Huur een vakantiehuis in Hanstholm - Boek hier

Vakantiehuizen in Hanstholm, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Hanstholm is aan twee kanten omgeven door de zee en in het binnenland door het nationale park Thy.

 

Gastenbeoordelingen van Hanstholm

 
 

7 gasten hebben Hanstholm een gemiddelde beoordeling van 3,86 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vissersdorpje Hanstholm ligt in een prachtig natuurgebied op de zuidpunt van het schiereiland Thy. Hanstholm staat bekend om zijn Museumcentrum, de vele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, de grootste vuurtoren van Denemarken en niet in de laatste plaats om het nationale park Thy, het eerste nationale park van Denemarken. Hanstholm is de ideale vakantiebestemming voor het actieve gezin dat graag in de natuur is, voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en voor iedereen die houdt van rust en stilte in een mooie omgeving. Woon een visveiling bij, ontdek de rol van het dorpje in de oorlog, bezoek dezelfde bunkers als de Olsen-bende uit de Deense filmreeks en geniet van de zee en het nationale park. Hanstholm biedt verschillende eetgelegenheden, waaronder een rokerij, en een aantal levensmiddelenzaken.

 
Kust met badstrand en duinen ten zuiden van Hanstholm De witte vuurtoren van Hanstholm Het mooie badstrand ten zuiden van Hanstholm De vissershaven van Hanstholm
 

Strande

Bij Hanstholm vindt u kilometerslange, verlaten zandstranden met bunkers en ongerepte duingebieden, waar u beschutting kunt vinden. De golven zijn heel geschikt om te surfen. Het strand is kindvriendelijk aan de waterkant, maar het water wordt snel diep en er kunnen hoge golven zijn. In de buitenste duinenrij, op het strand en in het water kunt u de restanten zien van de bunkers die in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakten van de Atlantische verdedigingslinie. De zonsondergang boven zee is uniek in Hanstholm.

Natuur

Ten zuiden van Hanstholm kunt u de kust volgen en genieten van de zee en het strand aan de ene kant en de beboste duinen en het Hanstholm Wildreservaat aan de andere kant. Het Nationale Park Thy beslaat een groot kustgebied van Hanstholm in het noorden tot Agger in het zuiden en bestaat uit heidevelden, bossen, open vlaktes en grote, schone meren. Ontdek de unieke, ongerepte natuur met de zeldzame planten en rijke fauna. Hier kunt u onder andere eekhoorntjesbrood en cantharellen vinden. En de edelherten in de vroege ochtend mag u zeker niet missen. In Sårup, op een paar km van Hanstholm, kunt u vier beschermde grafheuvels bekijken. In de omgeving bevinden zich ook verschillende nederzettingen uit de ijzertijd. Het gebied is ideaal om barnsteen te zoeken. Op het strand bij Hanstholm is het vrij gemakkelijk te vinden. Onlangs werd hier nog een stuk barnsteen van 4,2 kg gevonden. 37 km ten oosten van Hanstholm kunt u een bezoek brengen aan Bulbjerg, de enige vogelrots van Denemarken.

Activiteiten

De prachtige natuur nodigt uit tot wandelen, fietsen, paardrijden, varen, zwemmen, surfen en golfen. Als u fietsen heeft meegenomen, kunt u het nieuwe, 30 km lange fietspad volgen van Hanstholm naar de dorpjes Klitmøller en Vorupør. Vanaf het pad zult u genieten van het uitzicht op de Noordzee en het Nationale Park Thy. Mountainbikers kunnen twee mountainbikeroutes volgen in het duingebied Tvorup Klitplantage. Onder sportvissers is het populair om met een vissersboot naar het Gele Rif te varen. Hier kunt u onder andere kabeljauw en zeewolf van meer dan 20 kg vangen. De boten varen van maart tot oktober elke dag van Hirtshals naar het Gele Rif. Bij Hanstholm kunt u een tocht op IJslandse paarden maken. Op werkdagen kunt u in de haven vanaf 06.45 uur een echte visveiling bijwonen. In Hanstholm vindt u bovendien een gokartbaan. Golfliefhebbers kunnen een van de meest uitdagende banen van Denemarken uitproberen bij de Nordvestjysk Golfclub (15 km).

Bezienswaardigheden

In het Museumcentrum Hanstholm kunt u een unieke museumbunker bekijken, die in de oorlog was uitgerust met 4 grote kanonnen. Naast de bunker is een interessante tentoonstelling ingericht over de Atlantische verdedigingslinie. Ook kunt u een tochtje door het bunkerlandschap maken met de oude munitietrein. Het Museumcentrum Hanstholm is de grootste schans uit de Tweede Wereldoorlog van Noord-Europa. Een ander bunkercomplex met 17 cm-kanonnen is te zien aan de kust tussen Hanstholm en het dorpje Vigsø. Dit complex diende als uitgangspunt voor de film De Olsen-bende in Jutland. Bezoek de vuurtoren van Hanstholm, de grootste en hoogstgelegen vuurtoren van Denemarken. Vanaf de vuurtoren heeft u uitzicht over de zee en het dorpje. In de zijgebouwen kunt u tentoonstellingen bekijken over de aanleg van de haven, het kustvissen en het reddingswezen. In de omgeving van Hanstholm kunt u veel keramisten, kunstschilders, kaarsenmakers, glasblazers en andere creatieve ambachtslui bezoeken.

Dagje uit

In Vorupør, 25 km zuidwaarts, bevindt zich het Noordzeeaquarium met vissen en zeedieren die door de plaatselijke vissers zijn gevangen. Het Vorupør Museum, dat gevestigd is in een oude scheepswerf, verhaalt over de geschiedenis van Vorupør en het leven van de kustbevolking. Bezoek de vogelrots Bulbjerg - een 47 m hoge krijtrots die bewoond wordt door zeevogels als de Noordse stormvogel en de drieteenmeeuw. Hier heeft u een uniek uitzicht over de baai Jammerbugten. Bekijk de tentoonstelling in de bunker boven op de rots. Bulbjerg ligt 37 km ten oosten van Hanstholm. Het Jesperhus Blomsterpark op Mors is het grootste bloemenpark van Scandinavië, maar heeft ook een junglezoo, piratenland, pretpark en zwemparadijs met diverse activiteiten (54 km). In het plaatsje Thyborøn, 60 km naar het zuiden, vindt u het Kustcentrum - een activiteitencentrum voor het hele gezin met de Deense kust als thema. Bezoek ook het JutlandAquarium, waar u een krab kunt vasthouden en een haai en platvis mag aan

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hanstholm

Zoek vakantiehuis