Huur een vakantiehuis in Kargaarden, Vestervig - Boek hier

Vakantiehuizen in Kargaarden, Vestervig, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Het gezellige vakantiegebied Kærgården bij Vestervig wordt omgeven door het fjord, plantages en bos.

 

Gastenbeoordelingen van Kargaarden, Vestervig

 
 

39 gasten hebben Kargaarden, Vestervig een gemiddelde beoordeling van 4,23 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Kærgården ligt bij Vestervig en Krik Vig aan de oever Nissum Bredning welke deel uitmaakt van het milde Limfjord. Hiervandaan is het slechts enkele kilometers naar de Noordzee en de grotere plaats Agger. Het plaatsje Vestervig ligt net achter het zomerhuisgebied Kærgården en hier vind je winkels, enkele eetgelegenheden, diverse mooie oude gebouwen, o.a. de grootste plattelandskerk van Scandinavië en een kloosterpark waar je prima kunt picknicken. Bij Kærgården is een strand, grote meren en lagunes met een uniek vogelleven, ook vind je hier nog oude vissersdorpjes. In het gebied rond Kærgården en Vestervig ligge grote oude boerderijen. Dit gebied is een ideaal vakantiegebied voor o.a. vis-, natuurliefhebbers en vogelenthousiaster. De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Hurup (11 km) en Thisted (35 km).

 
Uitzicht vanuit het vakantiepark in Kærgården, Vestervig Het zandstrand bij de vakantiehuizen in Kærgården, Vestervig De vakantiehuizen in Kærgården, Vestervig, met de zee op de achtergrond Beeld en gerechtsgebouw in Vestervig, dicht bij het vakantiepark
 

Strande

In het fjord bij Krik Vig kun je zwemmen, er is een zwemsteiger aanwezig. Ca. 8 km van Kærgården ligt de Noordzee en Agger Strand alwaar je dus een duik kunt nemen in de golven van de Noordzee. Het kindvriendelijke strand is ca. 100 m breed en bestaat hoofdzakelijk uit zand en stenen. Bovendien wappert hier de Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater. Het water is hier helder en de zeebodem bestaat uit zand met stenen. In de luwte van de golfbrekers kun je rustig zwemmen en spelen.

Natuur

De natuur rond Kærgården en Vestervig bestaat uit plantages met naaldbomen, weilanden met grazend vee, het fjord en de meren. Enkele kilometers noordwaarts ligt het 750 ha grote zoetwatermeer Flade Sø. Lodbjerg Klitplantage is een 1050 ha groot gebied met bos, meren, heide- en duinplantages. In dit natuurschone gebied zijn 5 verschillende wandelroutes uitgezet (9 km). Beleef en geniet van het natuurschone beschermede en vogelrijke gebied Agger Tange. De ondiepe waadgebieden en de grote lagunemeren bieden voornamelijk aan de oostzijde van de lagune goede broed- en voedselcondities voor de vele waadvogels. Bovendien is Agger Tange een belangrijke rustplaats voor vele trekvogels. Kortom Agger Tange is een paradijs voor natuurliefhebbers (10 km). In het vaarwater tussen Agger Tange en Thyborøn kun je genieten van een zeehondenkolonie. Bij Bedsted ligt de Rønhede Plantage met bos, wandelpaden, kampvuurplaatsen en kleine meren (10 km).

Activiteiten

Langs de kust van Krik Vig kunnen jullie zonnebaden en zwemmen. Het mooie heide- en duinlandschap dat Kærgården en Vestervig omgeeft is uitermate geschikt voor het maken van wandel- en of fietstochten over één van de vele uitgezette routes. Visliefhebbers kunnen eens een hengeltje uitgooien in het fjord, de Noordzee, de beken, de natuurlijke meren, zoals de zoetwatermeren Flade Sø en Ørum Sø, of in één van de Put & Take visparken. Willen jullie graag eens golfen, probeer dan één van de vele natuurschone golfbanen die hier in de omgeving gelegen zijn. De dichtstbijzijnde golfbanen zijn van Nordvestjysk Golfklub bij Thisted (36 km) en Lemvig Golfklub (39 km). In het beschermde reservaat Agger Tange kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen en het gedrag van de vele verschillende vogelsoorten die hier leven observeren.

Bezienswaardigheden

Vestervig Kirke is een belangrijk monument in de geschiedenis van Thy. In deze indrukwekkende plattelandskerk staat één van de mooiste orgels van Denemarken. Bij de oude apotheek kun je een apothekerstuin met (medicinale) kruiden bezichtigen. 'Klostermøllen' tussen Vestervig en Krik is een gerestaureerde hollandse molen (2 km), met een kleine tentoonstelling 'Æ Beeshus', alwaar de vroegere veehandel met voornamelijk ossen nader belicht wordt. De veeboerderij Studegården Bubbel is één van de meest interessante en goed bewaard gebleven 'studegårde' hier in de omgeving. In 'De sorte huse' in Agger is een tentoonstelling over de geschiedenis van de kustbescherming te bezichtigen alsmede wisselende kunsttentoonstellingen. In het bijna 200 jaar oude visserhuis in Agger kun je zien hoe een vissersfamilie vroeger geleefd heeft (8 km). Het Limfjordscentret in Doverodde is een 150 jaar oude goed bewaard gebleven koopmansboerderij die zeker een bezoekje waard is (14 km).

Dagje uit

Het Kystcentret in Thyborøn is een interessant doe en beleef center voor de hele familie. Hier kom je van alles aan de weet over de 7000 km lange kustlijn van Denemarken. In het JyllandsAkvariet in Thyborøn kun je krabben vasthouden, haaien over hun kop aaien of een rog over zijn rug strijken. Een leuke belevenis voor zowel groot als klein (17 km). In het Nordsø Akvariet in Vorupør kom je dichtbij de bewoners van de Noordzee, hier leven vissen en andere zeedieren die door de vissers van Vorupør gevangen zijn (24 km). Het grootste bloemenpark van het noorden is Jesperhus Blomsterpark met kleurrijke bloemenarrangemente, een junglezoo met topische vogels en een piraat-, speel- en waterland met diverse activiteiten (41 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een interessant 'levend' museum waar je kunt zien hoe het dagelijkse leven op het platteland er 150 jaar geleden aan toe ging (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kargaarden, Vestervig

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Kargaarden, Vestervig Vakantiehuis, Kargaarden, Vestervig

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 18-4040

    
   1 week van EUR 258,-
    
  •  

   Kargaarden, Vestervig Vakantiehuis, Kargaarden, Vestervig

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 18-4039

    
   1 week van EUR 443,-
    
  •  

   Kargaarden, Vestervig Vakantiehuis, Kargaarden, Vestervig

   10 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 18-4038

    
   1 week van EUR 468,-
    
  •  

   Kargaarden, Vestervig Vakantiehuis, Kargaarden, Vestervig

   13 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 18-4035

    
   1 week van EUR 499,-
    
  •  

   Kargaarden, Vestervig Vakantiehuis, Kargaarden, Vestervig

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 18-4029

    
   1 week van EUR 335,-
    
  •  

   Kargaarden, Vestervig Vakantiehuis, Kargaarden, Vestervig

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 18-4028

    
   1 week van EUR 365,-
    
  •  

   Kargaarden, Vestervig Buitenhuis, Kargaarden, Vestervig

    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 4   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 18-4036

    
   1 week van EUR 417,-