Huur een vakantiehuis in Hirtshals - Boek hier

Vakantiehuizen in Hirtshals, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Hirtshals staat voor een veelzijdige natuur, cultuur, gezellig stadssfeertje, activiteiten en bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Hirtshals

 
 

5 gasten hebben Hirtshals een gemiddelde beoordeling van 4,80 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De gezellige visserij- en handelsstad Hirtshals wordt omgeven door de Noordzee en natuurschone duinlandschappen. De stad heeft een grote sfeervolle visserijhaven, een winkelstraat met een actieve sfeer, meerdere restaurants en café's, interessante musea, galerieën en de karakteristieke vuurtoren. De heerlijke stranden, de mooie natuur, de vele activiteitsmogelijkheden en bezienswaardigheden, zorgen ervoor dat Hirsthals een attractieve vakantiebestemming is voor de hele familie.

 
Viskotters en zeilbootjes in de gezellige haven van Hirtshals De witte vuurtoren van Hirtshals Uitzicht over de Noordzee vanaf de duinen bij Hirtshals De sfeervolle haven van Hirtshals
 

Strande

Hier kunnen jullie kiezen uit verschillende types strand, bijvoorbeeld het kindvriendelijke en autovrije strand 'Husmoderstranden', en in het zuiden en noordoosten zijn er meerdere stranden waar auto's toegestaan zijn. De stranden hebben de europese Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater. Alle stranden worden omgeven door met duingras begroeide duinen. Hier kunnen jullie zwemmen, zonnebaden, wandelen, allerlei strand- en watersportactiviteiten ondernemen en natuurlijk genieten van de mooie zonsondergangen.

Natuur

Hirtshals wordt omgeven door de zee, duinen, heide, bos en natuurgebieden met meren en beken. Rond de meren en beken heerst een druk dieren- en plantenleven. Het park 'Folkeparken' is een gezellig klein bosgebied met wandelpaden, een bosmeer met eenden, picknicktafels en een speelplaats. Het bos 'Lilleheden Klitplantage', met een gevarieerd vogelbestand, ligt aan de oostzijde van Hirsthals. In het landschap, dat bestaat uit heuvels, velden en de beek Kjul Å, staan geurende dennebomen, beukebomen, vruchtbomen, paddestoelen etc. Van de beek Kjul Å wordt gezegd dat het water een genezende werking heeft. Door het landschap van Uggerby Plantage stroomt de beek Uggerby Å. Van deze mooie omgeving kun je genieten vanaf de weg, de fietspaden of wandelpaden.

Activiteiten

Bij Hirtshals Bowling Center kunnen jullie bowlen, airhockeyen, biljarten etc. In en rond de stad kun je wandelen, fietsen en of paardrijden. Je kunt bijv. paarden huren en dan de route volgen door de duinplantages naar het strand. Vissen kun je vanaf de pier in Hirtshals, de stranden, in de beek Uggerby Å of in één van de Put & Take visparken. Wil je graag eens gaan zeevissen dan kan dit aan boord van één van de viskotters die uitvaren vanuit de haven van Hirtshals naar bijv. Det Gule Rev. Hirtshals Golfklub, gelegen in Kjul, heeft een licht glooiende 18 holes golfbaan en een 9 holes Pay & Play baan (5 km). Ook leuk om te doen is een kanotochtje op de beek Uggerby Å, ca. 11 km van Hirtshals, alwaar je ook kano's kunt huren.

Attracties

Rond Hirtshals zijn veel ambachtslui gevestigd. Bezoek de werkplaatsen en ateliers van o.a. een beeldhouwer, kunstschilder, glasblazer, barnsteenslijper en pottenmaker. In Nordsøen Oceanarium kun je een enorm aquarium met vissen en dieren uit de Noordzee zien, de zeehonden ontmoeten in Saelariet, tentoonstellingen bekijken en meedoen aan leuke activiteiten. In Hirtshals vind je ook uitgegraven bunkers, kanonstellingen en tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog in Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri. De 144 traptreden van de vuurtoren Hirtshals Fyr leiden tot een hoogte van 35 meter, waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de zee, de kust en het landschap. Fun Park Hirtshals is een grote bezoekboerderij met veel dieren en vogels en allerlei activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. Hier kun je o.a. dieren aaien, spelen op de speelplaats, een treintochtje maken in het grote hertenpark, midgetgolf spelen en broodjes boven het kampvuur bakken in het indianendorp (2 km).

Uitstapjes

Het uit de 15e eeuw daterende, rustieke landgoed Odden in Mygdal ligt in een fraaie omgeving en heeft een historisch interieur (16 km). In Ornereservatet in Bindslev zie je hoe de valkeniers vanaf de grond of te paard de kunsten van hun mooie roofvogels demonstreren (22 km). In het idyllische kustplaatsje Lonstrup vind je vele galerieën en ambachtslui, een gezellige sfeer en een heerlijk strand met vissersbootjes (25 km). Raabjerg Mile bij Kandestederne (41 km) is een van de grootste loopduinen van Europa. De loopduin is ongeveer 40 m hoog en beweegt zich elk jaar een beetje verder naar het noordoosten. Vanaf het hoogste punt van de duin kun je helemaal tot Skagens Gren kijken. Geniet met het hele gezin van een gezellige en actieve dag in het pretpark Faarup Sommerland. Hier vind je leuke attracties voor jong en oud in een mooie, groene omgeving (44 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hirtshals

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hirtshals Vakantiehuis, Hirtshals

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   900 m tot water

    
   1 week van EUR 784,-
    
  •  

   Hirtshals Vakantiehuis, Hirtshals

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   852 m tot water

    
   1 week van EUR 501,-