Strand (15 km). Bulbjerg is een 47 meter hoge kalkrots, de enigste vogelrots van Denemarken. Hier broeden vele meeuwsoorten. Vanaf de top van de vogelrots heb je een schitterend uitzicht over het landschap en de zee (15 km). Het 6000 ha grote natuurgebied Vejlerne wordt omgeven door Lønnerup Fjord, Lund Fjord, Bygholm Vejle en het Limfjord. In dit, onder natuurbescherming vallende, vogelgebied vind je weiden met grazend vee, strandpolders, zoetwatermeren, veengronden, fjorden, rietbossen en natuurlijk vele vogels, waaronder eenden, ganzen, waadvogels en roofvogels (19 km).

Activiteiten

Ga heerlijk wandelen door één van de vele prachtige natuurgebieden die de vakantiewoning omgeven, of ga lekker zonnebaden aan één van de vele stranden. Vissen kun je vanaf het strand of in één van de nabij gelegen Put & Take visparken, bijvoorbeeld Gøttrup Fiskepark dat op een afstand van 3 km van de vakantiewoning ligt. Gøttrup Fiskepark is één van de grootste en mooiste Put & Take visparken van Denemarken. Het gebied dat ongeveer 100.000 m2 groot is, bevat een groot meer, bossen en weilanden. In het meer worden dagelijks forellen uitgezet met een gewicht van 0,8 tot 10 kg. Golfliefhebbers kunnen o.a. terecht op de 18-holes baan van Jammerbugtens Golfklub nabij Fjerritslev (8 km) of bij Himmerland Golf & Countra Club met een Old Course, New Course en Bette Course - drie verschillende golfparcoursen (31 km).

Bezienswaardigheden

7 km ten noorden van de vakantiewoning ligt het plaatsje Fjerritslev met diverse bezienswaardigheden zoals snoepjesfabriek annex kaarzenmakerij 'Herred Bolchekogeri & Lysstøberi' of bezoek de oude brouwerij en streekmuseum 'Fjerritslev Bryggeri- & Egnsmuseum'. Het is de best bewaard gebleven landbrouwerij van Noord-Europa. In de brouwerij staan nog steeds de 100 jaar oude brouwketels, gistbaden en biervaten. Ook kun je in Fjerritslev een bezoekje brengen aan het ’Han Herred Naturcenter’ alwaar je van alles aan de weet kun komen over de plaatselijke flora en fauna. Of bezoek Købmandsgården, hier vind je een grote keuze aan Quilts, patchwork, stoffen e.d. In de omgebouwde stal vind je een uitgebreide keuze aan tuinfiguren, hier kun je lekker op je gemak rondsnuffelen.

Dagje uit

In het natuurreservaat Røgegård Naturreservat kun je genieten van bos, heide en meren. Hier leeft een groot bestand aan herten, moeflons en everzwijnen. Hier vind je ook het Jachtmuseum met de grootste verzameling jachtwapens in privé-bezit, zeker een bezoekje waard (9 km). Bij Aggersund, ten noorden van het Limfjord, ligt de grootste vikingringburcht van Denemarken: Aggersborg. De burcht heeft een diameter van 250 m en de wallen zijn maar liefst 750 m lang (15 km). Het Bunkermuseet bij Bulbjerg maakt deel uit van de vesting uit WO II. In de bunker is een kleine tentoonstelling over de bezetting, maar ook over de plaatselijke geologie en de hier levende vogelsoorten (26 km). In het pretpark Fårup wachten er jullie maar liefst 50 leuke en spannende attracties, met onder andere het grootste zwemparadijs en de nieuwe achtbaan Falken (52 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Goettrup

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Goettrup Vakantiehuis, Goettrup

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   8000 m tot water

    
   1 week van EUR 502,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Goettrup Vakantiehuis op het platteland, Goettrup

    

   Slaapplaatsen: 20   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 2   •   3000 m tot water

    
   1 week van EUR 2716,-