Huur een vakantiehuis in Gronne Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Gronne Strand, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Grønne Strand ligt aan de binnenzijde van de Jammerbocht, midden in de ongerepte natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Gronne Strand

 
 

18 gasten hebben Gronne Strand een gemiddelde beoordeling van 4,56 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Grønne Strand is een groots beschermd natuurgebied met duinen, heide en naaldbomen, gelegen aan de bruisende Noordzee met de lange witte zandstranden en de heerlijke duinen. Grønne Strand heeft de enigste bewaard gebleven windmolen van Denemarken welke aan alle kanten bedekt is met heide. De molen ligt in de buurt van het mooie gerestaureerde Svinkløb Badehotel. De dagelijkse boodschappen kun je doen in Slettestrand, de dichtstbijzijnde grotere plaats is Fjerritslev, met diverse inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden (9 km). Grønne Strand is de ideale vakantiebestemming voor jullie die graag villen zwemmen, ontspannen en genieten van de natuurschone omgeving. Heb je echter zin in iets meer activiteit, dan is het slechts een kort autoritje naar diverse badplaatsen, golfbanen, pretparken en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 
Zomerse dag op het badstrand van Grønne Strand Het strand en het glooiende natuurlandschap bij Grønne Strand Breed zandstrand en lage duinen bij Grønne Strand De Hollandse molen Lyngmøllen bij Grønne Strand
 

Strande

Het strand van Grønne Strand is een breed wit zandstrand met enkele stenen. Auto's zijn niet op het strand toegestaan. Op de grindpaden naar het strand kun je tractors met boottrailers tegen komen van de moderne kustvissers en sportvissers die bijvoorbeeld op het strand hun visnetten aan het verzorgen zijn.

Natuur

Grønne Strand is een ongerept glooiend natuurgebied met bossen en heidelandschappen. In het zuidelijke deel liggen enkele meren welke ontstaan zijn tijdens de gravingen naar ral, een bepaalde steensoort. Grønne Strand ligt nabij Svinkløv dat bekend is vanwege het mooie goed onderhouden badhotel en de Svinkløv Plantage. Een stukje weg van de kust ligt 'Svinklovene'. Een oude duitse betonweg voert jullie door het bos naar 'Sømærket' met duitse vestingresten. Hier ben je hoog boven de zeespiegel en je hebt dan ook een mooi uitzicht over de Noordzee en de heidelandschappen van Grønne Strand. Fosdalen is een groot glooiend en natuurschoon dal met een waterval, dat uitmondt bij Lien, de oude kustlijn uit de steentijd. Deze rotshelling is 66 m hoog en loopt van Tranum tot Grønne Strand (11 km). Bulbjerg is de enigste vogelrots van Denemarken, de zeevogels hebben hier op de steile rotshellingen hun nesten gebouwd. Vanaf de rots heb je een uniek uitzicht over de zee en de omgeving (27 km).

Activiteiten

Voor de wandelaars onder jullie is dit een prachtig gebied met vele uitgezette wandelroutes in het gebied tussen Grønne Strand en Svinkløv/Slette Strand die jullie door dit prachtige gebied voeren. Visliefhebbers kunnen vissen direct vanaf het strand of in een van de Put & Take vismeren. Wil je eens gaan zeevissen dan kun je mee aan boord van één van de viskotters die uitvaren vanaf Hanstholm (55 km) om te gaan vissen op het Gule Rev, dat ca. 2 uur varen is vanaf Hanstholm. Golfers kunnen de 18-holes golfbaan proberen van Jammerbugtens Golfklub in Fjerritslev (9 km), Blokhus Klit Golfklub met zowel een 18-holes als een 9-holes golfbaan (28 km) en de prachtige golfbaan van Nordvestjysk Golfklub bij Klitmøller (64 km).

Bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan het mooi gerestaureerde badhotel Svinkløv Badehotel, dat natuurschoon gelegen is aan het strand van Grønne Strand. Het gebied rond Grønne Strand is rijk aan kunstenaars met hun ateliers met keramiek en glaskunst e.d. Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum (streekmuseum) is de best bewaard gebleven landbrouwerij van Noord-Europa. De landbrouwerij ziet er nog precies zo uit als 100 jaar geleden met oude brouwketels, een gistbad en biertonnen. In de Bryggergården is thans een museum gevestigd, maar hier vind je ook een malterij en een taphal (9 km). In Fjerritslev kun je ook een bezoekje brengen aan het Han Herred Naturcenter alwaar je van alles aan de weet komt over de natuur en het dierenleven in dit gebied.

Dagje uit

In het vestingswerk Aggersborg bij Aggersund vind je sporen van 48 langhuizen. Bij de ringburcht kun je een tentoonstelling zien over de opbouw van de burcht (20 km). Kokkedal Slot bij Brovst is een indrukwekkend slot met 3 vleugels, 2 etages en een bijzonder interessante geschiedenis (25 km). De 47 m hoge kalkrots bij Bulbjerg wordt bewoond door vele zeevogels. Vanaf de rots heb je een schitterend uitzicht over de hele Jammerbocht. In de bunker op het topje van de kalkrots is een klein museum ingericht. De kalkrots is de enigste vogelrots in Denemarken (27 km). In het pretpark Fårup Sommerland & Aquapark zijn maar liefst 50 attracties voor jong en oud, incl. het grootste waterparadijs en de grootste achtbaan (Falken) van Denemarken (52 km). In het Museumcenter Hanstholm kun je de Museumbunker bezoeken, de grootste Noord-Europese vesting met bunkers. Verder zijn er tentoonstellingen, kanonnen, uniformen, wapens enz. (55 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gronne Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Gronne Strand Vakantiehuis, Gronne Strand

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1100 m tot water

    
   1 week van EUR 477,-
    
  •  

   Gronne Strand Vakantiehuis, Gronne Strand

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1100 m tot water

    
   1 week van EUR 347,-
    
  •  

   Gronne Strand Vakantiehuis, Gronne Strand

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   1000 m tot water

    
   1 week van EUR 915,-
    
  •  

   Gronne Strand Vakantiehuis, Gronne Strand

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   1100 m tot water

    
   1 week van EUR 399,-