Huur een vakantiehuis in Hjorring - Boek hier

Vakantiehuizen in Hjorring, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Hjørring biedt een heerlijke mix van cultuur, natuur, winkel- en recreatiemogelijkheden.

 

Gastenbeoordelingen van Hjorring

 
 

gasten hebben Hjorring een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De handels- en cultuurstad Hjørring ligt in Noordwest-Jutland, in een heuvelachtig landschap met vele bezienswaardigheden, op slechts 12 km van de mooie badstranden aan de Noordzee. Hjørring is een gezellige stad met een lange voetgangerszone, goede restaurants, vele winkels en een breed cultureel aanbod. Breng een bezoek aan het landgoed Herregården Odden, de verschillende musea, kunstnijverheidswerkplaatsen, galerieën en theaters. Ook kunt u in de stad ongeveer 250 beelden en kunstwerken in de open lucht bekijken. Hjørring heeft verschillende parken, waaronder het arboretum Forstbotanisk Have met 160 Deense loofboomsoorten, een oud stadsdeel met middeleeuwse kerken, oude winkelpanden en een restaurant dat in een oud ziekenhuis is gevestigd. In Hjørring zit u midden in een bruisende cultuur- en handelsstad, dicht bij prachtige natuurgebieden, de mooie Noordzeestranden en vele bezienswaardigheden.

 

Strande

Op ongeveer 12 km van Hjørring ligt een prachtig, breed zandstrand met duinen, dat zich uitstrekt van Skallerup naar Tornby. Hier kunt u wandelen, zwemmen en allerlei strandactiviteiten beoefenen. Het is ook mogelijk om te paragliden vanaf de 15 km lange klif Lønstrup Klint. En vanaf het strand aan de Noordzee kunt u de mooiste zonsondergangen aanschouwen. Bij Lønstrup worden de golven getemd door de golfbrekers, die voor rustige lagunes met ondiep en kindvriendelijk water zorgen. Achter de golfbrekers biedt de zee uitstekende mogelijkheden om te windsurfen. Het strand wordt afgeschermd door de steil omhoog rijzende Lønstrup Klint. Tornby Strand is een heerlijk, rustig zandstrand met schoon zwemwater. Dit strand is afgeschermd door met zandhaver begroeide duinen, waar u altijd een beschut plekje in een duinpan kunt vinden.

Natuur

Hjørring wordt omringd door verschillende interessante natuurgebieden. Bezoek bijvoorbeeld het bos Bøgsted Skov bij Astrup, met het oude landgoed Bøgsted. Bij de grote, woestijnachtige zandduin van Rubjerg Knude ziet u een vuurtoren die bijna onder het zand verdwenen is. Hjørring Bjerge is een heuvelachtig en afwisselend natuurgebied van 90 ha met een uitkijktoren en vele verschillende planten, vogels en dieren. De rivieren de Uggerby Å en Liver Å stromen vlak langs Hjørring. Hier kunt u vissen en kanovaren. De Liver Å stroomt in de richting van het beschermde meer Vandplasken en vormt een Europees habitatgebied met heel veel vogels.

Activiteiten

Hjørring biedt een keur aan activiteiten. U kunt er bowlen, gokarten, midgetgolfen en een bezoek brengen aan het pretpark Hurlumhejhuset. In Hjørring Park Vendia vindt u een groot zwembad met een waterglijbaan, een funafdeling met een babybassin en een wellnessafdeling met warmwaterbad, biosauna en stoombad. Golfers kunnen terecht bij de Hjørring Golf Klub, die beschikt over 3 uitdagende 9-holes banen in een prachtig, glooiend natuurgebied. Rond Hjørring zijn vele uitstekende wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd. U kunt ook kanoën of vissen in de rivieren de Uggerby Å en de Liver Å. Of zwemmen en surfen in de golven van de zee. Daarnaast kunt u paragliden vanaf de Lønstrup Klint, een van de beste paraglidinglocaties van Denemarken.

Bezienswaardigheden

Het Vendsyssel Historisch Museum is gevestigd in de voormalige mavo en vertelt over de geschiedenis van Hjørring vanaf de steentijd, met tentoonstellingen over geologie, de oudheid, de middeleeuwen, kerkkunst en landbouwwerktuigen. Het oudste voorwerp is een mammoettand van 28.000 jaar oud. Het Vendsyssel Kunstmuseum presenteert naast moderne Deense kunst het hele jaar door wisselende tentoonstellingen. Ook worden rondleidingen en diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. In de creatieve werkplaatsen van het werkende museum Håndværkernes Hus kunt u de houtdraaier, de smid en de meubelmaker aan het werk zien. Daarnaast kunt u een telefooncentrale, weefatelier en garenspinnerij bezoeken. Lønstrup staat bekend om zijn vele kunstenaars, schilders, beeldhouwers, keramisten en glasblazers. In hun ateliers kunt u zien hoe ze hun kunstnijverheidsproducten maken (13 km). Bij Lønstrup kunt u het zandverstuivingsmuseum bezoeken, dat vlak bij de vuurtoren van Rubjerg Knude ligt.

Dagje uit

In het Family Farm Fun Park bij Løkken kunt u dieren aaien, waterfietsen en leuke activiteiten doen (20 km). Achter Løkken ligt het historische Børglum Klooster uit het jaar 1180, waar u tentoonstellingen en een kerk kunt bekijken (21 km). Het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals heeft het grootste zoutwateraquarium van Europa met maar liefst 4,5 miljoen liter water. Bekijk de 60 vissoorten uit de Noordzee, waarvan u sommige mag aanraken (21 km). Bezoek ook het Bunkermuseum Hirtshals 10. Batteri – een compleet bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog. In het adelaarsreservaat bij Bindslev kunt u de jachttechnieken van deze indrukwekkende roofvogels volgen. Wellicht ziet u een zeeadelaar, Siberische reuzenadelaar of Tibetaanse lammergier van dichtbij (21 km). Het pretpark Fårup Sommerland biedt meer dan 50 attracties voor het hele gezin, o.a. een enorm zwemparadijs met een waterglijbaan van ruim 130 meter lang en een glijbaan die zowel boven- als ondergronds is aangelegd (33 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hjorring

Zoek vakantiehuis