Huur een vakantiehuis in Kjul - Boek hier

Vakantiehuizen in Kjul, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Hier kun je vakantie houden in de frisse lucht, de schone natuur, nabij bossen en een heerlijk strand.

 

Gastenbeoordelingen van Kjul

 
 

15 gasten hebben Kjul een gemiddelde beoordeling van 4,87 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied Kjul Strand ligt ca. 5 km ten noordoosten van Hirtshals. Op Kjul Strand liggen meerdere scheepswrakken uit de tijd van de oude scheepshandel tussen Denemarken en Noorwegen. Bijna alle zomerhuizen in dit gebied liggen in een beschermd duingebied. Kjul is dan ook de ideale vakantieplek voor een ieder die graag zijn vakantie doorbrengt in een natuurschone en rustige omgeving. De dagelijkse boodschappen doe je in de omgeving, en in Hirtshals zijn meerdere winkelse, diverse eetgelegenheden, bezienswaardigheden en activiteitsmogelijkheden aanwezig.

 
Vakantiehuizen in een groene omgeving bij het strand van Kjul Het duinlandschap achter het strand van Kjul Het brede zandstrand van Kjul Vakantiehuizen onderweg naar het strand van Kjul
 

Strande

Kjul Strand is één van de beste zandstranden van Denemarken, waarvan de Blauwe Vlag getuigt. Het strand en het water is hier bijzonder schoon. Het strand wordt afgeschermd door kleine duinen die begroed zijn met duingras. Op het strand zijn auto''s toegestaan. In de golven van Kjul Strand kun je prima windsurfen. Wat je zeker niet moet missen zijn de prachtige zonsondergangen in de Noordzee waar je vanaf het strand of de duinen kunt genieten.

Natuur

Kjul Strand wordt omgeven door een mooie glooiende natuur met strand, duinplantages, heide en bos. Hier vinden jullie overal geneeskrachtige kruiden die de vendelbewoners al vele generaties lang toevoegen aan hun eigen gebrouwen snaps ''bjasken''. Het bos Lilleheden Klitplantage ligt tussen Kjul en Hirtshals, en hier kunnen jullie genieten van een druk vogelleven. Het landschap bestaat verder uit geurende dennebomen, beukebomen, vruchtbomen, paddestoelen, heuvels, velden en de beek Kjul Å, waarvan gezegd wordt dat het water genezende krachten heeft. Uggerby Plantage, met een rijke flora en fauna, ligt tussen Kjul en Tversted. De beek Uggerby Aa slingert door het mooie landschap dat je kunt bewonderen van zowel de weg, fiets- en of wandelpaden.

Activiteiten

Hirtshals Golfklub, welke gelegen is in Kjul, heeft een licht glooiende18-holes golfbaan, en een 9-holes Pay & Play baan. In de omgeving kun je paarden huren om een heerlijke rit te maken door de duinplantages of langs het strand. Ook kun je een kano huren voor een tochtje over de mooie beek Uggerby Aa. Hier in de omgeving zijn er goede vismogelijkheden, je kunt vissen direct vanaf Kjul Strand, in de nabijgelegen visparken, in de beek Uggerby Aa, in de haven van Hirtshals of bij de vuurtoren van Hirtshals. Wil je graag eens gaan zeevissen, kun je met een kotter vanuit Hirsthals Havn uitvaren naar de diverse scheepswrakken en riffen, o.a. het rif Det Gule Rev. In Hirtshals Bowling Center kun je bowlen, airhockey spelen, biljarten enz. Fun-Park in Hirtshals is een groot natuurgebied met allerlei activiteiten voor kinderen, o.a. een indianenkamp, springkussens, hamergooien, etc. Ook leven hier kinderboerderijdieren die je kunt aaien en voeren.

Bezienswaardigheden

Bij Kjul Strand kunnen jullie een bezoekje brengen aan het keramiekatelier of aan de beeldhouwer 'Stinne Teglhus' die de meest fantastische kunstwerken maakt van de stenen uit de natuur. De handelsstad Hirtshals heeft een grote haven, goede inkoopmogelijkheden, diverse eetgelegenheden en bezienswaardigheden (5 km). De 144 treden van de vuurtoren van Hirsthals brengen je naar een hoogte van 35 meter met een schitterend uitzicht over de haven, de kust en het landschap. Het Nordsømuseet in Hirtshals is beroemd vanwege het grootste zoutwateraquarium van Europa, het Oceanariet met maar liefst 4,5 miljoen liter water. In het Nordsømuseum leven ca. 60 verschillende vissoorten afkomstig uit de Noordzee. Verder kun je in Hirtshals een bezoekje brengen aan het Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - een compleet bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog.

Dagje uit

In Tuen bij Tversted kunnen jullie een bezoekje brengen aan het interessante arendreservaat, waar je van heel dichtbij deze prachtige roofvogels kunt bewonderen en toekijken terwijl de vogels gevoederd worden (18 km). Bezoek het idyllische en sfeervolle vissersplaatsje Lønstrup dat o.a. bekend is vanwege de vele galerieën en kunstenaars (33 km). Nabij de vuurtoren Rubjerg Knude Fyr uit 1900 is een stuifzandmuseum gevestigd. Vanaf de vuurtoren, welke binnen enkele jaren volledig onder het zand bedolven zal zijn, heb je een schitterend uitzicht over de zee en het landschap (38 km). In het pretpark Fårup Sommerland & Aquapark kun je maar liefst 50 leuke en spannende attracties uitproberen, incl. het grootste waterparadijs en de grootste achtbaan, Falken, van Denemarken. Zodra de entree is betaald, heb je gratis toegang tot alle attracties van Fårup Sommerland (52 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kjul

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Kjul Vakantiehuis, Kjul

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water

    
   1 week van EUR 335,-
    
  •  

   Kjul Vakantiehuis, Kjul

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   625 m tot water

    
   1 week van EUR 364,-